همشهری آنلاین – گروه سیاسی: حضرت آیتالله خامنهای در حالی طی سالهای اخیر بارها درباره راهبرد «مرعوب سازی» آمریکاییها و بهطورکلی غربیها در مواجهه با ایران هشدار دادهاند که آنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره از این سیاست، بهعنوان یکی از اصلیترین ابزارهای تاثیرگذاری بر افکارعمومی مردم ایران و همچنین برخی مسئولان استفاده کردهاند.
هشدارها و توصیههای رهبرمعظمانقلاب در این زمینه طی سالهای اخیر دربرگیرنده منظومه آموزندهای از راهبردها و راهکارها در این زمینه است که در ادامه به بررسی بخشی از آنها میپردازیم.
۱
هشدار درباره مجلس مرعوب
۲۸ بهمنماه ۱۳۹۴
بیانات در دیدار مردم استان آذربایجانشرقی
اگر چنانچه مجلس بهدنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، بهدنبال پیشرفت علم، پیشرفت فناوری، به دنبال عزت ملی و استقلال ملت باشد، ریلگذاری او به سمت این هدفها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیت جریان اشرافیگری باشد، ریلگذاری او در این جهتها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد.
۲
خطاب به نخبگان
۲۲ مهرماه ۱۳۹۴
بیانات در دیدار با نخبگان
گرچه غربیها در مسائل علمی و فناوری پیشرفتهای زیادی کردهاند، اما نباید مرعوب این موضوع شد، زیرا توانایی بالقوه جوان ایرانی بسیار بالاتر است و اگر قرار بر مقایسه باشد، باید بیش از ۳ دهه کنونی ایران با بیش از ۳ دهه آن کشورها بعد از استقلال آنها، مقایسه شود.
۳
جریان مرعوب
۱۱ تیرماه ۱۳۹۳
بیانات در دیدار اساتید دانشگاهها در چهارمین روز ماه مبارک رمضان ۱۴۳۵
کسانی را و جریانی را میشناسیم، میشناختید – حالا اسم کسان و اشخاص مورد نظر نیست – جریانی وجود دارد که مرعوب و مغلوب تسلط فرهنگ غربی است؛ هرچیز غربی برای او مایه تمجید [است] و هرچیز میهنی و ملی و خودی مورد تحقیر و اهانت قرار میگیرد؛ داریم کسانی از این قبیل؛ این درست عکس آنچیزی است که باید باشد.
۴
چه کسانی مرعوب آمریکا هستند؟
یک اسفندماه ۱۳۸۹
بیانات در دیدار شرکتکنندگان در کنفرانس وحدتاسلامی
یک عده هستند که وقتی هیمنه آمریکا را میبینند، قدرت نظامی او را میبینند، قدرت دیپلماسی او را میبینند، قدرت تبلیغاتی او را میبینند، پول فراوان او را میبینند، مرعوب میشوند؛ میگویند ما که نمیتوانیم کاری بکنیم، چرا بیخودی نیروهایمان را هدر بدهیم؟ اینجور افراد الان هستند، در زمان انقلاب ما هم بودند.
۵
شجاعت مدیران
۱۹ دیماه ۱۳۸۱
دیدار جمعی از مردم قم با رهبرمعظمانقلاب
شجاعت مسئولان مکمل تقوای آنهاست، چراکه اگر مسئولان و مدیران کشور صرفا آدمهای خوبی باشند، اما شجاعت نداشته باشند، مرعوب دشمن میشوند و هر ملتی که مسئولانش مرعوب شوند، بدبخت خواهد شد.
۶
راهبردهایی برای مرعوبسازی
۱۳ آبانماه ۱۳۸۱
بیانات در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان
یکی دیگر از کارها این است که ملت را مرعوب نشان دهند؛ در حالی که ملت و جوانان ما مرعوب نیستند. اینها سعی میکنند ملت را مرعوب کنند؛ اگر نتوانستند مرعوب کنند، با جوسازی و نظرسازی مجعول، وانمود کنند ملت مرعوب شدهاست. با نظرسازیهایی که عواملشان از طریق بعضی از تیترهای روزنامهها و بعضی از نوشتههای انسانهای واداده و مرعوب درست میکنند، خود آنها هم دچار اشتباه میشوند و خیال میکنند واقعاً امیدی برایشان هست؛ در حالی که امیدی نیست.
۷
نماینده نباید مرعوب باشد
۲۶ بهمنماه ۱۳۷۸
بیانات در دیدار کارگزاران حج
مجلس باید مجلسی باشد که بتواند در مقابل زورگوییها و زیادهخواهیها و مرعوب کردنها و تطمیع کردنهای قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود… اینها عمده کارشان را از راه تهدید و مرعوب کردن پیش میبرند. نماینده باید کسی باشد که مرعوب نشود. چه کسی مرعوب نمیشود؟ آدمی که دلش به خدا متسکی باشد.
۸
دولتمردان و مسئولان بدانند…
۲۹ اردیبهشتماه ۱۳۷۸
بیانات در دانشگاه دریایی امام خمینی(ره) و دانشگاه دریایی سپاه
قدرتهای استکباری به انواع شیوهها میخواهند ملتها، دولتمردان و مسئولان و نظامیان و آحاد ملت را در مقابل هیمنه خودشان دچار رعب و تردید کنند. یک ملت اگر دچار تردید شد، رفتنی و پامالشدنی است.
۹
مرعوب بودن معتقدان به مذاکره
۱۲ اردیبهشتماه ۱۳۶۹
بیانات در دیدار جمعی از معلمان و کارگران با رهبرمعظمانقلاب
کسانیکه معتقد به مذاکره با آمریکا هستند، افرادی «سادهلوح» و «مرعوب آمریکا» هستند.
مصادیق مرعوبسازی
رویکردها و مواضع برخی چهرههای سیاسی، اقتصادی و… طی سالهای اخیر را میتوان بهعنوان مصداقی برای مرعوب شدن در برابر آمریکا بهحساب آورد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
حسن روحانی
رئیسدولتهای یازدهم و دوازدهم
۲۵ خردادماه ۱۳۹۴
مشکلات فقط یک راهحل دارد و آن نیز مذاکره و گفتوگو است، والا شمشیر چرخاندن در تاریکی کاملاً غلط است.
بیانیه مجمع ایثارگران (دبیرکل: جواد امام)
حزب سیاسی اصلاحطلب
۲۱ آبانماه ۱۴۰۳
کشور نیازمند راهبرد جدیدی در برابر آمریکا است. مجمع باور دارد وضعیت نوین و احتمالات پیشرو و بر پایه حفظ استقلال، ارتقای امنیتملی، صیانت از تمامیتارضی، تحکیم نظام، ممانعت از تحمیل جنگ و تحریمهای جدید، متناسبسازی سیاست خارجی در برابر آمریکا ضروری است.
علی عبدالعلیزاده
فعال سیاسی اصلاحطلب
۱۱ دیماه ۱۴۰۳
من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمیشود که مسائل کشور را معلق نگه داشت.
عباس عبدی
فعال سیاسی اصلاحطلب
آبانماه ۱۴۰۰
این فعال سیاسی اصلاحطلب در واکنش با خبر توقیف نفتکش آمریکایی در آبهای جنوبی ایران، در توئیتی درگیری مقتدرانه نیروی دریایی سپاه با دزدی دریایی آمریکاییها را خیالی توصیف کرد و در توئیتی نوشت: «برای اعلام کردن زمان مذاکرات نیازی به انتشار خبرهای آنچنانی از درگیری خیالی نظامی نیست! مذاکره کنید مذاکره کار خوبی است».
صادق زیباکلام
فعال سیاسی اصلاحطلب
۵ اسفندماه ۱۳۹۹
اینکه ایران بتواند به نیازهای اقتصادیاش در زمینه صادرات و واردات و انتقال مالی دست پیدا کند، همه اینها مستلزم تنشزدایی ابتدایی با آمریکاست.
محمدتقی فاضل میبدی
فعال سیاسی اصلاحطلب
۳ مهرماه ۱۳۹۹
ما چند سال است گرفتار مشکلات اقتصادی هستیم و بنده هم بر این باورم که پارهای از مشکلات ما دست آمریکاست، اما سئوال اصلی این است که چرا بعد از ۴۰ سال نباید مشکلمان را حل کنیم؟
مهدی نصیری
فعال سیاسی
۲۰ فروردینماه ۱۴۰۲
فرض میگیریم آمریکا عامل اصلی مقابل برجام است، اما شما باید کوتاه بیایید و نمیتوانید کوتاه نیایید؛ مقابل قویترین اقتصاد عالم هستید و باید به قلدری تن و رضایت دهید و اگر نکنید بیچاره میشوید.
یوسف مولایی
استاد دانشگاه
۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۸
آمریکا میخواهد ما را تحریک کند که اشتباه کنیم و یک اقدام نسنجیده احساسی مرتکب شویم تا آن را بهانه قرار دهد برای اینکه گامهای دیگر را برای اعمال فشار بیشتر بردارد.
source