وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حال حاضر ۲۶۷۰ پروژه گردشگری در جغرافیای ایران بزرگ در حال احداث است که مصوب شده ۱۰ همت به پروژههای که بیش از ۷۰ درصد آن پیشرفت کرده، اختصاص یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، صالحی امیری در برنامه زمانه از آخرین وضعیت گردشگری در ایران آماری ارائه کرد و افزود: امروز حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر به کشور میآیند که از این میزان ۱ میلیون ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت هستتند.
وی ادامه داد: درآمد کشور از این تعداد گردشگر سلامت در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است که طبق برنامه ریزیهای انجام شده این عدد تا پایان ۵ سال آتی به ۶ میلیارد دلار میرسد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: گردشگری موتور پیشران توسعه در ایران است و موتور محرکه گردشگری، بخش خصوصی و صاحبان سرمایه هستند. امروز سرمایهگذار با سرمایهگذاری به سفره مردم و تامین اشتغال و امنیت کمک میکند. در حال حاضر ۲۶۷۰ پروژه گردشگری در جغرافیای ایران بزرگ در حال احداث است. مصوب شده است که ده همت به پروژههای که بیش از ۷۰ درصد آن پیشرفت کرده است اختصاص یابد. باید موانع راه سرمایهگذار برداشته شود تا احساس امنیت کند و وقتی با مشکل مواجه میشود بتوانیم آن مشکل را حل کنیم.
صالحی در خصوص جذب گردشگران خارجی هم گفت: ما در گردشگری با سه مفهوم جذابیت، امنیت و زیرساخت سر و کار داریم. در موضوع جذابیت در بانک جهانی رتبه هفتم را داریم اما مطالعات خودمان نشان میدهد که کشور سوم هستیم. بهعنوان مثال جنگلهای هیرکانی ایران ثبت جهانی شده است. یا در حوزه توریسم کشاورزی مراحل پرورش کرم ابریشم و تبدیل آن به قالیچه ابریشمی را داریم که بسیار جذاب است. ما به دنبال فعالسازی گردشگری دریامحور هستیم. قرار بر این است که منطقهای از جزیره بوموسی را برای گردشگری در اختیار بگیریم. در آینده نزدیک شاهد جنب و جوشی در گردشگری دریایی خواهیم بود.
او در ادامه گفت: هدفگذاری توریسم زیارتی بسیار بالا است. قبل از اتفاقات اخیر از کویت و عربستان و بحرین گردشگران زیادی داشتیم. گردشگر زیارتی یکی از بزرگترین ظرفیتهای گردشگری ما هستند. امروز ما نیازمند سه کار اساسی ذهنیت زدایی از جهانیان درخصوص ایران هراسی، معرفی جذابیت ایران برای دنیا و بهبود زیرساختهای گردشگری هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تبلیغات گسترده دشمنان برای ایران هراسی در رسانهها، اظهار داشت: امروز ما نیازمند سه کار اساسی هستیم؛ ذهنیت زدایی برای ایران هراسی، معرفی جذابیتهای ایران و ایجاد زیرساختهای لازم برای ورود گردشگران به کشور.
وی در خصوص برخی از گلایههای مردمی مبنی بر تغییر بافت فرهنگی مردم محلی مستقر در اماکن تاریخی با ورود گردشگران خارجی، گفت: جامعه ما دیندار، متدین و بافرهنگ است و در مقابل ناهنجاریها حتما برخورد خواهد شد، اما نباید این موضوع در رسانهها فربه شود.
صالحی امیری در رابطه با مقابله با افرادی که در فضای مجازی اقدام به فروش صنایع قدیمی میکنند، گفت: اخیرا گروهی در اصفهان دستگیر شدند و ما حتما با این افراد و قاچاقچیان مقابله میکنیم.
وی همچنین افزود: البته کمبودهایی در زمینه نیروهای نظارتی وجود دارد، زیرا اکنون هزار و ۹۴۵ نفر در بحث یگان حفاظت ما در کل کشور مشغول به فعالیت هستند، اما نیاز ما حداقل ۴۰ هزار نفر نیروست که باید از سازوکار مردمی کمک بگیریم.
صالحی امیری با اشاره به گشوده شدن مرز نخجوان و تردد مردم به کشورهای همسایه هم گفت: باید تحرک و گردشگری در مرزها از طریق خودروهای شخصی امکانپذیر شود تا تبادل کالا و خرید و فروش شکل گیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بومگردی را از نمونههای موفق فعال کردن ظرفیتهای توریستی مردمی دانست و اظهار داشت: در یکی از روستاهای متروکه مینودشت، یک زن و شوهر محلی در دل کوه بومگردی را ایجاد کردند که باعث رونق آن روستا شد و بسیاری از مردم روستا که کوچ کرده بودند به روستای خود بازگشتند.
صالحی درباره احیای بناهای تاریخی هم گفت: در چند سال گذشته بناهای زیادی در حال تخریب و رها شده بود که از طریق صندوق احیای بناهای تاریخی این بناها احیا و بسیاری از آنها نیز ثبت شد.
source