Wp Header Logo 858.png

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران از فراخوان بکارگیری هوش مصنوعی در طراحی نقشه‌ها و نما‌های ساختمانی در شهرداری تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حامد سلیمی گفت: ارتقای کیفیت طراحی‌های ساختمانی و تطبیق آنها با معیار‌های معماری ایرانی-اسلامی و الزامات زیست‌محیطی از اهداف این فراخوان است.
وی افزود: طراحی با دقت بالا بر اساس داده‌های متنوع، تحلیل نیاز‌های کاربران، بهینه‌سازی فضاها، رعایت الزامات قانونی، و کاهش هزینه‌های ساخت از قابلیت‌های هوش مصنوعی است که بکارگیری آن میتواند زیبایی و تثبیت هویت فرهنگی و تاریخی شهر تهران را حفظ کند.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران به بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای حفظ و تقویت معماری ایرانی-اسلامی در طراحی ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: تعریف شاخص‌ها و الگو‌های مشخص در طراحی نما‌ها و نقشه‌ها با کمک هوش مصنوعی میتواند به هماهنگی نما‌های ساختمانی مطابق با ارزش‌های فرهنگی و زیبایی‌شناسی ایرانی منجر شود.

هوش مصنوعی در خدمت طراحی نقشه و نما‌های ساختمانی مطابق با معماری ایرانی

 سلیمی ادامه داد: تحلیل نیاز‌های کاربران، موقعیت جغرافیایی، شرایط اقلیمی و مقررات شهری، تطبیق نما‌ها و طرح‌ها را طبق اصول معماری ایرانی-اسلامی و الزامات زیبایی‌شناسی شهری، شبیه‌سازی عملکرد ساختمان‌ها در شرایط مختلف مانند بهره‌وری انرژی، نور طبیعی و تهویه از فواید بکارگیری هوش مصنوعی است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با اشاره به چالش‌های بکارگیری هوش مصنوعی در مسیر اجرای طرح‌های ساختمانی گفت: ممکن است به علت ناآشنایی یا مقاومت در برابر تغییر، مهندسان و طراحان به سختی این فناوری را بپذیرند.
او افزود: طراحی‌های تولیدشده به کمک هوش مصنوعی باید به‌طور کامل با ضوابط مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان و سایر مقررات محلی تطابق داشته باشند، زیرا نتایج هوش مصنوعی به کیفیت داده‌های ورودی وابسته است و نبود داده‌های لازم و کافی طراحی‌ها ممکن است دچار نقص می‌کند.
حامد سلیمی گفت: راه‌اندازی شبکه‌های هوش مصنوعی و آموزش نیروی انسانی برای استفاده از آنها نیازمند سرمایه‌گذاری اولیه است.
وی به پیاده‌سازی فناوری هوش مصنوعی در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: فراخوان عمومی، توسعه نرم‌افزار‌های بومی، برگزاری دوره‌های آموزشی برای آشنایی با قابلیت‌های هوش مصنوعی، آزمایش و ارزیابی و تعامل با مراکز پژوهشی از اهداف بکارگیری این فناوری است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در پایان تصریح کرد: ما در آستانه یک تحول مهم در حوزه معماری و شهرسازی قرار داریم و بهره‌گیری از هوش مصنوعی باعث افزایش دقت و سرعت در طراحی می‌شود، امکان خلق فضا‌هایی انسانی‌تر، زیباتر و هماهنگ‌تر با هویت شهری را فراهم می‌کند بنابراین از همه مهندسان، طراحان و شرکت‌های دانش‌بنیان دعوت می‌کنم تا با مشارکت در این فراخوان، در این حرکت نوآورانه سهیم شوند و تهران را به الگویی در طراحی معماری هوشمند تبدیل کنند.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *