معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص مقابله ستاد با پدیده «زندگی لاکچری آقازاده ها» که خشم مردم و جوانان را در پی داشته است، گفت: تلاش میکنیم با دستگاهها گفتوگو کنیم و با عوامل ایجادکننده این شرایط گفتوگو داشته باشیم، اما نتوانستهایم به طور مستقیم وارد شویم. راهکارهایی ارائه دادهایم، اما در بحث شکاف طبقاتی به صورت مستقیم نمیتوانیم وارد عمل شویم، به خصوص زمانی که دستگاههای مسئول به شکاف طبقاتی دامن میزنند.
به گزارش سایت خبری پُرسون، «محمدرضا میرشمسی»، معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در خصوص اقدامات ستاد در پیگیری نارضایتی مردم از ترک فعل برخی مدیران دولتی گفت: به طور کلی ستاد به دنبال احقاق حقوق مردم و جلوگیری از مشکلات ناشی از ترک فعلها و بدعملیهای مسئولان است و در این راستا به صورت فعال در حال پیگیری و حل مسائل مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: در برخورد با تخلفات ادارات دولتی بنای ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر حل مسئله است. برای مثال در بحث ناترازی انرژی با مسئولان وزارت نیرو و نفت گفتوگو کردیم. ستاد در همه دستگاهها شورایی به نام شورای امر به معروف و نهی از منکر دارد و نماینده ستاد در شورای مذکور دستگاهها حضور دارد.
میرشمسی در ادامه گفت: این شوراها مسائلی که ستاد یا خود این دستگاهها به آن پی میبرد را مطرح میکنند و در خود دستگاهها این مسائل حل و فصل میشود و با مسئولان مربوطه در میان گذاشته میشود و مشکلات درون دستگاهها را آرام و بیسرو صدا تلاش میکنیم که مرتفع شود. برای مثال ارباب رجوعی بوده که در مراجعه به دستگاه اداری بسیار معطل میشد و فضای انتظار نامناسب بود و مراجع را عصبی میکرد، در حالی که با یک اقدام کوچک موضوع حل میشد. در برخی موارد مسئولان به دلیل مشغلههای زیادی که دارند، چندان متوجه برخی امور جزئی نمیشوند و این جزئیات میتواند مشکل ساز بشود و اگر این مسائل جزئی حل شود، بسیاری از مسائل دستگاهها حل و فصل میشود. این مسائل در شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه مربوطه توسط خود دستگاه یا ستاد بررسی و حل میشود.
اعتراض به جذب نیروهای سفارش شده از طرف نمایندگان مجلس و صاحبان قدرت در ایران خودرو
وی با بیان اینکه ستاد در خصوص شرکتهای بیحاصل خودروسازی با مسئولان سایپا و ایران خودرو نامه نگاری کرده است، گفت: به آنها اعلام کردیم که مسئول شما عنوان داشته است که اگر ۴۰ درصد از شرکتهای خودروسازی حذف شود پول کمتری به کارکنان پرداخت میشود و قیمت خودرو هم کاهش مییابد، از طرفی در ادوار گذشته نیروهای زیادی از سوی نمایندگان مجلس یا افرادی که صاحب قدرت بودند، در ایران خودرو مشغول به فعالیت شدند در حالی که به این نیروها در خودروسازی نیازی نبود و ستاد به حضور این نیروها اعتراض کرد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
وی ادامه داد: همچنین مدیرانی بودند که حضور کارآمدی در شرکتهای خودروسازی نداشتند و فقط حقوقهای بالایی دریافت میکردند. ستاد با ورود به این مسائل و شناسایی آنها و ارائه راهکار موجب کاهش قیمت خودرو در کشور میشود. شنیده شده است که هر دو شرکت خودرو ساز اقدام به کاهش شرکتهای واسطه کردهاند. در مورد دیگر خودروسازها، تقاضای برخی دستگاهها را اجابت میکنند و خواستار تحویل چندین خودرو بیمه شده میشوند و پس از استفاده و استهلاک این خودرو اقدام به تعویض آن میکنند. هزینههای این اقدامات بر دوش مردم است و ستاد در این زمینه ورود پیدا کرده و اقدام به نامه نگاری با مسولان مربوطه و وزیر صمت کرد و خوشبختانه بر اساس گزارشات اعلام کردند که در حال حل این مسئله هستند.
این مدرس دانشگاه همچنین با بیان اینکه در آزمون کیفیت بخشی آموزش و پرورش که اخیرا برگزار شد و جنجال به همراه داشت ستاد ورود پیدا کرد، گفت: در این آزمون قرار بر این بود که ۱۹ هزار نفر جذب شود. در برگزاری این آزمون سامانه دچار مشکل شد و خطای انسانی رخ داد و اعلام شد که به دنبال این مسئله ۱۲ هزار نفر جذب شدند و در حدود ۷ هزار نفر بلاتکلیف باقی ماندند و بسیاری از اینها اعتراض داشتند. ستاد با نمایندگان این معترضان و نمایندگان آموزش و پرورش و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه برگزار کرد و در حال حل این موضوع هستیم و بر اساس آخرین اخبار قرار است تمام این ۱۹ هزار شرکت کننده در آزمون جذب شوند.
جلوگیری از تعطیلی یک کارخانه توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر
معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه با اشاره به تلاش ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای جلوگیری از تعطیلی یک کارخانه تصریح کرد: کارخانهای در استانی در آستانه تعطیلی قرار گرفت، ستاد به این موضوع ورود پیدا کرد و با مالک کارخانه و نماینده مجلس استان جلسه برگزار کرد و نامه نگاری و اقدامات لازم در این زمینه انجام شد تا بتواند مانع از تعطیلی این کارخانه بشود. از نظر ستاد امر به معروف و نهی از منکر «کارهای به زمین مانده» که توجهی به آن نمیشود، «منکر» است و، چون در آن ترک فعل انجام شده، این موارد را پیگیری میکنیم. در گام نخست ستاد از نهادهای مسئول مانند سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، مجلس و مجموعههای نظارتی خواستار پیگیری میشود. در صورتی که این نهادها رسیدگی نکردند ستاد ورود پیدا میکند و مسئله را در دستور کار قرار میدهد و حل وفصل میکند.
میر شمسی با تاکید بر اینکه از نظر ستاد عبور از قانون یک اقدام «منکر» محسوب میشود که باید با آن برخورد کرد، گفت: ستاد هر کجا که مشاهده کرد قانون زیرپا گذاشته میشود ورود پیدا میکند، چون ستاد اینها را تخلف نمیبیند بلکه به عنوان «منکر» تلقی میکند. از نظر ستاد منکر شامل مواردی است که دستگاههای مسئول به شرح وظایف خود عمل نکند. ستاد با ورود به این مسائل و پیگیری آنها به این مسائل رسیدگی میکند و در مواردی مسئولان با ستاد همکاری میکنند و مشکلات در این زمینه مرتفع میشود.
وی افزود: ستاد در تمام عرصهها ورود میکند و حتی در همین جشنواره فیلم فجر ستاد ورود پیدا کرد و از فیلمهایی که خدماترسانی برای مردم انجام دادند در قالب امر به معروف تقدیر کرد. ستاد در عرصههای دیگری مانند آب و زمین ورود پیدا کرد و با وزارت ارشاد، مجلس، قوه قضائیه نامه نگاری انجام داد. در واقع هر کسی که دستش به جایی نمیرسد، شکایت خود را به ستاد میآورد. ستاد به صورت مستقیم توسط شوراهایی که در دستگاهها داریم، پیگیری موارد را انجام میدهد یا در برخی موارد ستاد به صورت غیرمستقیم برای پیگیری مسائل ورود پیدا میکند.
معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به اینکه ستاد تشکلهایی در حوزه محیط زیست دارد، گفت: ستاد با مسئولان در زمینههای مربوطه در خصوص مشکلات پیش آمده گفتوگو میکند و در تشکلهای ستاد نیروهای متخصص حضور دارند که راهکار ارائه میکنند. برای مثال ستاد به بحث آرد و نان ورود پیدا کرده و با نهادهای مربوطه در حال بررسی راهکار است تا با پایینترین قیمت به مردم عرضه شود و مردم بتوانند نان با کیفیت بهتری خریداری کنند. اگرچه مقاومتهایی در این راستا صورت میگیرد، اما ستاد امر به معروف و نهی منکر به جد پیگیری این مسائل و مشکلات مردم است.
مذاکره با مسئولان دیوان محاسبات برای گرانی دارو
وی همچنین در حوزه گرانی دارو گفت: اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم با مسئولان در دیوان محاسبات گفتوگو کردیم و پس از بررسیها مشخص شد که بودجه تخصیص داده نشده یا بودجه در جای دیگر هزینه شده است. ستاد در این گونه موارد ابتدا کار کارشناسی انجام میدهد و از دیوان محاسبات درخواست میکند که موضوع را بررسی کند و سپس گزارش میشود که این مسئله رسیدگی و حل شد. اما اگر مسئله نیاز به اقدام بیشتری داشته باشد ستاد پیگیری میکند. بسیاری از توئیتهایی که شخصا انجام میدهم، حاصل همین گزارشات است.
میرشمسی خاطرنشان کرد: در حوزه مبارزه با رشوه و فساد اداری، ستاد از دستگاههای مسئول درخواست میکند که ورود پیدا کنند و گزارشاتی که در سامانه «سو» ثبت میشود را به مراجع ذیصلاح ارسال میکنیم و آنها باید دنبال کنند. ستاد فعلا در همین حد ورود پیدا کرده که موضوعات را به دستگاههای ذیصلاح انتقال دهد و روند پیگیری را دنبال میکند، اما مواردی هم بوده که شرکتی باید ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات دهد، اما آن را به مبلغ بسیار کمتری تبدیل کرده است. ستاد در این خصوص ورود پیدا کرد و این موضوع را پیگیری کرد.
برای کاهش طلاق در حال پیگیری هستیم
وی در خصوص فعالیت ستاد در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: قرار بود که بخشی از آسیبهای اجتماعی را دنبال کنیم، اما گفتوگوهایی که با سازمان امور اجتماعی وزارت کشور داشتیم، به دلیل جابجایی دولت و تغییراتی که رخ داد، فعلاً متوقف شده است. اعلام آمادگی کردیم در عرصههایی که میتوانیم کمک کنیم، اما واقعیت این است که تجهیزات و پشتیبانی ستاد در حد صفر است. البته ما پژوهشکده داریم که مسائل را بررسی و راهکار ارائه میدهد. در بحث طلاق و جمعیت نیز در حال پیگیری هستیم.
میرشمسی با اشاره به اینکه پیشبرد قانون جوانی جمعیت در دستور کار ما قرار دارد، گفت: جلساتی در این زمینه برگزار کردیم. دنبال این هستیم مشکلاتی که وجود دارد، مانند بحث بودجه و وامهایی که قرار بوده بانکها بدهند، را حل کنیم. یکی از ایرادهای جدی که در سیستم اجرایی کشور وجود دارد، این است که ما با تواکل مواجه هستیم؛ یعنی هر وقت میخواهیم کاری انجام شود، دستگاههای زیادی برای آن متولد میشوند، اما هیچ کس آن کار را انجام نمیدهد. ما دنبال حل این موضوع هستیم. دستگاههای متولی باید وظایف خود را به درستی انجام دهند. در حال حاضر در تلاشیم تا راهکاری پیدا کنیم که این مسائل را دنبال کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در مورد جوانی جمعیت مسئولان باید بگویند کدام دستگاه وظیفهاش را انجام میدهد. اکنون ستاد امر به معروف و نهی از منکر دنبال این است که ترک فعلها را شناسایی کرده و گوشزد کند. ما قدرت اجرایی نداریم و توان اجراییمان عمدتاً توصیهای است.
واکنش به زندگی لاکچری آقازادهها و خشم جوانان
معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص مقابله ستاد با پدیده «زندگی لاکچری آقازاده ها» که خشم مردم و جوانان را در پی داشته است، گفت: تلاش میکنیم با دستگاهها گفتوگو کنیم و با عوامل ایجادکننده این شرایط گفتوگو داشته باشیم، اما نتوانستهایم به طور مستقیم وارد شویم. راهکارهایی ارائه دادهایم، اما در بحث شکاف طبقاتی به صورت مستقیم نمیتوانیم وارد عمل شویم، به خصوص زمانی که دستگاههای مسئول به شکاف طبقاتی دامن میزنند.
وی با بیان اینکه صدا و سیما در تبلیغاتش بخاطر پول و درآمد به ایجاد شکاف طبقاتی دامن میزند، گفت: دستگاههای دیگر هم همین گونه هستند و هر کدام به اندازه خود به دلایل تنگناهایی که در آن قرار دارند، مجبور شدهاند چشم خود را ببندند. در این راستا اعلام کردیم ماشینهای با قیمتهای بالا وارد کشور نشود، چون به هر میزان به صورت قانون چنگ بزنید، قانون آسیب میبیند.
معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: ورود ماشینهای بالای ۲۴۰۰ سیسی ممنوع است، اما فوتبالیستها میتوانند بیاورند. ورزشکار این نوع ماشینها را وارد کشور میکند و خودش نمیخواهد سوار شود و به بعضیها میفروشد. بعد اینها در خیابان جولان میدهند و شکاف طبقاتی خود را نشان میدهند. آن وقت جوان طبقه پایین این را که میبیند فکر میکند برای رسیدن به این ماشین باید از این مسیر عبور کند.
میرشمسی تصریح کرد: همه این مسائل، دستگاههای مسئول خود را دارد، حال سوال این است دستگاههای مسئول چرا در این موارد قانون را اجرا نمیکنند؟ در هیچ جای دنیا، چنگ زدن به صورت قانون به نفع مردم نیست و به همین دلیل باید قانون را رعایت کنیم. هر کس به هر میزان به قانون چنگ زد یا قانون را تعطیل کرد، در پیشگاه خدا و مردم مسئول است و باید جواب دهد. قانون بد، بهتر از بیقانونی است. این را همه میدانیم. جلوی اجرای قانون را به اسم مردم و به اسم فلان مجموعه نگیریم، زیرا این خلاف است و این خطر برای کشور است. باید تاکید کنم که تعطیل کردن قانون، سم مهلک است.
منبع: ایلنا
source