Wp Header Logo 489.png

همشهری آنلاین – الهام مصدقی راد : شینا انصاری ، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر خود به خوزستان بر کاهش آلایندگی صنایع بزرگ این استان تاکید کرده است . بخشی از این صنایع که در خارج از شهر ها بودند طی سال های خیر و با گسترش شهر ، هم اکنون در دل شهرها قرار گرفته و آلایندگی شان مشکلات متعددی ایجاد کرده است.

سیمان ، فعالیتهای نفتی ، فلر های نفتی ، برداشت سیاه نیشکر و .. از جمله اصلی ترین دلایل ایجاد آلودگی هوا در استان خوزستان و کلانشهر اهواز است .طبق اعلام دادگستری استان درسال جاری تاکنون ، 301 واحد صنعتی آلاینده در استان خوزستان شناسایی شده که 16 واحد ، متهمان اصلی ایجاد آلودگی شناخته شده اند . انتقال به خارج از محدوده شهری و تغییر رویکرد فعالیت به صنعت سبز نیز از راهکارهای ارائه شده به این صنایع بوده و مقرر شده است طی فرصت ارائه شده اقدامات لازم برای کاهش آلودگی را اجرا کنند .

تلخی کام اهوازی ها با آلودگی نیشکر

یکی از دلایل آلودگی هوا در استان خوزستان و شهر اهواز ، برداشت سیاه نیشکر است . صنایع نیشکر به منظور تسهیل برداشت یا حذف بقایای گیاه درزمین و بعد ازبرداشت ،اقدام به آتش زدن زمینهای نیشکر می‌کنند که این موضوع با آلودگی بسیاری همراه است ودود غلیظی را روانه آسمان می‌کند . به کارگیری ماشین آلات و کنار گذاشتن روش سنتی تنها راهکاری است که از این آلودگی جلوگیری خواهد کرد. سه سال قبل مسوولان صنعت نیشکر استان اعلام کردند به دلیل تعهدی که به سازمان محیط زیست داده بودیم 35 درصد از برداشت نیشکر به صورت سبز و مابقی سیاه انجام شد .این صنعت اعلام کرد با توجه به برداشت 130 تن در هر هکتار که بیش از دو برابر برداشت معمول نیشکر است ، ماشین آلات توان اجرای بیش از 35 درصد را ندارند . در همان سال مقرر شد تا 6 سال بعد ، کارخانجات نیشکر ، برداشت سبز را محقق کنند .

جمع آوری فلر های نفتی از اهداف دولت

فلرهای نفتی هم از جدی ترین عوامل ایجاد آلودگی هوا محسوب می‌شوند . فلر یا همان سوزاندن گازهای همراه نفت در مشعل ها ، سالیان سال است که در شهرهای نفت خیز انجام می‌شود و آلودگی بسیاری در هوا منتشر می‌کند .از مجموع 378 فلر نفتی موجود در مناطق نفت خیز جنوب ، 350 فلر در خوزستان قرار دارد که روزانه 700 میلیون فوت مکعب ، گاز می‌سوزاند . انصاری در بازدید خود از صنایع اهواز تاکید کرده در حوزه فلرسوزی و کاهش آلودگی ناشی از آن باید مدت زمانی تعیین شود تا موضوعات بر اساس زمان‌بندی پیگیری شوند . پیش از این نیز کاهش و به صفر رساندن فلرها از اهداف دولت عنوان شده بود . سه کارخانه تولید سیمان نیز در خوزستان وجود دارد . صنعتی که دود خروجی از کارخانه و ذرات معلق آن ، آلودگی بسیاری بر جای می‌گذارد

301

واحد صنعتی آلاینده درسال جاری در خوزستان شناسایی شده است

16

واحد صنعتی ، بیشترین میزان آلودگی را ایجاد کرده اند

350

فلر نفتی در خوزستان فعال است

700 میلیون فوت مکعب

گاز ، روزانه از طریق فلرها سوزانده می شود

بیشتر بدانید :

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *