Wp Header Logo 2097.png

عطار با بهره‌گیری از زبان فارسی، مفاهیم بلند عرفانی را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم بیان کرده است.

*نقش سترگ حکیم عطار در ترویج زبان فارسی و عرفان اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،همایش بزرگداشت عطار نیشابوری به مناسبت روز ملی این حکیم و شاعر بلندآوازه ایرانی، روز ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در شهرستان نیشابور برگزار شد. 

محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در این مراسم پس از قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جایگاه والای عطار در تاریخ ادبیات و عرفان ایران، گفت: آثار ارزشمندی چون منطق‌الطیر و تذکره‌الاولیا، تنها گنجینه‌هایی از معارف عرفانی نیستند، بلکه جلوه‌گر عمق تفکر و بینش انسانی این حکیم فرزانه‌اند.

وی افزود: چنان‌که در پیام وزیر فرهنگ نیز تأکید شده، عطار با بهره‌گیری از زبان فارسی، مفاهیم بلند عرفانی را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم بیان کرده است و نقش مؤثری در ترویج زبان فارسی و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی داشته‌اند.

شالویی همچنین با اشاره به پژوهش‌ها و تصحیحات علمی دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی از آثار عطار، گفت: آثار این استاد برجسته درباره عطار، با بیانی شیوا، ساده و دلنشین نگاشته شده و حتی برای نسل جوان نیز قابل بهره‌برداری و تأمل علمی است.

او در ادامه، بر ضرورت توجه روزافزون به مفاخر فرهنگی کشور تأکید کرد و افزود : بزرگداشت چهره‌هایی چون عطار نیشابوری، علاوه بر ادای دین به بزرگان، فرصتی است برای بازنگری در ارزش‌های فرهنگی و عاملی مهم در تقویت هویت ملی ایرانیان.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پایان ابراز امیدواری کرد که چنین برنامه‌هایی به‌صورت مستمر برگزار شود تا زمینه آشنایی نسل جوان با میراث فرهنگی و ادبی ایران فراهم آید.

نیشابور؛ سرزمین رازها و گنجینه فرهنگ ایرانی

در ادامه، سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در سخنانی نیشابور را «سرزمین رمزها و رازها» خواند و گفت: نیشابور شهری است که با گذر قرن‌ها، هنوز اسرار آن به‌طور کامل برای ما و جهانیان آشکار نشده است.

وی افزود: بر پایه گزارش‌های همکارانم، نیشابور تنها شهری در ایران است که بیش از ۴۶۰۰ هکتار عرصه میراث فرهنگی دارد. کمتر نقطه‌ای از کشور چنین گستره‌ای از میراث ملموس و ناملموس را در کنار یکدیگر دارد.

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: این ظرفیت عظیم، پیام روشنی دارد؛ باید با تمام توان برای شناخت و معرفی بهتر این فرهنگ و هویت گران‌سنگ تلاش کنیم. تأسف‌برانگیز است که تاکنون نتوانسته‌ایم چهره حقیقی نیشابور را  آن‌گونه که هست، به تصویر بکشیم.

صالحی امیری اضافه کرد: اگر آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها و مدیران فرهنگی ما، همه در راستای معرفی این گوهر پنهان تلاش می‌کردند، امروز شاهد حضور سیل گردشگران داخلی و بین‌المللی در این خطه بودیم. نیشابور، یک شهر ساده نیست؛ یک جغرافیای صرف با سازه‌ها و خیابان‌ها و ساختمان‌ها نیست؛ نیشابور یک فرهنگ، یک تمدن و یک روح زنده و جاودانه است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان گفت: در کنار عطار ، خیام، شفیعی کدکنی و دیگر مفاخر این دیار، نیشابور میزبان امامزادگان بسیاری است. این خود گواهی است بر پیوند تاریخی دین و فرهنگ، بر هم‌نشینی افتخارآمیز ایران و اسلام. و این، حقیقتاً مایه‌ غرور و افتخار است.از خدای بزرگ می‌خواهم که همه‌ ما را در حفظ، پاسداری و گسترش این میراث گران‌سنگ، موفق بدارد.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *