مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی باید به حلقه آخر یعنی بیمار داده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شاهمرادی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در افتتاحیه نمایشگاه تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی گفت: به مشکلاتی بر میخوریم که خارج از وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروست اما پاسخگو باید سازمان غذا و دارو باشد ما چند سال است درگیر تعرفه گمرکی دارو و تجهیزات پزشکی هستیم و باید به دنبال آن باشیم که درصد تعرفه واردات از ۴ به یک درصد برسد و بعد متوجه شدیم تعدادی از تعرفه ها در فهرست نباشد و کالاها به دلیل اشتباه یک کارشناس در گمرک رسوب میکند.
وی ادامه داد: فردی در مجلس اشتباه می کند و قطعات تولید و مواد اولیه تجهیزات پزشکی از فهرست ارز تجهیزات پزشکی حذف می شود و در نتیجه از تولید حمایت نمی شود اما واردات آن محصول ارز می گیرد و از دوستان سازمان بازرسی تقاضا داریم به این موضوع ورود کند.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: در ارز ترجیحی من به عنوان کارشناس معتقدم ارز باید به حلقه آخر یعنی بیمار داده شود و ما به التفاوت نرخ ارز ترجیحی به بیمار داده شود و به حساب بیمارستان واریز شود و اکنون در حالت بحرانی قرار داریم و برای آنکه کمبود نشود ارز را تخصیص دهیم اما به موازات تامین باید به تدریج ارز ترجیحی حذف شود.
شاهمرادی گفت: سامانه های تجهیزات پزشکی اطلاعات بسیاری دارد از انبار مجازی گرفته تا قیمت کالاها همه موجود است و ۴٣٠ قلم گروه کالایی تجهیزات پزشکی مشغول استعلام و اصالت سنجی شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای سیاست گذاری در خصوص اینترنت اشیا و هوش مصنوعی هم گفت: هوش مصنوعی در تجهیزات پزشکی یک کار بین بخشی است و با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری همکاریهایی را آغاز کردهایم.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: سامانه خدمات پس از فروش و رتبه بندی شرکتهای تجهیزات پزشکی از دیگر اقدام خوب صورت گرفته است و بیمارستانها بر اساس رتبه میتوانند از شرکتها خرید کنند.
source