حجتالاسلام رضا طبیبزاده دبیر اجرایی کنگره مکتب گمنامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شهدا و قهرمانان مربوط به وزارت اطلاعات و سربازان امام زمان (عج)، حوزهای خیلی خاص در ادبیات پایداری و ادبیات انقلاب است که کمتر هم به آن توجه شده است. بیشتر آثاری که در حوزه ادبیات پایداری و انقلاب تولید شدهاند، درباره فرماندهان و مجاهدان و شهدا یا نهایتش شهدای مدافع حرم بودهاند. اما این حوزه حوزهای است که شاعران را با مضامین و مفاهیم مهم و تازهای آشنا میکند. ضمن اینکه پاسداشت از این عزیزان در شعر و ادبیات کار مهمی است که این کنگره آن را در پیش گرفته است.
وی افزود: در موضوعات معمول در حوزه شعر پایداری با مرزهای جغرافیایی روبرو هستیم ولی درباره شهدای امنیت بیشتر با مرزهای تمدنی، فرهنگی و امنیتی روبرو هستیم. این موضوعات و افراد چون که بُعد جسمی و مادی ندارند، کمتر به آن توجه شده است. هم شاعران، هم اصحاب رسانه و هم فرهنگیها و سیاستگذاران ادبی انقلاب اسلامی از این موضوع غفلت کردهاند. این کنگره میتواند برای درونی کردن مفاهیم مربوط به امنیت و یکپارگی و عِرق ملی و… کمک کننده باشد.
طبیبزاده در ادامه درباره کارگاههای استانی کنگره مکتب گمنامی گفت: برگزاری کارگاههای کنگره مکتب گمنامی دو دلیل دارد. یکی هدایت کردن شاعران به سمت جنبههای ادبی و ظرافت ادبی درباره این موضوع است؛ دیگری هم اینکه ممکن است مخاطبان وقتی از شهدای گمنام امنیت میگوییم، آنها را با شهدای گمنام یا مفقودالاثرهای دفاع مقدس اشتباه بگیرند؛ یعنی با شهدایی که پیکر آنها از جنگ برگشته اما نمیدانیم از چه خانواده و یا اهل کجا هستند. ما میخواستیم با برگزاری این کارگاهها و توضیح چرایی برگزاری کنگره مکتب گمنامی به شاعران در کارگاههای استانی، یک مرز بین این موضوعات قائل شویم. همچنین در این کارگاه تلاش میکنیم شاعران را با نحوه کار این قهرمانها و شهدا آشنا کنیم و بگوییم که این افراد چه نقشآفرینیهای فرهنگی و زیستی در کشور ما دارند. با این آشناییها است که میتوانند ارتباط بهتری با این موضوعات بگیرند و شعرهای بهتری بنویسند.
دبیر اجرایی کنگره مکتب گمنامی گفت: وزارت اطلاعات با درک جایگاه و تأثیر شعر و ادبیات، استقلال کامل و آزادیهای ادبی را در اختیار عوامل کنگره مکتب گمنامی گذاشته است. ضمن اینکه در سالهای گذشته اتفاق خوبی صورت گرفت و برخی مستندها که به امنیت و موضوع شهدای امنیت مربوط میشد، در کارگاههایی که با هماهنگی وزارت اطلاعات شکل گرفته بودند، به شاعران ارائه میشد. با برگزاری این کارگاههای مشترک، خیلی از ابهامها و سوءتفاهمهایی که درباره نحوه کار سربازان گمنام امام زمان (عج) وجود داشت، مرتفع میشدند. همچنین شاعران به کشفها و مضامین شاعرانه میرسیدند.
طبیبزاده در پایان گفت: هر سال که از برگزاری این کنگره گذشته، واکنشها به این کنگره بیشتر و بهتر بوده است. حتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات نیز از آثار تولیدشده راضی هستند و خوشحالاند شعر امروز به این موضوعات مهم میپردازد. خداراشکر برگزاری این کنگره باعث شده به اندازه کوچکی از ایثارها و زحمات این عزیزان قدردانی شود و کار بزرگ آنها هم مورد توجه قرار بگیرد. خوشبختانه استقبال شاعران هم خوب بوده و امسال با مشارکت زیادی از سمت شاعران مواجه هستیم.
source