متخصصان یک شرکت دانش بنیان اولین بار موفق شدند دستگاه الکترومگنت را با یک دهم قیمت نمونه مشابه خارجی بومی سازی کنند که با ایجاد میدان مغناطیسی متغیر و قابل کنترل، فرآیند انجام کارهای پژوهشی را تسهیل میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: از دستگاه الکترومگنت برای ایجاد میدانهای مغناطیسی قوی، پایدار و قابل کنترل استفاده میشود. این دستگاه، میدان مغناطیسی متغیر و تحت کنترل برای انجام کارهای پژوهشی ایجاد میکند و از قطبهای قابل تعویض و قابل تنظیم فاصله بین آنها برخوردار است.
فضل الله برنا افزود: از این محصول در مجموعه آزمایشگاه فیزیک، دانشکدههای پزشکی، فعالیتهای تحقیقاتی، NMR استفاده می شود تحقیقات آزمایشگاهی که نیازمند میدان مغناطیسی قوی و قابل کنترل هستند در حوزه علوم پایه، کشاورزی، بیولوژی و پزشکی، … از مخاطبان این دستگاه محسوب میشوند.
وی درخصوص ظرفیت تولید این شرکت در تولید دستگاه الکترومگنت گفت: ظرفیت تولید ما منوط به سفارشی است که دریافت میکنیم، چون تقاضاهای مصرف کنندههای مختلف متفاوت است.
این فعال فناور، مزیت این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی را هزینه کمتر و خدمات پس از فروش اعم از تعمیر و نگهداری، سفارشی سازی و سرعت در تولید و نمونه سازی برشمرد و افزود: ما هر سفارش را نهایتا تا دو ماه به مشتری تحویل میدهیم، اما از آنجا که وزن این جنس از محصولات چیزی بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است، در جریان حمل و نقل هزینههای بسیار سنگینی را به مشتری تحمیل میکند و معمولا روش دریایی برای انتقال این محصولات انتخاب میشود که بسیار زمان بر و هزینه بر است.
وی گفت: قیمت نمونه مشابه خارجی این دستگاه ۱۲ هزار دلار است و محصولی که در این شرکت دانش بنیان بومی سازی شده است، هزار و ۳۰۰ دلار یعنی حدود یک دهم قیمت نمونه مشابه خارجی است.
این شرکت با هدف تولید تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به روش تولید بدون کارخانه و با هدف استفاده مطلوب از ظرفیت خالی صنایع، تاسیس شد و طی ۲۸ سال فعالیت خود توفیق تجهیز آزمایشگاههای تخصصی فیزیک (اپتیک، فیزیک مدرن و حالت جامد) در بیش از ۸۰ دانشگاه کشور را داشته است. سایر فعالیتهای این مجموعه در زمینه ساخت تجهیزات آزمایشگاههای زمینشناسی، شیمی و همچنین ساخت تجهیزات مورد نیاز مراکز پژوهشی بر حسب سفارش است.
source