همشهری آنلاین-مژگان مهرابی: برگزارکنندگان شعار «حال خوب ساختنی است» را برای برنامهها انتخاب کردهاند و هدفشان ترغیب مردم به تغییر سبک زندگی و مراقبت از سلامت جسم و روان است. در یکی از روزها گشتی در این بوستان و محل برگزاری مراسم زدیم.
برپایی غرفههای متنوع و جذاب
صدای موسیقی بلند است و همین موضوع باعث میشود هر تازهواردی ناخواسته به میدان آبنمای اصلی بیاید؛ محلی که غرفههای سفیدرنگ در آن قرار گرفتهاند و هرکدام هم نامی دارد، مثل غرفه بازنشستگان آموزشوپرورش، سلامت روان، جهاندیدگان، معلولان جسمی-حرکتی، ناشنوایان، نابینایان، سندروم داون، اتیسمیها، حمایت از بیماران پروانهای و… کارشناسان غرفهها پاسخگوی مردم هستند و درباره فعالیتشان توضیح میدهند. البته غرفهها فقط به توضیح ختم نمیشوند؛ در یکی از آنها بازیها و برنامههای هنری برای سالمندان پیشبینی شده و در دیگری توانمندیهای معلولان جسمی-حرکتی به نمایش درآمده است.
آموزش مهارتهای زندگی به کودکان
حین گشتوگذار غرفهای با بادکنکهای رنگی بیشتر جلب توجه میکند. این غرفه به مادران و کودکان اختصاص دارد و در آن کودکان نقاشی میکنند. البته وسایل ساخت کاردستی هم مهیاست. مادران هم میتوانند در کارگاههای مهارتهای زندگی با موضوعهای «نه به سقط جنین» و «فرزندآوری» شرکت کنند. غرفه سلامت روان هم شلوغ است. در این محل میتوان با راههای تشخیص علائم آلزایمر آشنا شد و تست استرس و افسردگی داد. اما پرازدحامترین بخش، انتهای میدانگاه است؛ محلی که کارشناسان تست قند و فشار خون انجام میدهند و در ادامه شرکتکنندهها میتوانندسوالات خود را با پزشکان در میان بگذارند. درواقع در بوستان همهچیز برای اطلاع از سلامت افراد مهیاست.
جشنواره های مردمی ادامه دارد
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران:
مهمترین ماموریت شــهرداری ها جلب مشارکت های مردمــی در زمینه های فرهنگی و شــهری اســت که مهمترین سرمایه هر نهادی به شمار می آیند؛ درنتیجه غرفه ها همه با کمک مردم راه اندازی شده اند، یعنی کسانی که دغدغه شــان رویکرد اجتماعی و فرهنگی است. این جنس جشــنواره را متفاوت با دیگر جشنواره ها میبینم و خوشحالم که یک گام درجهت جلب مشــارکت های مردمی برداشته ایم. این جشنواره در حد فرامنطقه ای برگزار شده و درنظر داریم در هفته جوانی جمعیت نیز جشنوارهای با محوریت سلامت اما این بار در محله ها اجرا کنیم.
دسترسی آسان دلیل انتخاب پارک لاله بود
غلامحسین ادب، معاون سلامت روان و اجتماعی ادارهکل سلامت شهرداری تهران: این جشنواره تا ۳ خرداد ادامه دارد و بهانهای است تا از ظرفیتهای شهر برای حفظ سلامت شهروندان استفاده شود. درواقع هدفمان این است که مردم سلامت خود را جدی بگیرند. یکی از رویکردهای مهم ما خدمترسانی به جامعه معلولان است. بسیاری از توانیابان بهدلیل نداشتن روابط اجتماعی منزوی میشوند، در حوزه سالمندان هم همینطور؛ ولی ما با تشکیل کانون جهاندیدگان امکان توانمندسازی آنها را فراهم کردهایم. برای تسهیل رفتوآمد شهروندان و استفاده از برنامههای دهکده سلامت، پارک لاله را درنظر گرفتهایم که دسترسی آن به خط مترو آسان است.
فرصتی برای نمایش استعدادهای هنری
مرتضی مالکیزاده، شهروند:بر اثر بلندکردن جسم سنگین دچار ضایعه نخاعی شدم و چند سالی میشود روی ویلچر مینشینم. امروز برای حضور در جشنواره و دیدن دیگرانی که مشکلی مشابه من دارند، آمدهام. جشنواره خوبی است و افراد کمتوان میتوانند استعدادهای هنری خودشان را به نمایش بگذارند. کاش وسیله ایابوذهاب برای ما فراهم شود.
حضور در این جشنواره اتفاق خوبی است
فائزه ترکاشوند، شهروند: من مبتلا به بیماری پروانهای هستم. بسیاری از مردم درباره این بیماری اطلاعاتی ندارند و این جشنواره کمک میکند تا با سختیهای زندگی ما آشنا شوند. حضور در این جشنواره اتفاق خوبی است؛ چراکه تا چند روز پیش کسی از هنر من خبر نداشت. من نقاشی رنگ روغن میکشم و توانستم ۲ تابلو بفروشم. ای کاش این جشنواره فقط در پارک لاله برگزار نمیشد و دیگر نقاط تهران هم چنین امکانی داشت.
اختصاص ۱۰ غرفه برای معرفی توانمندی معلولان
فاطمه مرادی، معاون سلامت شهری ادارهکل سلامت شهرداری تهران: ۱۰ غرفه برای معرفی توانمندیهای معلولان برپا شده و هرکدام به یکی از بیماریها میپردازد؛ انجمن ضایعات نخاعی، کانون حمایت از بیماران سندروم داون، بیماران پروانهای و اتیسم، کمبینایان و نابینایان و هدف ما فرهنگسازی است و اینکه شهروندان بهدلیل نداشتن شناخت کافی از سبک زندگی معلولان، به آنها نگاه منفی نداشته باشند. بسیاری از آنها افراد توانمندی هستند. برپایی این جشنواره باعث میشود کسانی که با انجمنها بیگانهاند، بتوانند ارتباط بگیرند. این جشنواره بازتاب خوبی خواهد داشت و روابط اجتماعی معلولان را پررنگ میکند.
سالمندان توانمندند
مهیا شعیبی، رئیس اداره سلامت سالمندی ادارهکل سلامت شهرداری: من بر غرفههای مربوط سالمندان نظارت دارم. با توجه به اینکه جامعه ما رو به سالمندی میرود از همین حالا باید سبک زندگی افراد سالمند را تغییر دهیم. این جشنواره باعث میشود سالمندانی که برای پیادهروی به پارک میآیند با غرفه جهاندیدگان آشنا شوند و در برنامههای تفریحی و بازیهای محلی شرکت کنند. آنها میتوانند در غرفه بررسی قند و فشار خون، از سلامت خود مطمئن شوند. درحالحاضر ۶۰ هزار سالمند تهرانی عضو کانون سالمندان محلهها هستند و اغلبشان توانمندی بالایی دارند و از عهده کارها خوب برمیآیند؛ حتی در مسابقات ورزشی شرکت میکنند.
مشخصات جشنواره
نام جشنواره: حال خوب ساختنی است
محل: بوستان لاله، محدوده آبنمای مرکزی
زمان:۲۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد
تعداد غرفه ها: ۶۰
ساعت فعالیت:۱۶ تا ۲۲
خدماتی که ارائه می شود: مشاوره سلامت روان، سلامت سالمندی، مادر و کودک، چکاپ و غربالگری و…
خدمات جانبی: برگزاری مسابقات ورزشی حرکتی ویژه کودکان، نوجوانان برنامه های صحنه ای با حضور هنرمندان و خوانندگان
source