Wp Header Logo 1762.png

فرهنگسرای سرو با مشارکت مرکز نشر دانشگاهی به مناسبت هفته پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، نخستین نشست از سلسله‌نشست‌های تخصصی با محوریت زبان و ادب فارسی را روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور استادان، پژوهشگران و علاقه‌مندان برگزار کرد.

برگزاری نخستین نشست تخصصی زبان و ادب فارسی در فرهنگسرای سرو برگزار شد .به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر،  در ابتدای این نشست، حسن سودمند افشار رئیس مرکز نشر دانشگاهی با تبریک فرا رسیدن هفته پاسداشت زبان فارسی و روز بزرگداشت فردوسی، بر نقش ماندگار این شاعر بلندآوازه در حفظ و بالندگی زبان فارسی تأکید کرد.

وی اهمیت پاسداشت علمی زبان فارسی را به عنوان زیربنای ارتباطات علمی و تولید دانش بومی یادآور شد و به پیشینه فعالیت‌های مرکز در حوزه تقویت زبان علمی فارسی اشاره کرد.

سودمند افشار همچنین از تأسیس گروه‌های واژه‌گزینی و برگزاری بیش از ۲۰ نشست تخصصی طی دو سال گذشته خبر داد و از انتشار مجموعه این سخنرانی‌ها در قالب کتابی مستقل به‌عنوان نمونه‌ای از تلاش‌های مرکز نام برد.

در ادامه  نشست، فریبا شکوهی شاهنامه‌پژوه و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با موضوع «فردوسی و شاهنامه در شبه‌قارۀ هند» به سخنرانی پرداخت.

وی به گستره نفوذ و تأثیر شاهنامه بر ادب فارسی در سرزمین‌هایی چون شبه‌ قاره هند، آسیای صغیر، آسیای میانه، جهان عرب و حتی فرهنگ غرب اشاره کرد و شاهنامه را از درخشان‌ترین جلوه‌های تأثیر زبان فارسی در این مناطق دانست.

شکوهی با تأکید بر استقبال گسترده از شاهنامه در هند از قرن پنجم هجری، به نقش آن در برانگیختن روحیه دلاوری در میان درباریان و جنگجویان هندی اشاره کرد.

وی همچنین به شکل‌گیری جریان‌های ادبی الهام گرفته از شاهنامه در شبه‌قاره هند پرداخت و گفت: شاعران و سخنوران هندی، پاکستانی، بنگلادشی و کشمیری با ترجمه و بازسرایی شاهنامه، خود را «فردوسی هند»، «فردوسی دکن»، «فردوسی کشمیر» و حتی «فردوسی ثانی» می‌نامیدند.

این نشست، بخشی از برنامه‌های فرهنگی فرهنگسرای سرو و مرکز نشر دانشگاهی است که با هدف تعمیق شناخت نسبت به زبان فارسی و میراث ادبی آن در حوزه‌های علمی، فرهنگی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *