Wp Header Logo 1427.png

امروزه به دلایل مختلف تربیت کودکان نسبت به گذشته برای والدین سخت شده و موضوعات پیچیده زیادی ذهن آن‌ها را به خود مشغول می‌سازد، اما اکثر والدین علاقه خاصی به تربیت فرزندان خود نشان می‌دهند. مسیر تربیت کودکان پیچیدگی‌ها و در حین حال شیرینی‌های خاص خود را دارد، در واقع ممکن است گاهی با رفتارهای کودک خود ناراحت و دلسرد شوید، گاهی نیز امکان خوشحال خواهید شد.

معمولا کودکان در دوران رشد خود تجربیات مختلفی بدست خواهند آورد که تاثیر فراوانی روی شخصیت آن‌ها می‌گذارد، در واقع اتفاقات در طول حیات تاثیر فراوانی بر شخصیت آن‌ها می‌گذارند. شخصیت نیز یک طرح فکری عالی و هیجان انگیز است که در دوره‌های مختلف رشد ایجاد خواهد شد. والدین نیز با الگوهای تربیتی تاثیر فراوانی در شکل گیری شخصیت فرزند خود خواهند داشت. در ادامه به معرفی و توضیحاتی در رابطه با این الگوهای تربیتی می‌پردازیم.

معرفی الگوهای تربیتی کودکان

با کمک الگوهای تربیتی فرزندان خود را به درستی تربیت کنید تا نقش مهمی در جامعه داشته باشند، این الگوهای مهم به چند دسته تقسیم می‌شوند که در این بخش از مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

1.    الگوی تربیتی آسان گیر

همانطور که از نام الگوی تربیتی آسان گیر پیداست، والدین در آن سختی زیادی نخواهند گرفت و کودک تا حدودی آزاد است. در واقع کودک هر زمان هر کاری انجام دهد والدین بر رفتار او واکنش و کنترل چندانی نشان نمی‌دهند.

در الگوی تربیتی آسان گیر کودکان بیشتر لوس هستند و کمتر بخاطر کارهایی که انجام می‌دهند مورد سرزنش قرار می‌گیرند، علاوه بر اینها هیچ گونه مسؤلیتی به خاطر کار انجام داده به گردن نمی‌گیرند. علاوه بر اینها این نوع کودکان نه تنها از والدین بلکه از سایر افراد نیز توقع دارند. در صورتی که به فکر شخصیت و تربیت صحیح کودک خود هستید حتما به سراغ روان شناسی کودکان بروید.

2.    الگوی تربیتی مستبدانه

الگوی تربیتی مستبدانه کاملا برعکس الگوی تربیتی آسان گیر است و معمولا در آن کودکان تحت فشار قرار خواهند گرفت. در واقع والدین انتظار و توقع زیادی از کودک دارند و از لحاظ روان شناسی برای روحیه کودک چندان مناسب نیست. همچنین والدین همیشه سعی دارند با زور چیزی را به کودک بفهمانند و همواره او را تحت فشار قرار می‌دهند، اینکار در نهایت آسیب‌‌های زیادی بر روح و روان کودک به جا خواهد گذاشت. زمانی که کودک رفتارهای بدی از والدین خود ببیند، همیشه با ترس و فشار مواجه خواهد بود و در نهایت دچار افسردگی می‌شود.

این کودکان در بزرگسالی نمی‌توانند با ترس مقابله کنند و والدین آن‌ها افرادی ترسو تحویل جامعه خواهند داد. همچنین ین کودکان در بزرگسالی مطیع دیگران بوده و همه می‌توانند از آن‌ها سو استفاده کنند.

3.    الگوی تربیتی مقتدرانه

یکی از الگوهای تربیتی مهم که تاثیر زیادی بر تربیت کودکان دارد، الگوی تربیتی مقتدرانه است. این الگو برای تربیت کودکان بسیار عالی بوده و والدین در آن با استفاده از عقل و منطق از کودکان خود انتظارات منطقی دارند. معمولا در این نوع الگو تمرکز والدین بر سرزنش کودک نیست و به نوعی به دنبال حل مسئله است. در واقع والدین کار اشتباه فرزند خود را به عنوان یک مشکل می‌بیند و برای رفع آن اقدام خواهد کرد.

4.    الگوی تربیتی بدون دخالت

در این نوع الگو توجه چندانی از طرف والدین صورت نمی‌گیرد، در واقع کودک همیشه از طرف والدین طرد می‌شود. در الگوی تربیتی بدون دخالت والدین زیاد اذیت نمی‌شود چرا که انرژی و وقتی برای کودک نخواهند گذاشت. این نوع الگوی تربیتی تاثیر زیادی در آینده کودکان داشته و در حقیقت کودکی سرخورده و ناامید تحویل جامعه داده می‌شود.

معمولا در هنگام بزرگسالی انتظار پیشرفت زیادی از این کودکان را نمی‌توان داشت، همچنین ممکن است افرادی خطرناک و ولگرد بار آیند و در آینده مشکلات زیادی برای خود، والدین و سایر اطرافیان به وجود آورند. با مطالعه مجله طلایی اطلاعات بیشتر در زمینه الگوهای تربیتی کودکان به دست خواهید آورد.

سخن پایانی

کودک از همان ابتدا که در شکم مادر است رشد خود را آغاز کرده و با گذشت روزها، هفته‌ها و ماها شاهد رشد او خواهیم بود. حتی در زمان بارداری کودک صدای شما را می‌شوند و ناراحت یا شاد بودن‌تان را به طور کامل حس می‌کند و بر این اساس حالت‌های مختلفی به خود خواهد گرفت.

در واقع فرزند شما از کودکی به لحن صدا و الگوهای رفتاری علاقه زیادی دارد، هر چه رفتار شما بهتر و منطقی باشد کودکی با شخصیت سالم تربیت خواهید کرد، بنابراین سعی کنید سبک سالمی از الگوهای تربیتی برای فرزندان خود در نظر بگیرید.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *