به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران، صبح امروز، دوشنبه اول اردیبهشت ماه، در نشست خبری پذیرش حوزههای علمیه خواهران طی سخنانی به تشریح برنامههای این مراکز پرداخت.
فاضل با اشاره به اینکه بیش از 50 هزار نفر از بانوان در حوزههای علمیه خواهران در حال تحصیل هستند، اظهار داشت: این توانایی وجود دارد که بیش از 300 رشته و گرایش در این مراکز ارائه شود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران درباره نحوه جذب طلبه توضیح داد: آزمونهای ورودی، مصاحبهها و تحقیقات مراحلی برای پذیرش بانوان طلبه محسوب میشود. پس از دوره آموزشی که حدود دو ماه زمان میبرد، کارت ثبت نام رسمی صادر میشود.
او از آغاز رسمی پذیرش در صدها مدرسه علمیه خواهران در سراسر کشور خبر داد و گفت: بیش از 450 مدرسه علمیه خواهران هماکنون فعال هستند و فرآیند ثبتنام برای سال تحصیلی جدید از امروز، بهصورت رسمی آغاز شده است.
فاضل با اشاره به ساختار پذیرش افزود: در سال جاری، حدود 70 درصد داوطلبان در سطح عمومی و سطح دو و 30 درصد در سطح عالی پذیرش خواهند شد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران آغاز سال تحصیلی جدید را «فصل تازهای در مسیر تربیت شاگردان مکتب امام صادق (ع)» توصیف کرد و گفت: امام صادق (ع) بنیانگذار حوزهای بود که اکنون با گذشت 14 قرن، مستحکمتر و پویاتر از همیشه ادامه دارد. شروع سال تحصیلی با نام آن امام همام، فرصت مغتنمی است تا خواهران طلبه، سربازان امام زمان (عج) و ادامهدهندگان راه علم و معرفت باشند.
فاضل از رشد کمی و کیفی این نهاد علمی در دهههای اخیر خبر داد و گفت: در سه دهه گذشته، بیش از 100 هزار طلبه در مراکز مختلف حوزههای علمیه خواهران و جامعهالزهرا (س) تحصیل کردهاند. در حال حاضر، نزدیک به 300 رشتهگرایش متناسب با جنسیت، بوم و فرهنگ در این حوزهها در حال اجراست که قابلیت توسعه بیشتری نیز دارند.
او به نقش پررنگ خواهران طلبه در عرصههای اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: خواهران طلبه در حوزههایی همچون پیشگیری از اعتیاد، مقابله با سقط جنین، و نیز در حوزههای نوپدیدی نظیر تربیت کودک با رویکرد دینی و مشاوره اسلامی نقشآفرینی مؤثری دارند. در دو سه سال اخیر، 700 دانشپژوه در این رشتههای نو تحصیل کردهاند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران همچنین از مشارکت فعال طلاب در پویشهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد (NGO) سخن گفت و افزود: در جریان پویش مردمی «ایران همدل» بیش از 14 کیلوگرم طلا و مسکوکات با همت خواهران طلبه برای کمک به بازسازی غزه و حمایت از آوارگان فلسطینی و لبنانی جمعآوری شد.
او با رد نگرانیها درباره کاهش ثبتنام خاطرنشان کرد: امسال برخلاف برخی گمانهزنیها، کاهش محسوسی در میزان پذیرش نداشتهایم. ملاک ما پایبندی به اصل بهگزینی است. از همه بانوانی که در خود توان شاگردی مکتب اهلبیت (ع) و سربازی امام زمان (عج) را میبینند، دعوت میکنیم به حوزههای علمیه خواهران بپیوندند.
فاضل همچنین به اقدامات حوزههای علمیه خواهران در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: ما جزو نخستین نهادهایی بودیم که به فضای مجازی ورود کردیم و از آن برای پاسخگویی به نیازهای روز جامعه بهره گرفتیم. امروز نیز بسیاری از فارغالتحصیلان ما در مشاغل آموزشی و پژوهشی مشغول فعالیت هستند و دانشی که آموختهاند، در خدمت دین و جامعه قرار گرفته است.
انتهای پیام/
source