به گزارش همشهری آنلاین، مصرف سوپها و آشهای داغ خانگی در فصل سرما، علاوه بر گرم کردن بدن، به سفره خانواده تنوع میدهد و از سوی دیگر برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکیندهنده و آرامبخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه میشود در درمان این بیماران استفاده شود.
زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در فصل زمستان استفاده از سوپ و یا آش داغ خانگی موجب گرم شدن بدن میشود و برای رهایی از یکنواختی منوی غذایی بهترین پیشنهاد است.
وی افزود: با توجه به اینکه سوپها و آشها ترکیبی از مواد غذایی مختلفاند، از نظر تغذیهای بسیار با ارزش هستند و میتوانند انرژی بدن را تامین کنند و فرد را سیر نگه دارند.
باقری گفت: افزودن سبزیجاتی مانند جعفری و اسفناج در سوپ موجب افزایش فولیک اسید، عناصر معدنی و فیبر میشود. افزودن کدو حلوایی و هویج هم در تامین بتاکارتن و ویتامین A موثر است و به حفظ سلامت مخاط کمک میکنند.
وی بیان کرد: همچنین اضافه کردن سبزیجات سبزرنگ مانند لوبیا سبز، کلم بروکلی و تره فرنگی موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی میشود. با افزودن گوجه فرنگی سرشار از آنتیاکسیدان هم میتوان سوپ را مغذیتر کرد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: با اضافه کردن منابع پروتئینی به سوپ مانند مرغ، گوشت و یا قارچ، سوپ یک غذای کامل محسوب میشود و در صورتی که غلظت کافی داشته باشد میتوان از آن به عنوان یک وعده غذایی نام برد.
وی افزود: استفاده از حبوباتی مانند ماش و عدس و غلاتی مانند جو و یا ورمیشل در سوپ، علاوه بر افزودن فیبر و تامین پروتئین و آهن موجب افزایش سیرکنندگی آن میشود. همچنین سوپ موجب میشود تشنگی بدن برطرف شود.
باقری گفت: آشها به علت داشتن سبزیها و حبوبات حاوی پروتیین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی، بدون چربی اشباع هستند. حبوبات به علت داشتن پتاسیم در پیشگیری و درمان فشار خون بسیار موثر هستند و همچنین به علت داشتن منیزیم و سلنیوم، سرشار از خواص آنتیاکسیدانی هستند و در پیشگیری از سرطانها و بیمارهای رودهای مانند یبوست توصیه میشوند.
وی افزود: استفاده از کشک، دوغ و یا ماست در تهیه آشها با افزودن کلسیم، پروتئین و فسفر موجب سلامت استخوانها و دندان میشود. استفاده از انواع سبزیجات در آشها، ارزش غذایی آن را بالا میبرد و به عنوان غذایی کامل و سرشار از پروتئین مانع از افزایش کلسترول خون و پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارش میشود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: افزودن غلات به ویژه غلات کامل و سبوسدار مانند جو و گندم و یا رشتههای آش به علت داشتن ویتامینهای گروه B، به مقابله با عفونتها، کاهش التهاب و کمک به تولید گلبولهای سفید کمک میکند.
وی افزود: برای رفع نفخ حبوبات توصیه میشود از ۲۴ ساعت قبل حبوبات خیسانده و چندین بار آب آن عوض شود. همچنین در پخت آش باید در مصرف پیاز داغ و نعنا داغ و روغن احتیاط کرد تا منجر به اضافه وزن و چاقی نشود.
باقری گفت: انواع سوپ و آشهای گرم در بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکیندهنده و آرامبخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه میشود در درمان این بیماران استفاده شود.
source