به گزارش عصرپرس، رضا قانعی، یک فعال بخش خصوصی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق اظهار کرد: شرکت تحت مدیریت ما یکی از اولین نیروگاههای خورشیدی در سطح توزیع استان یزد را در سال ۱۳۹۶ با سرمایه گذاری آلمانی به شبکه برق متصل کرد و باید گفت که توان شرکت های داخلی برای حل مساله ناترازی برق در کشور بی نظیر است.
وی افزود: بخش خصوصی داخلی کشور این توان و ظرفیت را دارد که طی یکسال حداقل 3000 تا 5000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را در کشور نصب کند.
این فعال حوزه انرژیهای تجدید پذیر عنوان کرد: تامین منابع مالی، اصلی ترین چالش بخش خصوصی برای اجرای طرحهای نیروگاهی تجدیدپذیر در کشور است و باید این چرخه تامین مالی با حمایت دولت کامل شود.
قانعی با اشاره به ناترازی برق کشور گفت: حدود ۱۲ میلیارد دلار هزینه میتواند ناترازی را حل کند و این میزان، بودجه قابل ملاحظهای در کشور نیست و می توان به راحتی آن را تامین کرد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایتی که از بخش خصوصی فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر انجام میشود، شاهد توسعه این بخش تاثیر گذار در کشور و حل مساله ناترازی برق باشیم.
انتظار بخش خصوصی از دولت برای تامین قطعات پنلهای خورشیدی
میلاد محمدرضایی، سرپرست تیم تحقیق و توسعه یک شرکت متعلق به بخش خصوصی و یکی از غرفهداران چهاردهمین نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق گفت: با توجه به روند رو به اتمام منابع فسیلی مجبور هستیم به سمت انرژیهای تجدید پذیر برویم و به این بخش توجه ویژه داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به هزینه پیاده سازی انرژیهای خورشیدی و همچنین با توجه به تعداد روزهای آفتابی که در کشور ایران وجود دارد، استفاده از انرژیهای خورشیدی بسیار به صرفه است و باید به سمت استفاده از این انرژی تجدیدپذیر برویم.
این فعال حوزه انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه انرژی خورشیدی چالش خاصی نسبت به دیگر انرژیها ندارد، گفت: به عنوان بخش خصوصی انتظار داریم دولت به بحث تامین قطعات و پنلهای خورشیدی برای تولیدکنندگان داخلی، کمک و از فعالان حمایت کند.
محمدرضایی خاطرنشان کرد: حمایت دولت از بخش خصوصی فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند زمینهساز حل چالشهای صنعت برق و ناترازی موجود در این بخش شود.
افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از انرژی خورشیدی برای حل مشکل قطعی برق
یک فعال دیگر حوزه بهره وری انرژی معتقد است: با استفاده از تکنولوژی و تولید محصول ایرانی شاهد افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از انرژی خورشیدی برای حل مشکل قطعی برق خواهیم بود.
مهران کاوه، مدیر فروش یک شرکت بخش خصوصی در حاشیه نمایشگاه چهاردهم در خصوص افزایش بهرهوری و نحوه کمک بخش خصوصی به دولت برای کسریهای برق موجود گفت: محصول حال حاضر ما میتواند بار زیادی را در کاهش مصرف برق از دوش دولت بردارد؛ برای مثال سایت فولاد مبارکه و یا پتروشیمیها و پالایشگاهها حدوداً 1000 دستگاه کولرهای گازی و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی دارند و مصرف برق بالایی ایجاد میکنند، ولی مصرف برق محصول ما تا ساعت 17 بعدازظهر صفر است و بعد از آن با برق AC و مصرف 5 آمپر کار میکند.
وی ابرازعقیده کرد: اگر به این سو حرکت کنیم که در منازل و صنایع از این نوع محصولات استفاده کنیم واقعاً 100 درصد به سود ما خواهد بود؛ کافی است نیروگاههای فعلی اورهال شوند و این کمک بزرگی به شبکه برق کشور است.
کاوه با اشاره به حمایتهای دولتی در این حوزه عنوان کرد: حمایتهای دولت خیلی میتواند به ما کمک کند تا بتوانیم از ارز مربوط به صرفهجویی انرژی استفاده کنیم تا قیمت نهایی محصول ما پایین بیاید.
وی خاطرنشان کرد: با داخلیسازی تکنولوژی شاهد جذب نیروی زیاد و کاهش قابل توجهی در مصرف برق خواهیم بود
این فعال حوزه بهره وری انرژی با تاکید بر افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از انرژی خورشیدی برای حل مشکل قطعی برق، بیان کرد: میتوان بدون صرف هزینه و دردسر از برق حاصل از نور خورشید برای سرمایش استفاده کرد.
source