به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد اسکندرنژاد در نشست تبیین جشنواره هنرهای شهری ۱۴۰۴ که امروز (۲۲ آبان ۱۴۰۳) در خانه هنرمندان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: «جشنواره هنرهای شهری» یا «استقبال از بهار» یا نامهای مختلفی که هرساله به خود میگیرد، ۱۸ سال است که برگزار میشود.
وی افزود: با تغییری که در مدیریت شهری اتفاق میافتد، سیاستها و عنوان جشنواره تغییر میکند، اما هدف همه افراد در هر دوره شورا این بوده که هنرمندان در استقبال از بهار و برنامههای نوروزی کار ویژهای را ارائه دهند. ما در سومین سال از جشنواره هنرهای شهری هستیم. ویژگی جشنواره هنرهای شهری این است که عمومیت دارد و این جنبه از هنر در آن شکل گرفته که به تاریخ و موضوع خاصی نمیپردازد، بلکه در هر زمان و مکان قابلیت اجرا دارد.
اسکندرنژاد بیان کرد: مزیت جشنواره امسال این است که قالبهای بیشتری را درگیر کنیم تا هنرمندان بیشتری با ما مشارکت کنند که در نتیجه آن اتفاقات بهتری در شهر رقم بخورد. هر سال، ۶ عنوان برنامه داشتیم، اما امسال ۵ بخش ویژه نیز اضافه کردیم. ۶ بخش اصلی داریم. اولین بخش یادمانهای شهری یا المانهاست که شامل دو بخش یادمانهای دائم و موقت میشود. بخش دوم، «جشنواره نور» است که برای سومین سال متوالی برگزار میشود. الان برخی شهرها دنبال این هستند که این کار را انجام دهند. اجرای این بخش سختی زیادی داشت، اما مردم خروجی آن را دوست داشتند.
معاون فرهنگیهنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: بخش سوم آذینبندیهای شهری است که تلاش میکنیم محیطهای خاکستری شهر و محیطهایی را که شاید به آنها کمتر توجه میشود، به المان هنری تبدیل کنیم. بخش دیوارنگاری یا نقاشی دیواری یکی از مهمترین اتفاقات شهری بوده زیرا تقریباً دائم است. تاکنون کارهای خوبی در شهر انجام شده است. هرساله بخش نمایش را داریم که با نام بخش «هنرهای مردمی» هم مطرح بوده است. بخش سرود که شامل انواع سرودهاست، به صورت مردمی و حرفهای در بخشهای مختلف و مکانهای پرتردد برگزار میشود.
وی با بیان اینکه امسال، ۵ بخش ویژه هم داریم، عنوان کرد: یکی از بخشها «گذرهای هنری» است. پیادهراههایی در شهر مشهد داریم که حیف است دستخوش تغییر هنری قرار نگیرند. عنوانها، مضامین و موضوعات مهم را در فراخوان مطرح کردیم و گفتیم هنرمندان از بین آنها انتخاب کنند و خودشان طرح و پیشنهاد دهند که در کدام پیادهراه اجرا شود. بخش عکس را داریم که یکی از قالبهای پر از حس و ماندگار است. ما عکاسان بسیار خوبی داریم و در کنار عکاسان حرفهای، بخش مردمی را نیز اضافه کردیم.
اسکندرنژاد اضافه کرد: در بخش گرافیک، نگاه ما به صورت ویژه برای اکرانهای شهری و توجه به استرابوردها و بیلبوردهای شهری است. بخش رسانههای اجتماعی برای اولین بار است که مطرح شده، در این بخش توجه به ریلز و استوری یا داستانها و فیلمهای کوتاه است که میتوان در شبکههای اجتماعی ارائه داد. نگاه ما بیشتر مردمی است؛ البته بخش حرفهای هم داریم.
معاون فرهنگیهنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: بخش بسیار تأثیرگذار ادبیات را نیز داریم. خراسان مهد ادبیات است، اما شاید خیلی جدی به آن نپرداختیم و مظلوم واقع شده که امیدواریم بتوانیم در این جشنواره، آغازگر باشیم؛ هم به خروجیهای خوب از جشنواره برسیم و هم در ادامه، از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ۱۲ اسفند، ماه رمضان شروع میشود. ما بسیاری از بخشهای جشنواره را همزمان با ماه رمضان شروع میکنیم و همزمان با عید فطر و سیزدهبهدر جمعآوری خواهیم کرد.
اسکندرنژاد گفت: مهلت ارسال آثار و داوریها در بخشهای مختلف، متفاوت است. برخی تا قبل از آغاز جشنواره یعنی تا قبل اسفندماه و برخی همزمان با جشنواره بوده اما اختتامیه در آخرین روزهای فروردینماه برگزار میشود. برنامه داریم پراکندگی همه آثار در شهر با عدالت اتفاق بیفتد. سال گذشته در همه بخشها، حدود ۲۰۰۰ اثر دریافتی داشتیم. امیدواریم امسال آثار خوبی به دبیرخانه برسد.
source