Wp Header Logo 3442.png

رئیس دانشگاه صدا وسیما گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه‌های سینما و تلویزیون این است که پژوهشگران به نظریه پردازی بومی اهمیت نمی‌دهند. در حالی که نیاز است کتاب‌های «نقد فیلم ایرانی»، با استفاده از شاخص‌های برخاسته از کشور خودمان نوشته شود.

جای خالی کتاب‌های «نقد فیلم» ایرانی

آقای شهاب اسفندیاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: گاهی اوقات، دانشجویان و استادان ما تصور می‌کنند اگر به یک فیلم خارجی بپردازیم، اعتبار پایان نامه یا تحقیق ما بیشترخواهد شد.

وی گفت: نپرداختن ما به تولیدات داخلی بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های بومی باعث می‌شود ما مصرف کننده دانش دیگران باشیم.

رئیس دانشگاه صدا و سیما گفت: چه بسیار آثاری که از کشور ما در جشنواره‌های خارجی نمایش داده نمی‌شود، اما اگر نقد فیلم بنویسیم می‌توانیم به پرسش‌های منتقدان خارجی پاسخ دهیم. چون آن‌ها هم کنجکاو هستند بدانند ما چه آثاری خلق کرده‌ایم.

آقای اسفندیاری افزود: اشکال ما در این است که ظرفیت‌های داخلی را در نظر نمی‌گیریم. گاهی اوقات دانشجو یا محقق ما فکر می‌کند اگر به آثار خارجی بپردازد اعتبار بیشتری خواهد داشت.

وی گفت: یکی از تجربه‌های من در این زمینه، نوشتن نقد فیلمی درباره آثار ابراهیم حاتمی کیا به زبان انگلیسی بود که وقتی در اختیار منتقدان خارجی قرار گرفت با استقبال رو‌به‌رو شد.

رئیس دانشگاه صدا و سیما با اشاره به مجموعه تلویزیونی پایتخت گفت: این مجموعه از جمله آثاری است که براساس نگرش‌های دینی و فرهنگی ایرانیان نوشته شده و به ما کمک می‌کند هویت بومی خود را حفظ کنیم.

آقای اسفندیاری افزود: مجموعه «پایتخت» برخلاف نامش درباره افرادی است که اهل پایتخت نیستند، اما در تمام رویداد‌های فرهنگی و اجتماعی حاضر هستند و با ایجاد یک پیوند ملی میان ایرانیان، عناصر هویتی ما را معرفی می‌کنند.

شهاب اسفندیاری متولد سال ١۳۵۶ اصفهان است.

او دانش آموخته کارشناسی کارگردانی سینما و کارشناسی‌ارشد سینما از دانشگاه هنر است و مدرک دکتری خود در رشته «نظریه انتقادی و مطالعات فیلم» را از دانشگاه ناتینگهام انگلستان اخذ کرده است.

او استادیار دانشکده سینما- تئاتر دانشگاه هنر و از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ مدیر گروه سینما در این دانشگاه بوده است.

کتاب «Iranian Cinema and Globalization» که تالیف اوست در انگلستان و آمریکا توسط انتشارات اینتلکت و انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شده است.

ترجمه این کتاب با عنوان «سینمای ملی و جهانی شدن» نیز در ایران منتشر شده است که در سال ١٣٩٤ برنده جایزه «پژوهش فرهنگی سال» و نامزد جایزه «کتاب سال سینما» شد.

کتاب‌های «سینمای مقاومت»، «اکران فیلم خارجی: فرصت‌ها و تهدید‌ها برای سینمای ملی»، «دیده بان» و «دولت‌ها چگونه به سینما کمک می‌کنند؟» از جمله آثاری است که به اهتمام دکتر اسفندیاری، منتشر شده است.

از دکتر اسفندیاری مقالات مختلفی در نشریات و کتب علمی و تخصصی داخلی و بین المللی منتشر شده و مقالات ایشان در همایش‌های مختلف بین المللی ارائه شده است.

دبیری علمی همایش «سینمای مقاومت: نظریه‌ها، سیاست‌ها، نقدها» و همایش «اکران فیلم خارجی: فرصت‌ها و تهدید‌ها برای سینمای ملی»، مدیریت هم اندیشی‌های «مطالعات جشنواره‌های سینمایی»، «سیاست گذاری سینمایی در عصر جهانی شدن» و «سینما و دین» از دیگر سوابق علمی دکتر اسفندیاری است.

دکتر شهاب اسفندیاری نویسندگی و کارگردانی مجموعه مستند «جهانشهری ها» را برعهده داشته که ضمن پخش از شبکه‌های مختلف داخلی تاکنون به پنج زبان ترجمه و دوبله شده و از شبکه‌های مختلف برون مرزی پخش شده است.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *