۱۴:۳۲ – ۱۲ دی ۱۴۰۳
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و دبیر شورای معارف سیما از نقشآفرینی رسانه ملی در محور مقاومت برای تولید روایت از میدان سخن گفت و عنوان کرد: بعد از حماسه هفتم اکتبر، آرایش جنگی گرفتیم و شاید پیش از آن چندان آماده نبودیم و اوج آن را در آنتن سیما هنگام درگیری حزبالله لبنان و صهیونیسم دیدیم. اعزام تیم مستندسازی و برنامهساز به میدان برای روایت صادقانه، صریح و پیشران از نبرد با صهیونیستها یکی از این اتفاقات مهم بود.
محمدحسین کشکولی در ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی با عنوان «سیما در مسیر تحول» که صبح سهشنبه، ۱۱ دی برگزار شد، با بیان اینکه شاخصههای هدایت افکار عمومی، بیان تأثیر مخاطب در جریان وقایع دنیاست، گفت: ما تلاش کردیم نسبت خودمان را با جهان مشخص کنیم. دال مرکزی هدفگذاری ما ایجاد میدان تقاطع فکری، فرهنگی و سیاسی برای بازنمایی قدرت نرم ایران اسلامیبود. ذیل این دال گفتمانی گزارههای راهبردی و عملیاتی را تعریف کردیم.
وی افزود: مهمترین گزاره عملیاتی، نقشآفرینی در محور مقاومت برای تولید روایت از میدان بود که امروز باید به آن گفت تولیدِ روایت فتح.
کشکولی با اشاره به اینکه بعد از حماسه هفتم اکتبر، آرایش جنگی گرفتیم و شاید پیش از آن چندان آماده نبودیم و اوج آن را در آنتن سیما هنگام درگیری حزبالله لبنان و صهیونیسم دیدیم، گفت: اعزام تیم مستندسازی و برنامهساز به میدان برای روایت صادقانه، صریح و پیشران از نبرد با صهیونیستها یکی از این اتفاقات مهم بود.
وی با اشاره به برخی برنامههای روی آنتن در این حیطه ازجمله «به افق فلسطین»، «ساعت به وقت قدس»، «نوسان»، «سیاست خارجی» و «وضعیت جنگی»، گفت: همچنین ۹۱۰ اثر از ۸۵ کشور جهان ازجمله ژاپن، کشورهای اروپایی، آفریقایی و استرالیا درخصوص مقاومت برای جشنواره مستند ارسال شد.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با بیان اینکه کار ما فقط روایت جنگ نبود، بلکه تلاش کردیم مردم را هم به میدان بیاوریم، اظهار کرد: با همافزایی میدان و جبهه مردمی صحنههای شوقانگیزی را رقم زدیم. همچنین ایجاد میدان برای تقویت هویت دینی و مقاومتی از دیگر گزارههای عملیاتی ما بود؛ که برنامه «محفل» نمونه آن بود که در اوج جنگ به سوریه و لبنان رفتند و برای حزب الله لبنان برنامه اجرا کردند. همچنین، در پاکستان محفل قرآنی هزارنفری با حضور مسلمانان برگزار کردند. تنها برنامه قرآنی در غزه برنامه محفل ما بود که برای دو هزار خانواده زخمدیده برنامه اجرا کردند. برنامه «حسینیه معلی» در شبکه سه نیز با همین رویکرد ضبط میشود.
وی به بازنمایی آیینها و مناسک کشور، منطقه و مقاومت اشاره کرد و گفت: برنامه «سرزمین شعر» نیز با ظرفیت ادبیات و شعر فارسی برای تعمیق ارتباط با کشورهای فارسی زبان روی آنتن رفت. پس از جنایت بیمارستان معمدانی جریان پرستاران و روایت جنایات صهیونیستی در برنامه شبکه سلامت هم روی آنتن رفت. تلاش دیگر ما برای ایجاد میدان و ظرفیت مشترک برای تقویت جغرافیای هویت مقاومت و هویت دینی و میدان بود.
دبیر شورای معارف سیما ادامه داد: برای خنثیسازی تلاش دشمن درجهت منزوی کردن ایران اسلامی نیز بازنماییهایی صورت گرفته است. حس افتخار مردم پس از وعده صادق یک و دو و بازنمایی تصویر آن به درستی در رسانه ملی شکل گرفت.
کشکولی افزود: گزاره آخر ترسیم ظرفیت تعامل در حوزههای مختلف با کشورهای همسو است. برنامه «ثریا» ازجمله برنامههای سیما بود که با این هدف روی آنتن رفت. معتقدم ما در خط مقدم نبرد رسانهای هستیم و باید نسبت خود را با وقایع جهان و ترسیم آینده مشخص کنیم.
source