سپری در برابر بیماریهای مزمن
همانطور که در تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و فشار خون با سبک زندگی بی تحرک مرتبط هستند. در کنار تغذیه و داروها، ورزش منظم با بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و تنظیم سطح قند خون به کاهش این خطرات کمک میکند. به عنوان مثال، فعالیتهای هوازی مانند پیاده روی یا دویدن میتواند عضله قلب را تقویت کند، سطح کلسترول را بهبود بخشد و استقامت قلبی عروقی را افزایش دهد. ورزش حساسیت به انسولین را افزایش میدهد که به مدیریت و پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک میکند.
آیا ورزش سیستم ایمنی را بهبود میبخشد؟
آیا میدانستید که ورزش و فعالیت بدنی و در مجموع فعال ماندن میتواند سیستم ایمنی بدن شما را نیز قویتر کند؟ ورزش گردش گلبولهای سفید را که برای مبارزه با عفونتها ضروری هستند، بهبود میبخشد. همچنین به دفع باکتریها از ریهها و راههای هوایی کمک میکند و احتمال ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا را کاهش میدهد. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۰، انجام منظم ورزش کوتاه مدت (حداکثر تا ۴۵ دقیقه) با شدت متوسط برای ارتقای دفاع ایمونولوژیک، به ویژه در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مفید است. ورزش متوسط، مانند پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری، سیستم ایمنی را در بهترین حالت خود حفظ میکند. با این حال، اجتناب از فعالیت بیش از حد ضروری است، زیرا ورزش بیش از حد ممکن است به طور موقت ایمنی را تضعیف کند.
تاثیر روی روح و روان
ورزش راه خوبی برای حفظ سلامت روان است و البته به حفظ فرم بدن ما کمک میکند. اندورفینها که گاهی اوقات به آنها هورمون های شادی می گویند، هنگام ورزش ترشح میشوند و میتوانند به کاهش استرس، اضطراب و ناامیدی کمک کنند. ورزش کیفیت خواب را بهبود می بخشد که یکی دیگر از جنبههای مهم سلامت روان است.
تمرینهایی مانند یوگا و پیلاتس، به ویژه برای آرام کردن ذهن، کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس)، مفید هستند. خلق و خو و وضوح ذهنی شما ممکن است حتی با یک پیاده روی ۲۰ دقیقهای در فضای باز بهتر شود.
کمک به مدیریت وزن
چاقی یکی از دلایل اصلی مشکلات سلامتی متعدد از جمله درد مفاصل، مشکلات قلبی عروقی و دیابت است. ورزش با سوزاندن کالری و بهبود سرعت متابولیسم نقش حیاتی در مدیریت وزن دارد. بر اساس نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۷، فعالیت مداوم برای بیش از ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط) به احتمال زیاد به کاهش وزن طولانی مدت کمک میکند. به عنوان مثال، تمرینات قدرتی، توده عضلانی میسازد که به بدن کمک میکند حتی در حالت استراحت کالری بیشتری بسوزاند. در مجموع میتوان گفت همراه کردن ورزش منظم با یک رژیم غذایی متعادل میتواند به طور موثری از عوارض سلامتی مرتبط با چاقی جلوگیری کند.
تقویت استخوانها و مفاصل
خطر پوکی استخوان و آرتریت با افزایش سن افزایش مییابد. به همین دلیل است که حفظ سلامت استخوان و مفاصل بسیار مهم است. تمرینات قدرتی، پیاده روی و دویدن، نمونههایی از فعالیتهای تحمل وزن هستند که به حفظ و افزایش تراکم استخوان کمک میکنند. ورزش در نهایت خطر شکستگی را کاهش می دهد. همچنین، ورزشهای ظاهرا نه چندان سنگین مانند یوگا یا شنا باعث افزایش تحرک و انعطاف پذیری مفاصل میشود و علائم آرتروز را کاهش میدهند. ورزش و سایر فعالیتهای بدنی برای کودکان و نوجوانان ضروری است تا استخوانها و ماهیچههایی قوی داشته باشند که در طول زندگی از آنها حمایت کند.
چگونه ورزش را به زندگی روزمره اضافه کنیم؟
بسیاری از مردم برای یافتن زمانی برای ورزش تلاش میکنند، اما ادغام آن در برنامه روزانه کار سختی نیست. در این بخش به چند نکته مفید در این باره اشاره میکنیم:
- برای شروع روز خود، ده دقیقه را به حرکات کششی یا یوگا اختصاص دهید.
- در ساعات کاری، پیاده روی کوتاه انجام دهید.
- پلهها را به آسانسور ترجیح دهید.
- سعی کنید در تعطیلات آخر هفته به ورزش، پیاده روی یا شنا بپردازید.
- راز این است که ورزش و تحرک بدنی را به یک کار طاقت فرسا تبدیل نکنید و در عوض آن را به بخشی طبیعی از فعالیت روزانه خود بدل کنید.
بیشتر بخوانید:
source