به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی ططری، معاون پژوهشی کتابخانه مجلس در گفتوگو با تسنیم از ادامه همایشهای تاریخ پارلمان در دوره جدید مرکز اسناد، موزه و کتابخانه مجلس شورای اسلامی خبر داد.
ططری گفت: نشستها مبتنی بر ماموریت گروهها در حال برنامهریزی است. برای نمونه دو نشست در حال طراحی است: یک نشست مرتبط با دیپلماسی پارلمانی در گروه مطالعات پارلمانی و دیگری گروه اسناد و موزه. در حوزه تصحیح متون، ایرانشناسی، اسلامشناسی و… نیز هفت نشست تدارک خواهیم دید، این نشستها با حضور چهار مهمان و کارشناس خارجی برگزار خواهد شد. این نشستها به منظور استخراج ایده برای طرحهای جدید در کتابخانه برگزار خواهد شد.
او افزود: موضوع دیگر، بحث همایش تاریخ مجلس است که دبیرخانه آن در سال ۱۳۸۹ راهاندازی شده بود و مجالس دوره اول تا بیستوچهارم شورای ملی را در قالب هفت نشست بررسی کرد. این دبیرخانه دوباره احیا شده و قرار است دوباره نشستها برگزار شود.
در حوزه تاریخ شفاهی پارلمان و قوه مقننه، با کارشناسان گفتوگوهایی داشتیم که از سال ۱۳۸۷ آغاز شده بود، اما این روند در هفت سال گذشته مغفول ماند و قرار است دوباره راهاندازی شده و این بار جدیتر از قبل پیگیری شود.
سال ۸۸ نخستین همایش تاریخ مجلس را آغاز کردیم. در شش همایش تاریخ مجلس را تا دوره بیستودوم مجلس شورای ملی بررسی کردیم. ششمین همایش تاریخ مجلس، دوم دی ماه ۱۳۹۴ در ساختمان مشروطه میدان بهارستان با موضوع و نگاهی به ساختار و کارکرد مجلس شورای ملی در ادوار ۲۱ و ۲۲ برگزار شد.
هفتمین همایش تاریخ مجلس با دستور ریاست مجلس و پیگیری ریاست کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس برگزار شد. این همایش ۱۲ آذرماه سال ۹۸ پس از دو سال وقفه برگزار و همزمان با این همایش چند برنامه فرهنگی دیگر هم برپا شد. این همایش به بررسی ساختار و کارکرد ادوار ۲۳ و ۲۴ مجلس شورای ملی در بازه زمانی سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ اختصاص داشت؛ در واقع دو دوره از مهمترین ادوار حیات مجلس شورای ملی را که نهایتا هم به سقوط رژیم پهلوی منتهی میشد، بررسی شد.
در این همایش بررسی مهمترین مصوبات مجالس بیستوسوم و بیستوچهارم و
– مجلس و دربار، دولتها، انتخابات، نیروهای مسلح، نظام قضایی، سیاست خارجی، بحرانهای سیاسی، بحرانهای اجتماعی، مجلس و مسائل اجتماعی و فرهنگی، اقتصاد، مطبوعات، احزاب،
– مجلس و آب و محیطزیست و منابع طبیعی، روستاها و عشایر، کارگران، بحرانهای زیست محیطی، مردم، زنان، سازمان داخلی،
– مجلس، هیأترئیسه، کمیسیونها، کتابخانه، اموراداری، دیوان محاسبات و…
و مناسبات مجالس بیستوسوم و بیستوچهارم با مجالس سنا، لوایح قانونی در مجالس بیستوسوم و بیستوچهارم، بررسی و عملکرد مجالس بیستوسوم و بیستوچهارم، رویارویی مجلس و نهضت اسلامی، پایگاه طبقاتی نمایندگان مجلس، ماخذشناسی مطالعات تاریخ مجلس، مباحثی نظیر بحث انتخابات، نقش اقلیتهای دینی، طبقات اجتماعی و حضور مردم در مقالات پژوهشی بررسی شد.
۲۵۹
source