به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شمارهی ۲۶ تا ۲۹ فصلنامهی مردمنامه منتشر شد. داریوش رحمانیان، عضو هیأتعلمی گروه تاریخ دانشگاه تهران و سردبیر و مدیرمسئول این فصلنامه، به مناسبت انتشار شمارههای جدید در یادداشت کوتاهی نوشت:
«مردمنامه» یک پویش علمی و فکری و فرهنگی است. مجلهی «مردمنامه» این پویش را نمایندگی میکند و یکی از اجزای آن است. خطای بزرگی است اگر مردمنامه را تنها یک مجله بدانیم. مردمنامه متکی بر یک شخص نیست. پویش یا حرکت و جریانی است که خواهناخواه پیش خواهد رفت؛ حتی اگر مجلهی مردمنامه هم نباشد و از انتشار بازبماند. این حرکت میماند حتی اگر این مجله و گردانندگان آن نباشند و از گام زدن در این راه بازمانند. ایرانیان، در ادامهی کوششهای ارزشمندی که تاکنون داشتهاند، سرانجام تاریخ را از زندان سیاست و شخصیتها آزاد خواهند کرد. تاریخ را از شخصیتزدگی و سیاستزدگی نجات خواهند داد. تاریخنگاری ایرانی این دگرگونی بزرگ و بنیادی را دیر یا زود رقم خواهد زد. در پی آن، سیاست نیز از شخصباوری و شخصمحوری خواهد گسست و به راهی تازه خواهد افتاد. مردمنامه در حد توان و امکان – که البته بسیار اندک است و چندان نیست – به عنوان یک حرکت و نیز به عنوان یک مجله و نهاد، در این راه میکوشد.
عناوین برخی مقالات و گفتوگوهای شمارههای جدید فصلنامهی مردمنامه، به شرح زیر است:
مجلس وکلای تجار و نقش آنان در شورش تنباکو و انقلاب مشروطه/ احمد اشرف
قرائتی دیگر از منازعهی لرد مینتو و سر هارد فورد جونز/ غلامحسین زرگرینژاد
چونوچرا در اعتبار فتوتنامه بنایان/ مهرداد قیومی بیدهندی
فوتبال ایرانی، نخستین پیامدها/ حبیباله اسماعیلی
آخوندزاده و ادبیات کودک/ سید علی کاشفی خوانساری
لاتهای تهران/ نعمتالله فاضلی
تاریخ بیهق و تاریخ مردم/ مقصودعلی صادقی
مورخان باید میانرشتهای فکر کنند/ داریوش رحمانیان و محسن آزموده در گفتوگو با عباس کاظمی
همچنین در شمارهها، گفتارهایی در تاریخ جنسیت، تاریخ زنان، تاریخ نهادهای آموزشی و تاریخ نهادهای مذهبی از اشکان شریعت، محمدعلی علویکیا، بهزاد کریمی و الیاس پیراسته آمده است.
۲۵۹
source