Wp Header Logo 2817.png

گروهی از فناوران یک شرکت‌ دانش‌بنیان موفق به ساخت تجهیزات صوت نگاری در اعماق محیط‌های آبی برای انجام رسوب نگاری و شناسایی اجسام شدند.

شناسایی اجسام در محیط‌های آبی با دستگاه ایران ساخت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  دانش‌آموخته سازه‌های آبی از دانشگاه تهران و پژوهشگر این شرکت دانش‌بنیان گفت: دستگاه تکه‌نگاری صوتی از محصولات فناورانه این شرکت است که در محیط‌های آبی مانند مخازن سدها، اقیانوس‌ها، دریا‌ها و رودخانه‌ها استفاده می‌شود. از این دستگاه برای اندازه‌گیری پارامتر‌های محیط‌های آبی استفاده می‌شود.

رضا حسین‌زاده اصل افزود: این دستگاه از طریق ارسال و دریافت صدا و تجزیه و تحلیل آنها می‌تواند عوامی مانند دما، سرعت و جهت جریان آبی را در لایه‌های مختلف آبی استخراج کند. این سامانه دارای کاربرد‌های دیگری، چون شناسایی رسوب در رودخانه‌ها و شناسایی اجسام در اعماق محیط‌های آبی است.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه برای شناسایی رسوب از روش‌های صوت استفاده می‌کند، یادآور شد: این دستگاه با دریافت اطلاعات، آن را تجزیه و تحلیل و گزارش نهایی را ارائه می‌کند. این دستگاه می‌تواند تا عمق ۹۰ متر ماموریت‌های مورد نیاز را انجام دهد. 

به گفته وی، طول اندازه‌گیری این دستگاه بسته به میزان بسامد یا فرکانسی است که استفاده می‌شود و از ۱۰۰ متر تا چند کیلومتر در اقیانوس می‌تواند اطلاعات را جمع‌آوری کند.

این محقق با بیان اینکه دانش فنی این دستگاه در اختیار کشور‌های امریکا، چین و کانادا بوده است، اظهار کرد: با دستیابی به دانش فنی این دستگاه، ایران نیز وارد ساخت داخل این ابزار شده است. این دستگاه در هر نوع آبی کاربرد دارد و از آنجایی که میزان شوری بر روی سرعت صدا اثرگذار است، ما آن را برای کاربرد در محیط آبی شور نیز طراحی کردیم.

وی تصریح کرد: دستگاه تکه‌نگاری صوتی این شرکت دارای نمایشگر است و از این طریق امکان ارسال برخط نتایج داده‌ها به اقصی نقاط کشور را فراهم کرده است.

این دستگاه دارای فرستنده و گیرنده‌های صوتیست که در دریا نصب می شود و با انتشار امواج صوتی در کل مقطع آب و ثبت اطلاعات در پردازشگر دستگاه متغیر‌های مختلف آب را اندازه گیری می‌کند و از مهمترین کاربرد‌های آن می‌توان به استفاده در دریا، آب‌های عمیق و حفاظت از محیط زیست اشاره کرد.

از این دستگاه در مطالعات دریایی و اقیانوسی برای اندازه‌گیری دو بعدی و سه بعدی بیش از ۳۰ متغیر جریان‌های دریایی به صورت پیوسته و به هنگام و بدون نیاز به نیروی انسانی به‌منظور شناخت بهتر پدیده‌های فیزیکی دریا و اقیانوس و تهیه داده‌های دمایی بلندمدت به‌منظور مطالعات گرمایش جهانی استفاده می‌شود.

این دستگاه در اندازه‌گیری انرژی جریان و تعیین محل نصب توربین‌های کشندی جهت تولید برق، پایش مناطق دریایی و اندازه‌گیری انرژی جریان در اعماق مختلف دریا جهت تعیین بیشینه انرژی موجود در هر منطقه برای نصب توربین‌های کشندی، پایش خروجی نیروگاه‌های ساحلی استفاده می شود .

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *