Wp Header Logo 757.png

واکنش اوپک پلاس به درخواست ترامپ چیست؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پنج شنبه گذشته در سخنان ویدئوکنفرانسی خود در مجمع جهانی اقتصاد که در داووس سوئیس برگزار شد، از عربستان سعودی و شرکایش خواست قیمت نفت را کاهش دهند. وی با فراخواندن این گروه به کاهش قیمت نفت به وسیله افزایش تولید، نسبت به خطرات مربوط به افزایش بهای جهانی نفت هشدار داد و  افزود: در حال حاضر قیمت‌ها آنقدر بالا هستند که جنگ اوکراین ادامه یابد. اگر قیمت نفت کاهش یابد، این جنگ بلافاصله پایان خواهد یافت.

 

هرچند اوپک پلاس تاکنون به درخواست ترامپ مبنی بر کاهش قیمت نفت پاسخ نداده است، ولی نمایندگان این گروه گفته اند، در حال برنامه ریزی برای شروع به افزایش تولید از ماه آوریل هستند. سخنگوی کرملین نیز در واکنش به درخواست ترامپ گفت، جنگ اوکراین به قیمت نفت وابسته نیست.

در حالی که جنگ اوکراین سال 2022 میلادی آغاز شد و همچنان ادامه دارد، ترامپ مدعی است، در صورت کاهش قیمت نفت، جنگ بلافاصله پایان خواهد یافت

 

عربستان اعلام کرد، این کشور و اوپک پلاس به دنبال ثبات درازمدت بازار هستند ​​تا اطمینان حاصل کنند عرضه کافی برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده وجود دارد. حال سؤال مطرح می شود، آیا ترامپ برای تحقق خواسته هایش به تکاپو خواهد افتاد یا ریاض و اوپک پلاس مقابل اقدامات رئیس جمهور آمریکا خواهند ایستاد؟

 

 

از ترامپ اصرار، از عربستان انکار

در حالی که جنگ اوکراین سال 2022 میلادی آغاز شد و همچنان ادامه دارد، ترامپ مدعی است، در صورت کاهش قیمت نفت، جنگ بلافاصله پایان خواهد یافت. این در حالی است که واشنگتن تاکنون برای محروم کردن مسکو از درآمدهای صادراتی اش با هدف تأمین مالی تجهیزات نظامی از هیچ کوششی دریغ نکرده است. ترامپ ۲۳ ژانویه گفت، همان گونه که بارها در دوره نخست ریاست جمهوری ام تماس گرفت، همچنان از عربستان سعودی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می‌خواهد قیمت نفت را کاهش دهند.

 

فیصل الابراهیم، ​​وزیر اقتصاد عربستان در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت، عربستان و اوپک به دنبال ثبات بازار در درازمدت هستند تا اطمینان حاصل شود عرضه کافی برای تقاضای فزینده نفت وجود دارد. وی افزود: پادشاهی سعودی در خط مقدم تولید نفت قرار دارد، زیرا یکی از مناطقی است که بیشترین آسیب را از شدت گرما و خشکسالی می‌بیند؛ بنابراین در زمینه اقدامات منطقه ای به دنبال کاهش مخاطرات و ایجاد فرصت دسترسی برابر کشورهای در حال توسعه و نوظهور به انرژی است.

 

نوسان قیمت ها

اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان مستقل نفت می‌شود، در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش تولید دارد که از آوریل سال جاری میلادی آغاز می‌شود، اقدامی که تاکنون به دلیل کاهش تقاضا چند بار به تعویق افتاده است.

 

رویترز به نقل از یکی از نمایندگان این ائتلاف درباره اظهارات ترامپ گفت: فکر می کنم این درخواست مطابق سیاستی باشد که اوپک ماه آوریل برای افزایش تولید اتخاذ خواهد کرد. عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان چندی پیش با همتایانش در اوپک و ائتلاف اوپک پلاس دیدار و با برخی از آنها در زمینه ثبات بازارهای جهانی گفت وگو کرد.

 

قرار است ائتلاف اوپک پلاس سوم فوریه نشست کمیته مشترک وزیران برگزار کند. قیمت نفت در معاملات سه‌شنبه 29 ژانویه از پایین‌ترین سطح دو هفته اخیر خود در تلاش برای جبران بخشی از زیان‌های دوره قبل، افزایش یافت.

 

قیمت نفت در دوره ترامپ

دو عامل مؤثر بر قیمت نفت وجود دارد که انتظار می‌رود در ماه‌های نخست دوره ریاست ‌جمهوری جدید آمریکا با پیش‌بینی گام‌های عملی که وی در زمینه صنعت نفت آمریکا اعلام کرد، ادامه یابد.

 

عامل نخست، اواخر سال گذشته میلادی ترامپ در جمع حامیانش درباره وضعیت نفت سخنرانی و سیاست انرژی اش را در حفاری و اکتشاف بیشتر میدان های نفتی خلاصه کرد. این سیاست شامل صدور گسترده مجوزهای نفت و گاز و توقف پروژه‌های بادی فراساحلی است.

 

دومین عاملی که بر قیمت جهانی نفت تأثیر می گذارد، وضعیت دلار ناشی از تنش های ژئوپلیتیکی و تجاری است که امکان دارد سیاست های خارجی ترامپ به ویژه با چین و اتحادیه اروپا را تحت تأثیر قرار دهد. در روزی که وی پیروزی اش را اعلام کرد، شاخص دلار به 105.4 واحد رسید که بالاترین سطح آن در چهار ماه گذشته بود، زیرا ارز آمریکا همراه با طلا به پناهگاهی امن در برابر خطرات احتمالی تبدیل شد.

 

با کاهش تقاضای نفت به عنوان یکی از اجزای تولید، قیمت آن شاهد کاهش بیشتر در بازارهای جهانی خواهد بود که به معنای چالش‌های بیشتر برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت خام به رهبری ائتلاف اوپک پلاس است.

به باور ناظران منطقه ای، رابطه آمریکا و عربستان فقط متأثر از کاهش قیمت نفت نیست، بلکه به دلیل نقش محوری عربستان در اوپک، روابط درهم تنیده ای را نیز شامل می شود

 

به مدت دو سال، این ائتلاف توافقنامه کاهش تولید نفت به بیش از 3.2 میلیون بشکه در روز را اجرا کرد که دسامبر سال جاری میلادی پایان می یابد. علاوه بر این، کاهش داوطلبانه تولید برخی اعضای ائتلاف ژوئیه 2023 میلادی با مشارکت 2.2 میلیون بشکه ای در روز آغاز شد، ولی توقف آن تا امروز اعلام نشده است.

 

تأثیر نفوذ آمریکا

کارشناسان اقتصادی در زمینه چالش مطرح شده از سوی ترامپ بر سر قیمت نفت معتقدند، قیمت نفت فقط به عرضه و تقاضا مربوط نمی شود، ولی تصمیمات سیاسی، تنش ها و سیاست ائتلاف های جهانی نقش عمده ای در تعیین قیمت دارند.

 

بی تردید ترامپ به دنبال به حداکثر رساندن ثروت آمریکا و در اولویت قرار دادن مردم کشورش است و ترجیح می دهد از اقتصاد به جای قدرت نظامی استفاده کند، زیرا می پندارد هزینه کمتری دارد و مؤثرتر است.

 

به باور ناظران منطقه ای، رابطه آمریکا و عربستان فقط متأثر از کاهش قیمت نفت نیست، بلکه به دلیل نقش محوری عربستان در اوپک، روابط درهم تنیده ای را نیز شامل می شود. انتظار می رود رئیس جمهور آمریکا، عربستان و بیشتر کشورهای اوپک را برای تحقق اهدافش زیر فشار قرار دهد.

 

در این میان احتمال می رود میان کشورهایی که به فشار آمریکا پاسخ مثبت می دهند و کشورهایی که از تولید بیشتر خودداری می کنند، شکاف ایجاد شود.

 

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *