به گزارش خبرآنلاین، همزمان با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید و تکاپوی والدین و دانشآموزان برای خرید مایحتاج مدرسه یکی از دغدغههای اصلی والدین هزینه ثبت نام در مدارس است؛ فرقی نمیکند این مدارس دولتی، غیردولتی و یا سمپاد باشد، اما این روزها دریافت انواع شهریهها در مدارس غیردولتی و نداشتن سقف دریافت شهریه سبب مشکلاتی برای خانوادهها شده است.
بنابر گزارش تسنیم، برای ثبتنام به هر مدرسهای که مراجعه کنید در بدو ورود بعد از پر کردن مشخصات دانشآموز و اینکه در محدوده هستی یا نه باید هزینهای برای ثبتنام پرداخت کنید، اما برابر اصل ۳۰ قانون اساسی دولت موظف است تا آموزش و پرورش رایگان را برای آحاد ملت ایران تا پایان دوره متوسطه دوم فراهم کند و براساس این قانون مدیران مدارس حق دریافت هیچ گونه وجهی در ازای ثبتنام دانشآموز در مدارس دولتی را ندارند؛ البته در این بند از قانون اهدای کمکهای داوطلبانه به مدارس را منع نکرده بلکه والدین برای برخورداری از امکانات پیشرفته میتوانند هزینه کرده و یا کمک داوطلبانه خود را به مدرسه اهدا کنند.
هزینههایی مانند هزینه کتاب یا هزینه بیمه و سرویس ایاب و ذهاب که امسال در اختیار سازمان حمل و نقل قرار گرفته و یا هزینه فرم مدرسه که در اختیار اعضای انجمن و شورای دانشآموزی است و یا هزینه اهدای جوایز و کلاسهای فوقبرنامه که هر کدام به فراخور مدرسه و برنامههای پیشرو در هر مدرسهای فرق میکند توسط والدین پرداخت میشود.
اما هزینههای نامتعارف که در سالهای اخیر در بدو ورود از سوی مدارس گرفته میشود سبب اعتراض والدین شده و این در حالی است که پرداخت هزینه برای تحصیل دانشآموزان در مدارس دولتی معمولا از سوی آموزش و پرورش مشخص شده اما مدیران در زمان دریافت وجه ابراز میکنند که این مبالغ از سوی انجمن اولیا و مربیان مشخص شده و صرفا داوطلبانه است در حالی که در زمان دریافت کارنامه بدون پرداخت وجه تعیین شده کارنامه ارائه نمیشود و یا در طول سال اسامی دانشآموزان را لیست میکنند و در کلاس بین همه دانشآموزان نام کسانی که پول پرداخت نکردهاند را میخوانند که این کار عواقب تربیتی بدی را در پی دارد.
قانون دریافت وجه از سوی مدارس دولتی را منع کرده و اگر امکاناتی خاص در مدرسه برای دانشآموزان مهیا شده هزینه آن بر عهده دولت است و کمک به مدرسه داوطلبانه و اختیاری است و هیچ مدرسهای نمیتواند به دلیل عدم پرداخت وجه از سوی والدین دانشآموز را ثبت نام نکند.
مصائب قبولی در مدارس استعدادهای درخشان
امیری پدر دانشآموز سمپادی بیان کرد: سال قبل از اینکه پسرم در مدرسه استعدادهای درخشان قبول شد واقعا خوشحال بودم ولی در زمان ثبتنام به من گفتند با هزینه سرویس باید نزدیک به ۱۲ میلیون تومان پرداخت کنید چون نقد نتوانستم پرداخت کنم در چند وعده چک دادم.
وی تصریح کرد: امسال بدون هزینه سرویس نزدیک به ۹ میلیون تومان پرداخت کردم و اگر هزینه سرویس را هم ۹ یا ۱۰ میلیون تومان در نظر بگیریم باید نزدیک به ۱۹میلیون تومان پرداخت کنم.
امیری افزود: برای لباس فرم هم نزدیک ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کردم فقط برای یک پیراهن حالا شلوار و کیف و لوازمالتحریر را هم حساب کنیم نزدیک به ۳۵ میلیون تومان هزینه یک فرزند من خواهد شد در حالی که من دو فرزند دیگر هم دارم، در این شرایط بد اقتصادی واقعا برای ما سخت خواهد بود.
مشکلات یک مادر برای ثبت نام فرزندش
خانم براری، مادر دو پسر دو قلو که در پایه هفتم تحصیل میکنند نیز گفت: برای ثبتنام فرزندانم به سه مدرسه بابل رفتم و همه گفتند در محدوده نیستی و از آنجایی که همسرم راننده تاکسی است و محل کارش نزدیک یکی از این مدارس بود اگر در این مدرسه ثبتنام میشدیم برای ما خیلی راحتتر بود. منطقه ما منطقه شلوغی است و از اینکه بچهها را تنها به مدرسه بفرستم امکانش وجود ندارد؛ آموزش و پرورش و مدارس برای ما که مشاغل خاص هستیم باید محدوده را محل کار در نظر بگیرد نه محل سکونت یا شرایط همسر را هم بسنجند.
هزینه ۳۹ میلیونی برای ثبتنام فرزند در مدرسه
یکی از مراجعهکنندگان برای ثبتنام به یکی از مدارس معروف دولتی بابل گفت: در زمان ثبتنام یکی از کارکنان به من گفت اگر برای مدرسه کار خیری انجام دهید فرزند شمارا ثبتنام میکنیم؛ منظور از کار خیر را از او جویا شدم که گفت برای مدرسه اسپیلت، لپتاپ، آبسردکن و یا … بخری به عنوان کار خیر محسوب میشود و فرزند خیر در همان مدرسه ثبت نام میشود؛ من هم مجبور شدم تا ۳۹ میلیون هزینه کردم تا فرزندم در همان مدرسه ثبتنام شود.
تمام هزینههای دریافتی به حساب مدرسه واریز میشود
یکی از اعضای انجمن اولیا و مربیان سمپاد بابل گفت: لیست دریافت هزینه در بدو ورود دانشآموز به مدارس سمپاد از طرف اداره کل آموزش و پرورش به مدارس سمپاد ابلاغ شده است و از آنجایی که ساعت درسی مدارس عادی تا ۳۰ ساعت و مدارس سمپاد ۴۰ ساعت است و کتب تکمیلی در این مدارس تدریس میشود این رقم دریافت میشود و تمام هزینههای دریافتی به حساب مدرسه واریز میشود.
پاسخ آموزش و پرورش به گلایههای خانوادهها برای ثبتنام فرزندانش
مهدی اسدی امیری مدیر آموزش وپرورش بابل نیز در این ارتباط و گلایههای خانوادهها برای ثبتنام فرزندانش در مدارس گفت: در مدارس دولتی گرفتن هرگونه مبلغی به عنوان شهریه غیرقانونی است و مدیران این مدارس حق دریافت شهریه را ندارند و دریافت هرگونه مبلغ با عنوان شهریه تخلف محسوب میشود، اما برخی مدارس مانند شاهد یا سمپاد براساس بخشنامه و آییننامه باید عمل کنند و دریافت وجه از طرف این مدارس براساس بخشنامه است.
وی با بیان اینکه مدارس غیردولتی براساس شهریه کار میکنند و براساس نوع خدماتی که ارائه میدهند شهریه دریافت میکنند، یادآور شد: در زمان ثبتنام پول بیمه و پول کتاب توسط والدین پرداخت میشود و دریافت هزینه بیمه و کتاب توسط مدرسه بلامانع است، اما مدارس دولتی عادی نمیتوانند هزینهای به عنوان شهریه دریافت کنند و والدین در صورت مشاهده تخلفات به اداره آموزش وپرورش مراجعه و یا با واحد ارزیابی تماس بگیرند.
مدیر آموزش و پرورش بابل تصریح کرد: والدین در زمان ثبتنام در صورت مشاهده و دریافت هرگونه تخلفی شخصا به اداره آموزش و پرورش بابل مراجعه کنند و موضوع را به شخص بنده یا واحد ارزیابی اطلاع دهند؛ تمام شکایات در اسرع وقت بررسی میشود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
والدین در زمان ثبتنام و برخورد با هرگونه تخلف درباره دریافت هزینه به عنوان شهریه به اداره آموزش و پرورش شهر خود مراجعه کنند و تخلف رویت شده را مسئولان ارزیابی ارائه کرده و یا به روابط عمومی آموزش و پرورش اطلاع دهند.
۴۷۲۳۶
source