به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت صبح امروز با حضور محمد حمیدیمقدم دبیر این رویداد در محل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
او در مقدمه صحبتهای خود ضمن خیرمقدم به اهالی رسانه گفت: جشنواره سینما حقیقت در حال عبور از دوران نوجوانی و ورود به دوره بلوغ و رسیدن است؛ امسال تلاش کردیم تا نگاه تعاملی خود را بالاتر ببریم و به سلایق مختلف و فیلمسازان متنوعتری از نسلهای متفاوت نگاه کنیم. برهمین اساس فیلمسازان متنوعتری در جشنواره حضور دارند و آثار رنگارنگی را میبینیم. دقت داشته باشید که مرجعیت جشنواره با همین نگاه تعاملی و گفتوگو پیش میرود. یکی از ویژگیهای جشنواره امسال همکاری با صنوف مختلف سینمای ایران به ویژه انجمن صنفی تهیهکنندگان و کارگردانان سینمای مستند است.
حمیدیمقدم با اعلام این خبر که 65 فیلم در بخش ملی جشنواره امسال حضور دارند، گفت: 533 فیلم متقاضی حضور در بخش ملی جشنواره بودند که از این تعداد 65 فیلم به بخش مسابقه راه یافتند. علاوه براین، 26 فیلم در بخش شهید آوینی داریم که 9 اثر از این تعداد، با بخش ملی مشترک است.
او با بیان اینکه بخش ویژه جشنواره امسال، موضوع «غزه» است، اضافه کرد: 12 فیلم با همین موضوع به نمایش درمیآیند؛ این بخش، فقط یک بخش زینتی نیست، بلکه نگاه ما به آن به عنوان واکنش سریع و وظیفه جشنواره به اتفاقات رخ داده در غزه است. همانطور که میدانید سال گذشته صندوق حمایت از غزه را راهاندازی کردیم و در جشنواره فیلم کن نیز توانستیم تعامل خوبی با جهان داشته باشیم. علاوه بر این، 10 مستند در بخش خارج از مسابقه حضور دارند و 59 فیلم مستند بینالملل از بین 2314 اثر متقاضی، به بخش مسابقه راه پیدا کردند.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی جشنواره امسال گفت: اجرای بخش مهمی از کارگاههای آموزشی به صنوف سپرده شده است. یکی از کارگاههای آموزشی ما که توسط انجمن کارگردانان برگزار میشود، دربارهی هوش مصنوعی است؛ زیرا این موضوع وارد سینمای مستند شده است. هوش مصنوعی از یکسو برای فیلمسازان قابل توجه است و از سوی دیگر درباره آن احساس خطر میشود؛ بنابراین شناخت مستندسازان از آن یک ضرورت به شمار میرود.
دبیر هجدهمین جشنواره سینما حقیقت از اکران فیلمهای امسال جشنواره در شهرستانها خبر داد و یادآور شد: در جشنواره امسال، موزه سینما در کنار ماست و برخی از فیلمها در آنجا نمایش داده میشود. امسال دیگر بخش نمایش آنلاین نداریم. همانطور که میدانید از زمان همهگیری کرونا، ما به مانند همه جشنوارههای دنیا نمایش آنلاین داشتیم اما بعد از این همهگیری نمایش آنلاین جذابیت چندانی نداشت. در این بین برخی از آثار مهم ما نیز قابلیت پخش آنلاین ندارند. برهمین اساس اشتیاق شهرستانها را به گونه دیگری پاسخ دادیم. با همکاری گروه هنر و تجربه، فیلمهای منتخب جشنواره به مدت سه روز، از اول تا 3 دی ماه، در شهرستانها به نمایش گذاشته میشود.
حمیدیمقدم ضمن تاکید بر اینکه جشنواره سینما حقیقت امسال توجه ویژهای به خانواده دارد، گفت: زیرمتن آثار هجدهمین جشنواره سینما حقیقت، توجه به خانواده است؛ البته نه به صورت کلیشهای بلکه به موضوعات مهم در بطن خانواده از جمله شکاف و انقطاع نسلی، معیشت، اقتصاد و ارکان خانواده در حوزه ویژگیها، نقش و فقدان پدر و معضلات اجتماعی میپردازد.
او با بیان اینکه شاید برخی از آثار در این زمینهها بیپروا باشند، یادآور شد: امسال یکی از دورههای خوب جشنواره از نظر تعامل با اداره نظارت و ارزشیابی است. شاید برای برخی از فیلمها بحثهایی صورت گرفته باشد اما تمام فیلمهایی که از سوی دبیرخانه جشنواره معرفی شدند، مجوز حضور در جشنواره را پیدا کردند و به نمایش درخواهند آمد.
در بخش دیگری از این نشست خبری، حمیدیمقدم پاسخگوی سوالات رسانهها شد. او درباره وجود چالش برای حضور برخی از آثار در جشنواره امسال گفت: حتماً چالشهایی وجود داشته است؛ همانطور که در دورههای قبلی نیز چالشهایی وجود داشته است. با این حال، با سعه صدر و نگاهی مبتنی بر تحمل آرای مختلف، این فیلمها مورد بررسی قرار گرفتند.
وی از حضور 16 فیلم مستقل در جشنواره خبر داد و افزود: بدون شک حضور شرکتها در ساخت فیلمهای مستند مهم است اما فکر میکنم سینمای مستند در دوره ابتدایی میتواند به طور مستقل فعالیت کند. از میان 65 فیلم حاضر در جشنواره، 16 فیلم به صورت خصوصی ساخته شده است و 49 فیلم متعلق به ارگانها و نهادهای مختلف است.
دبیر این جشنواره سینمایی درباره انتخاب پردیس سینمایی چارسو به عنوان محل برگزاری این رویداد نیز توضیحاتی داد و گفت: همکاران ما با مستندسازان تعامل میکنند و مدتها مشغول نظرسنجی از آنها بودیم. براساس نظرات این دوستان، پردیس چارسو بیشترین نظر مثبت را داشت. البته ما هم از اینکه محل جشنواره را با اضطراب انتخاب کنیم ناراحتیم و امیدواریم با ساخت خانه جشنواره یک مکان ثابت برای برگزاری این رویدادها درنظر گرفته شود. البته باید اشاره کنم که با درنظرگیری امکان رزرو بلیط، دیگر کسی پشت در سینما نمیماند و با طراحی کتابخانه ویدیویی، هیچکدام از اهالی رسانه تماشای فیلمی را از دست نمیدهند.
او درباره جایزه آرای تماشاگران نیز گفت: درست است که اهدای این جایزه و هزینههای آن توسط ما انجام میشود اما نظارت بر اجرای آن توسط انجمن صنفی تهیهکنندگان انجام میشود.
انتهای پیام/
source