به گزارش شهرآرانیوز، بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان که با داوری بهرام شاهمحمدلو، مجتبی مهدی، محمدجواد کبودرآهنگی، علیرضا استادی، مونا فرجاد، رضا بابک، فریبا دلیری، الیکا عبدالرزاقی، گیتی قاسمی و سیدجواد هاشمی مجید قناد، فاطمه ابرارپایدار و سارا روستاپور، ناصرآویژه، سروش جمشیدی، مهدی حبیبی، امیرحسین شفیعی و احمد ندافی همراه بود در مجموع ۵۹ گروه نمایش با هم به رقابت پرداختند.
در این جشنواره که با حضور پرشور کودکان و نوجوان همدانی برگزار شد ۵۹ اثر نمایشی و هفت اثر خارجی شرکت کننده در بخشهای مختلف این رویداد به روی صحنه رفت.
در این آیین همچنین از حسین فدایی حسین نویسنده، کارگردان و پژوهشگر تئاتر کودک و نوجوان قدردانی شد.
برگزیدگان بخش قصه نمایش (نمایشنامه نویسی هنرمندان زیر ۱۸ سال) به این شرح است:
( اهدای جوایز توسط استاد داوود کیانیان رییس بنیاد نمایش کودک ایران)
هیات داوران بدون در نظر گرفتن اولویت از آثار قصه نمایش « میکروب ها را بهتر بشناسیم » نوشته « آوا لباسی » ۹ ساله از همدان، قصه نمایش « هدهد مغرور» از آراد ترابی ۱۲ ساله از همدان، قصه نمایش «کاغذ حروم کن ها» از سارا کرمی ۱۲ ساله از بندر انزلی، قصه نمایش « به دنبال پروانه ها» از صدرا سجاد پورسینی ۱۷ ساله از خراسان رضوی، قصه نمایش « کسی هست منو بخوره؟» از مهیار عبدالله زاده ۱۲ ساله از ماکو قدردانی کرد.
هیات داوران بخش تئاتر ملل متشکل از علیرضا خمسه و امیر مشهدی عباس آثار برگزیده تئاتر ملل را معرفی کرد، به خاطر خلاقیت در کارگردانی جایزه هیات داوران به نمایش چایخانه موزیکال از کشور ازبکستان و نمایش سیرک تراوایاتا از کشور ارمنستان اهدا شد.
آراء هیات داوران بخش مسابقه نمایشنامه نویسی:
هیات داوران مسابقه نمایشنامه نویسی بدون اولویت برگزیدگان را معرفی و اعلام کرد:نمایشنامه انجمن لولوهای برنده نوشته علیرضا دهقان، نمایشنامه باغ پرندگان نوشته مقداد شیری، نمایشنامه حسنقلی و گرگ بالان دیده نوشته جعفر دردانه، نمایشنامه مترسک برفی نوشته زهرا شفیعی معرفی شدند.
معرفی برگزیدگان تئاتر خردسال
جایزه هیات داوران بخش خردسال بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در بخش موسیقی از نمایش سفری در کاموا به فرید نوایی از تهران تقدیر کرده و رضا عباسی با آهنگسازی نمایش همه ما یه قلب داریم برگزیده این بخش شد.
مجید کیمیاییپور برای ساخت عروسک نمایش پدر چوب مورد تقدیر قرار گرفت و حامد زارعان برای ساخت عروسک نمایش رباتها هم احساس دارند برگزیده شد.
در بخش طراحی لباس نیز سارا یزدانی پژو برای نمایش کرگ بلا جلو بیا جلو بیا مورد تقدیر قرار گرفت و فاطمه جلیلی معز برای نمایش همه ما یه قلب داریم برگزیده شد.
فاطمه جلیلی معز برای نمایش همه ما به قلب داریم در بخش طراحی صحنه تقدیر و علیرضا حسین پور و سمیرا یزدان پژو برای نمایش گرگ بلا جلو بیا جلوبیا برگزیده شدند.
در بخش عروسک گردانی نیز ریحانه باغبادی برای نمایش گرگ بلو جلو بیا جلو بیا مورد تقدیر قرار گرفت و پگاه معصومی برای نمایش کفشدوزک لاکپشتی انتخاب شدند.
آراد ترابی برای نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بازیگر نوجوان مورد تقدیر قرار گرفت. کیمیا کیمیاییپور برای بازی در نمایش پدر چوب به عنوان بهترین بازیگر زن تقدیر شد و مریم اکبری برای بازی در نمایش سفری در کاموا به عنوان بهترین بازیگر زن انتخاب شد.
امیر تنها برای بازی در نمایش خورپوفیسم به عنوان بهترین بازیگر مرد تقدیر شد و حامد ترابی برای بازی در نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بهترین بازیگر مرد انتخاب شد.
لیدا وعیدی برای نمایش رباتها هم احساس دارند برگزیده بخش ایدهپردازی شد. مجید کیمیاییپور برای نگارش نمایشنامه پدرچوب مورد تقدیر قرار گرفت و حامد ترابی برای نگارش نمایشنامه همه ما یه قلب داریم به عنوان برگزیده بخش نمایشنامه نویسی انتخاب شد.
سمیرا یزدانپژو برای کارگردانی نمایش گرگ بلا جلو بیا جلوبیا و پگاه معصومی برای کاردانی نمایش کفشدوزک لاکپشتی مورد تقدیر قرار گرفته و حامد ترابی برای کارگردانی نمایش همه ما یه قلب داریم به عنوان بهترین کارگردان انتخاب شد.
همه ما یه قلب داریم به کارگردانی حامد ترابی نیز به عنوان نمایش برگزیده این دوره از جشنواره معرفی شد.
جایزه امید حوزه هنری کودک و نوجوان در بخش کودک به نمایش هر روز نوروزه به کارگردانی امیرحسین انصافی از تهران، در بخش خیابانی به نمایش رسم وفا به کارگردانی فاطمه جلیلی معز از همدان و در بخش نوجوان به نمایش آتروپاتها به کارگردانی حسین اسدی از خارک تقدیم شد.
آیین اختتامیه این جشنواره با حضور استاندار همدان، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسوولان کشوری و استانی، هنرمندان کشوری، گروههای برتر برگزار شد.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، جمعه یازدهم آبان ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه در مجموعه ورزشی امام علی (ع) شهر همدان آغاز به کار کرد.
این جشنواره به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» برگزار شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان بود.
منبع: قدسآنلاین
source