Wp Header Logo 456.png

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ مراسم سوگواری بانوی آب و آیینه پیش از ظهر امروز‌، سه‌شنبه 13 آذرماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌،‌ سید‌مهدی شجاعی نویسنده،‌ یوسفعلی میرشکاک شاعر،‌ فاطمه راکعی شاعر و حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد قرآن پژوه و نویسنده در این وزارتخانه برگزار شد.

یوسفعلی میرشکاک و فاطمه راکعی در این مراسم به شعرخوانی پرداختند.

سید‌مهدی شجاعی نویسنده  با اشاره به رمان «کشتی پهلوگرفته» گفت:‌ 40 سال پیش که رمان «کشتی پهلوگرفته» منتشر شد‌،‌ تا سال‌ها جزو پرفروش‌ترین آثار ادبی به شمار می‌رفت،‌ در همه این سال‌ها تلاش کردم به برخی اهالی ادب بفهمانم که این اثر به لحاظ ساختار و مختصات یک رمان است،‌ اما برخی اصرار داشتند‌، نام روضه ادبی را روی آن بگذارند،‌ که بنده هم به خاطر ساحت مقدس حضرت زهرا پذیرفتم.

وی در ادامه در سخنانی که رگه‌هایی از طنز نیز در آن مشهود بود‌، به انتقاد از وضعیت موجود در حوزه کتابخوانی‌، توجه جوانان به کتاب،‌ جایگاه کتاب در سبد خانوار،‌ کاهش شمارگان کتاب،‌ دینداری در جامعه،‌ مهاجرت نخبگان،‌ در نظر گرفتن خروج از کشور و ماندن در کشور به عنوان مجازات جرم  و … پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد نیز با اشاره به سخنان شجاعی به ذکر خاطره‌ای از پدرش پرداخت و در ادامه خطبه فدک را مهمترین میراث زندگی  حضرت زهرا(س) دانست.

وی در ادامه گفت: از بسیاری از شخصیت‌های تاریخ اسلام ما میراث بزرگی نداریم و این یک خسران تاریخی است،‌ از حضرت عباس (ع) جز 5 جمله چیزی نداریم،‌ از حضرت زینب(س) نیز محدود میراث داریم،‌ از حضرت زهرا (س) نیز تا مراحل رحلت پیامبر اکرم(ص) میراث اندکی است‌، تا همین خطبه.اگر قسمت آخر خطبه خلیفه به وسط کلام ایشان با چکمه نمی دوید و خطبه را نگه نمی داشت شاید حضرت آن چند کلمه را هم نمی گفت.

مهدوی‌راد ادامه داد: اما دو نکته در خطبه حضرت زهرا(س) به شدت مغفول و جای سوال است. یکی آمیختگی خطبه به آیات قرآن و چرایی وجود این آیات است و دیگری هم گذاشتن جملات و گزاره‌هایی است که نسبت آن را در فضای تاریخی آن دوره مشخص می‌کند. یعنی اگر خطبه را از فضای تاریخی خودش خارج کنیم متوجه نمی‌شویم این خطبه چه می‌خواهد بگوید و متعلق به چه زمانی است.

وی ادامه داد: تقریباً این خطبه 16 بخش دارد و  در بخش سیزدهم آن به ماجرای فدک پرداخته می‌شود، آن هم بدون اینکه به جریان خاصی اشاره کند و در ادامه بعد به آیات قرآن استناد می‌کند و بعد به مسئله انصار و چرایی سکوت آنها می پردازند و دو جمله ای هم هست که فقط در یکی از نسخه‌های خطبه های حضرت زهرا وجود دارد. در نهایت اینکه تحلیل های تاریخی زیادی روی این خطبه وجود دارد و باید روی آن بررسی های جدی هم صورت بگیرد.

مهدوی‌راد افزود:‌ من همیشه با خود فکر می‌کردم، اینکه اسم این خطبه را فدکیه می‌گذاریم،‌ و محدود به موضوع فدک می‌کنیم،‌ جالب نیست‌، ولی جرئت ابراز آن را نداشتم‌؛ تا اینکه از استاد حکیمی شنیدم که گفت‌، حیف است عنوان خطبه را فدکیه بگذاریم،‌ من پرسیدم به نظر شما چه بگذاریم؟ بگوییم؟ بازخوانی میراث بعثت؟ استاد حکیمی گفت‌، عنوان خوبی است، این برای من بسیار عزیز بود که استاد حکیمی این عنوان را پذیرفت.

در ادامه مصطفی راغب و مرشد میرزا علی به اجرای برنامه پرداختند.

انتهای پیام/

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *