در این نامه، متخصصان ضمن تشکر از اساتید برجسته روانشناسی که در حمایت از قانونی شدن امر پوشش اقدام کردهاند، به شواهد علمی و تجربیات جهانی در خصوص تأثیرات منفی بیانضباطی در حوزه پوشش و تبعات آن بر سلامت روان، خانواده و جامعه اشاره کرده و از سران محترم سه قوه خواستهاند در برابر جریانهای مغرض که بدون پشتوانه علمی به جنجال پرداختهاند، مقاومت کنند.
متن کامل نامه بهشرح زیر است:
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان؛ رئیس محترم جمهور
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف؛ رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
جناب حجتالاسلام دکتر اژهای؛ رئیس محترم قوه قضائیه
ما روانشناسان و مشاوران خانواده و علوم تربیتی با دیدن عمل هوشمندانه و شجاعانه اساتید خوشنام حوزه روانشناسی در حمایت از قانونی شدن امرِ پوشش، و انتشار بیانیه، خطاب به سران سه قوه، احساس افتخار کردیم. بیان نکات دقیق، شواهد علمی و مستندات پژوهشی متعدد بههمراه منابع، اهمیت پوشش در حفظ سلامت روان فرد، خانواده و اجتماع، بر کالبد جامعه روانشناسی روح تازهای دمید. ضمن تشکر از اساتید محترم و پرافتخار جهت انتشار این بیانیه و نامه، از سران محترم سه قوه، بهجد میخواهیم از هایوهوی جریانهای مغرض که با تحریک عواطف و هیجانات و صدالبته بدون پشتوانه علمی جنجال بهپا میکنند، متأثر نشوند و پیگیر ضابطهمندی پوشش مبتنی بر شواهد و ارزشها در کشور باشند تا مسیر پیموده و پرآسیب غرب در کشور تکرار نشود.
در ادامه این نامه سرگشاده، از افراد و جریانهایی که با ضابطهمندی پوشش مخالفند، میخواهیم به این سؤالات پاسخ دهند:
- چرا شواهد علمی نشاندهنده آسیبهای برهنگی را انکار میکنید؟ بیانیه اساتید دانشگاه با استناد به منابع علمی و پژوهشی متعدد، به انتخاب آگاهانه مردم کمک کرد و پیامدهای فاجعهبار فرهنگ غربی را با استناد به تجربه چند دهه اخیر در دنیا نشان داد. اما اگر برهنگی بنا بر ادعای مخالفان حجاب، از نظر علمی آسیبی ندارد، چرا مستندات علمی خود را با دنیا در میان نمیگذارند؟ مگر نه این است که روانشناس باید پیامدهای هر انتخاب را با مردم در میان بگذارد؟
- چرا به مردم اجازه نمیدهید با پیامدهای تجربه غرب مواجه شوند و انتخاب آگاهانه داشته باشند؟ چرا نباید از راه طیشده غرب در این زمینه درس گرفت و از آسیبهای این حوزه بر مدار وفاقآفرین قانون پیشگیری کرد؟
- چرا اثربخشی قانون را نادیده میگیرید و انکار میکنید؟ دغدغهمندان سلامت روان جامعه که بهدنبال تعطیلی و تضعیف قانونمداری و استفاده از روشهای صرفاً گفتگومحور هستند، مبتنی بر کدام شواهد علمی سخن میگویند؟ آیا نمونههایی را که نشان دهد تغییر رفتار صرفاً با تکنیکهای تغییر نگرش یا مشاوره و… بدون اعمال محدودیت قانونی موفق بوده است، میتوانند ارائه کنند؟ آیا مداخلات رسانهای، آموزشی و روانشناختی توانسته است آمار نابهنجاریهای اخلاقی فزاینده دوران مدرن از قبیل مصرف الکل، خیانت زناشویی، شیءانگاری زنان، تجاوز و خشونت علیه زنان را متوقف کند یا حداقل بکاهد؟
- چرا تا به حال کار فرهنگی اثربخشی ارائه نکردهاید؟ اگر فقط به فعالیت فرهنگی برای حفظ حریم خانواده و پوشش معتقدید، فعالیتهای اثربخشی را که در این زمینه انجام دادهاید، منتشر کنید.
- چرا به ارزشها، استقلال، هویت و فرهنگ مستقل مردم ایران اجازه دفاع از خود را نمیدهید؟ جامعه علمی کشور منکر دستاوردهای تمدن غرب در بسیاری از حوزههای علم و فناوری نبوده و نیست، حتی در مسئله خانواده نیز معتقدیم باید تجربیات تلخ غرب را مورد بررسی علمی قرار داد؛ اما آیا پیشرفته بودن در فناوری، دلیل مناسبی برای پیروی و تقلید کامل از فرهنگ غربی است؟ آیا نادیده گرفتن آسیبهای فرهنگ غربی و انکار مزیتهای فرهنگ ایرانی اسلامی، نوعی سوگیری شناختی واضح نیست؟
آیا مخالفان قانون حجاب انتظار دارند مردم ایران با فرهنگی مستقل و سابقهای سرشار از حیا و خانوادهمداری، همین مسیر را به پیروی از غرب تا انتها طی کنند؟ آیا احترام به فرهنگ ملتها جایگاهی در روانشناسی ندارد؟
- ضابطهمندی پوشش آسیبزاست یا بیضابطگی؟
یکی از اصول مهم حفظ و مراقبت ارتباطات، تعاملات اجتماعی و خانواده، تعیین و حفظ مرزها است، چگونه است که موضوعی با اهمیت پوشش در تعاملات اجتماعی، از این امر مستثنی است؟ مگر میتوان به فردیت و تعالی افراد بدون وجود مرزها در روابط از جمله پوشش اندیشید؟
در انتها از سران محترم سه قوه و همه فعالین، مسئولین و دغدغهمندان آینده ایران میخواهیم پیش از آنکه دیر شود برای حفظ خانواده، آینده فرزندان و سلامت روان جامعه ایران، از هویت ایرانی اسلامی دفاع کنید و در فضایی علمی و بهدور از سوگیریهای سیاسی برای نفع عمومی و بلندمدت جامعه نسبت به ضابطهمند شدن پوشش و حجاب در جامعه ایران اقدام نمایید.
والسّلام علی من اتّبع الهدی
پ.ن.: اسامی امضاکنندگان نزد خبرگزاری تسنیم محفوظ است.
انتهای پیام/+
source