مرمت خانه تاریخی امام جمعه ملقب به خانه صدراعظم پس از ۵ سال به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سرپرست تیم معماری و مرمت این خانه گفت: عملیات مرمت و ساماندهی خانه امام جمعه از سال ۱۳۹۸ آغاز شد که به علت ویروس کرونا تا سال ۱۴۰۲به طول انجامید و در همان سال با حمایت صندوق توسعه و احیا مرمت این عمارت قجری با اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی از سر گرفته شد.
نیما پَرَن فر افزود: این عملیات شامل مرمت در بخشهای میانسرا (حیاط)، حوض خانه، اتاقهای کناری، اتاقهای تابستانه و زمستانه و تَنَبیها بود.
او به کاربری جدید این عمارت اشاره کرد و تصریح کرد: مرمت خانه تاریخی امام جمعه در آبان امسال با کاربری فرهنگی-پذیرایی به پایان رسید و اتاقهای تابستانه این عمارت قاجاری با کاربری فروشگاه آثار صنایع دستی و گالری نقاشی در اختیار علاقمندان است.
وی گفت: اُرُسی ۹ لنگه و پر تزیینات در این عمارت وجود دارد که مرمت آن بعد از زمان بهره برداری برای بازدید کنندگان با عنوان کارگاه مرمت قابل روئیت است و ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است.
این عمارت قاجاری در سالهای ۱۲۲۰ تا ۱۲۲۳ ه. ش به دستور میرزا آقا خان نوری ساخته شد که پس از عزل او از صدارت به فرمان ناصر الدین شاه ضبط و به تصرف کارگزاران دیوان درآمد.
این خانه تاریخی بعد از مرگ میرزا آقا خان نوری و افول قدرت خاندان نوری در سال ۱۲۸۵ ه. ش توسط حاجی میرزا یحیی معروف به امام جمعه خریداری شد.
خانه امام جمعه در سال ۱۳۲۸ ه. ش با کاربری اداری به اداره کل آموزش و پرورش استان واگذار شد و در نهایت در سال ۱۳۴۸ ه. ش به تملک اداره کل میراث استان تهران درآمد.
بعد از پیروزی انقلاب عمارت تاریخی امام جمعه بعد از چند مرحله مرمت با شماره ۱۷۷۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
خانه تاریخی امام جمعه در حوادث و برهههای تاریخی مهم ایران مانند توطئه قتل امیر کبیر، موافقت نامه استقلال هرات، به توپ بستن مجلس و دستگیری آیت الله طباطبایی و بهبهانی محل تصمیم گیریها و زیست افراد تاثیر گذار بوده است.
این عمارت قجری واقع در منطقه بازار تهران به همت استادکاران و با هدف احیا برای نسلهای آینده از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ بعدظهر آماده ارائه خدمات به گردشگران است.
source