معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «سال سرمایهگذاری در تولید» از سوی مقام معظم رهبری گفت: در سالی که به نام سرمایهگذاری در تولید نیز نامگذاری شده است، تولید در معنای واقعی در صنایعدستی تجلی دارد.
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مریم جلالی امروز در حاشیه بازدید از مجموعه تاریخی طاقبستان در جمع خبرنگاران گفت: صنایعدستی، تولید مولد، تولید فرهنگ، تولید نشاط عمومی و توجه به ریشه هاست.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: یکی از رویکردهای مهم ما بر این است که نقش صنایعدستی را در ادبیات توسعه کشور پررنگ کنیم و نظر سرمایه گذاران را به این سمت بکشانیم.
وی گفت : در همه روستاها، شهرها و خانوادههای ما خلاقیتهای بسیار زیادی در حوزه صنایع دستی وجود دارد، لذا ظرفیت بسیار زیادی در این حوزه داریم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور همچنین به اهمیت تکمیل زنجیره ارزش صنایع دستی در کشور اشاره کرد و افزود: امیدواریم پس از تصویب سند ملی صنایعدستی، امسال زنجیره ارزش آن در کشور محقق شود و از لحظه شروع ایده، آموزش، طراحی، بسته بندی، تجاری سازی تا فروش و بازخورد گیری از مشتری حلقهها تکمیل شود.
مریم جلالی گفت : در این خصوص تمام نهادهای ذیربط، ذینفع و ذی نفوذ باید نقش آفرینی داشته باشند و باید یک وفاق عمومی در این زمینه شکل گیرد.
وی با تاکید بر اینکه صنایعدستی میتواند ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد کند، افزود : کرمانشاه یکی از استانهایی است که به واسطه موقعیت جغرافیایی خود و هم مرزی با کشور عراق، میتواند در این زمینه نقش مهمی داشته باشد و به عنوان یکی از قطبهای صادرات صنایعدستی کشور نقش آفرینی کند که در این زمینه در حال کار کردن هستیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور به موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: ما براساس قانون ، موظف به حمایت از هنرمندان هستیم و در حال حاضر هم ، در طرحهای دهک بندی بیمههای مخلتفی از سوی دولت برای اقشار مختلف ارائه میشود و استانداران نیز در این زمینه اختیاراتی دارند که میتوانند برای بیمه هنرمندان از آنها استفاده کنند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور همچنین امروز از بزرگترین نمایشگاه نوروزی صنایعدستی استان کرمانشاه واقع در طاقبستان بازدید کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه نیز در این بازدید در خصوص برپایی نمایشگاههای نوروزی صنایعدستی در استان، گفت : امسال در ۳۶ نقطه از سطح استان، نمایشگاههای نوروزی برپا شده که حدود ۲۰۰ غرفه آن صنایع دستی است و بزرگترین نمایشگاه نوروزی صنایع دستی استان در محل طاق بستان واقع شده است که بیش از ۶۰ غرفه را در بر میگیرد.
داریوش فرمانی افزود : امسال رویکرد اصلی ما بر این بوده که غرفههای صنایع دستی را به شکل رایگان در اختیار هنرمندان استان قرار دهیم تا بتوانند از فرصت نوروز برای فروش محصولات خود به بهترین شکل استفاده کنند.
وی گفت : یکی دیگر از رویکردهای مهم ما در نمایشگاههای نوروزی صنایع دستی، معرفی و عرضه هنرهای دستی و سنتی بومی استان همچون گلیم، گیوه و سازهای سنتی و … است.
source