Wp Header Logo 3453.png

هویت، تحت تاثیر فرهنگ شکل می‌گیردبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این نشست با سخنرانی سمیرا خطیب‌زاده، ناصرالدین کاظمی، شیوا مقدم و آزاده بیات، روز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ در سالن گردهم‌آیی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار شد.

شیوا مقدم رئیس فرهنگ‌سرای خانواده نیز در این نشست تخصصی به اسباب‌بازی، هویت و نقش هویت جنسی در نقش‌های خانوادگی پرداخت و بیان کرد: اگر این نقش‌ها در خانواده به درستی شکل بگیرد موجب استحکام خانواده می‌شود.

او با بیان تعریف هویت گفت: ما چند نوع هویت داریم از جمله هویت ملی، مذهبی، فردی، جمعی و…. هویت بیشتر در پاسخ به سوال من کیستم مطرح می‌شود. زمانی که فرد از خود می‌پرسد که من کیستم؟ وقتی صحبت از هویت می‌شود در واقع برداشتی است که خود من به عنوان انسان از خودم دارم. هویت در احساسات همه افراد تجلی دارد، اما این که کجا شکل بگیرد، مهم است. من یک هویت واقعی دارم و یک هویتی که جامعه به من می‌دهد. در هویت‌ها معانی کلیدی هستند که در ذهن افراد شکل می‌گیرند.

رئیس فرهنگ‌سرای خانواده افزود: هویت جنسیتی عموما به احساس زن و مرد بودن ما برمی‌گردد. حس من نسبت به زن بودن و مرد بودن من چیست هویت جنسیتی من را شکل می‌دهد. این‌که من چه نگاهی به جنسیت دارم. روانشناسان می‌گویند این حس از زمانی شروع می‌شود که انسان نسبت به اندام‌های جنسی خود آگاهی پیدا می‌کند و خودانگاری با جنسیت دارد.  

او تاکید کرد: اگر هویت جنسیتی خوب شکل بگیرد با هویت واقعی من همسو خواهد بود و من را به آرامش می‌رساند. هویت جنسیتی در طول زمان در حال تغییر بوده و به عناصر مختلفی وابسته است  که به من می‌گوید چگونه باید باشم.

رئیس فرهنگ‌سرای خانواده با اشاره به این که هویت به هسته وجودی ما برمی‌گردد و جامعه و فرهنگ در آن اثرگذار است، گفت: اگر هویتی که تحت تاثیر فرهنگ شکل می‌گیرد با هویت واقعی من همسو باشد، اهمیت دارد. هر زمان که هویت شکل بگیرد احساس تعلق به گروه افزایش می‌یابد فرد تا حد امکان با گروه همانندسازی می‌کند و از تفاوت‌های خود با دیگران می‌کاهد. خانواده یک نهاد فطری است و هرچیزی که موجب تحکیم خانواده می‌شود به این هویت فکر می‌کند. امروز شکل هویت زنان و مردان در حال شبیه‌شدن است و ویژگی هویتی دو طرف تحت شعاع یکدیگر قرار گرفته و این آسیب‌زا شده است.  

مقدم عنوان کرد: جنس، شامل ویژگی‌های فیزیکی و زیست‌شناسی، مردانگی و زنانگی است که برای تشخیص زن بودن و مرد بودن به کار می‌رود در حالی‌که جنسیت به معیار‌ها و هنجار‌های اجتماعی بر می‌گردد که جامعه آنها را مشخص می‌کند. در واقع جنس یک امر فیزیکی و جنسیت یک امر یا ساختار فرهنگی است.

او ادامه داد: مهم‌ترین آثار پذیرش هویت جنسی در بحث آموزش و تربیت است و تربیت هم تنها به‌منظور ایفای نقش‌های متفاوت نیست، بلکه نحوه مواجهه زن و مرد با مسائل مختلف را نشان می‌دهد؛ بنابراین نوع تربیتی که برای زنان و مردان در نظر گرفته می‌شود باید متناسب با این تفاوت‌ها باشد. نظام آموزشی و خانواده ما به دختران و پسران باید هویتی متناسب با جنس آنها بدهد.

مقدم گفت: والدین با انتخاب اسباب‌بازی‌ها و تعیین نقش‌های جنسیتی می‌توانند به تقویت یا تضعیف کلیشه‌های جنسیتی کمک کنند.

دبیری بخش علمی نهمین جشنواره اسباب‌بازی را سیدمحسن بنی‌هاشمی بر عهده دارد و در برگزاری آن اداره‌کل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری مشارکت کرده است.

همچنین امکان تماشای این نشست‌ها به‌صورت مجازی نیز برای علاقه‌مندان در نشانی اینترنتی https://live.kpf.ir/ch/kargah  نیز با گزینه مهمان فراهم شده است.

نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار «بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *