به گزارش عصرپرس از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) در آیین بزرگداشت روز جهانی ارتباطات و هفته هوش مصنوعی که با حضور رئیسجمهوری در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، با تأکید بر اهمیت تاریخی و بنیادین ارتباطات در زندگی بشر، گفت: ارتباطات از بدو خلقت انسان، نقشی کلیدی در شکلگیری مناسبات انسانی داشته و امروز با تکیه بر فناوریهای نوین، در آستانه مرحلهای نوین از توسعه انسانی قرار داریم.
او با اشاره به شعار محوری وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم با عنوان «ارتباط پایدار، زندگی هوشمند» اظهار داشت: افرادی که به توسعه ارتباطات باور دارند معتقد به توسعه انسانی هستند. ما با همین نگاه در این مسیر با حمایت قاطع رئیسجمهوری محترم، توسعه ارتباطات را به عنوان رکن اصلی تحول دیجیتال دنبال میکنیم.
هاشمی در تشریح محورهای اصلی برنامههای وزارت ارتباطات، نخست به مسئله توسعه و ارتقای کیفیت ارتباطات اشاره کرد و با اشاره به عقبماندگی سرمایهگذاریها در سالهای گذشته گفت: اگر هدفگذاری ما دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی است، باید حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت گیرد؛ در حالی که سال گذشته، کل سرمایهگذاری اپراتورها کمتر از دو میلیارد دلار بوده است.» به گفته او، وزارت ارتباطات در حال طراحی سازوکارهایی برای جذب سرمایه و ایجاد مشوقهای موثر برای بخش خصوصی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه توسعه نسل پنجم تلفن همراه (5G) و توسعه شبکه فیبر نوری به طور جدی در دستور کار وزارتخانه قرار دارد گفت: «خوشبختانه تعاملات بینالمللی خوبی آغاز شده است. بهتازگی سفری به چین داشتیم و آنها با استقبال از گسترش همکاریها، آمادگی خود را برای توسعه فناوریها اعلام کردهاند.
هاشمی همچنین «دیپلماسی فناوری» را یکی دیگر از برنامه های مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم دانست و گفت: باور داریم که تولید داخلی به سطحی از بلوغ رسیده که میتوان آن را در بازارهای جهانی عرضه کرد. سفر به آمریکای لاتین برای گشودن این مسیر انجام شد و در همکاری با کشورهایی نظیر ونزوئلا، گامهای مؤثری برداشتهایم.
وزیر ارتباطات با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور در چهار ماه گذشته گفت: هدف ما تبدیل ایران به حلقه اتصال اکوسیستم «اقتصاد دیجیتال» منطقه است و این مسیر با تعامل سازنده با کشورهای همسایه ادامه خواهد یافت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر تربیت نیروی انسانی ماهر بهعنوان رکن توسعه «اقتصاد دیجیتال» تأکید کرد و از برنامه وزارت ارتباطات در جهت آموزش مهارتهای دیجیتال به ۵۰۰ هزار نفر در تعامل با سازمان فنی و حرفهای و بخش خصوصی خبر داد.
هاشمی در حوزه فضایی، از ادامه پرشتاب توسعه صنعت فضایی کشور خبر داد و گفت: در سال جاری شاهد رویدادهای مهمی مانند بهرهبرداری از پایگاه پرتاب چابهار و ایستگاههای زمینی سلماس و چناران خواهیم بود.
او همچنین بر ضرورت حکمرانی دادهمحور تأکید کرد و گفت: امروزه حکمرانی بدون داده بی معناست. حکمرانی بدون داده ما را به سمت تصمیم گیری های با سعی و خطا هدایت می کند که اساسا در این دوره دیگر پذیرفته نیست. بر همین اساس با تاکید و تدبیر ریاست محترم جمهور پروژه «جی نف» و بحث مدیریت زمین را با جدیت دنبال می کنیم و اتفاقات خوبی در این حوزه شکل گرفته است و تعاملات مثبت و سازنده ای نیز با دستگاه های دولتی و همچنین قوه قضاییه رقم خورده که در آینده نزدیک شاهد آثار و نتایج آن خواهیم بود.
وزیر ارتباطات در بخش پایانی سخنان خود، به اهمیت تولید محتوای بومی اشاره کرد و گفت: «با نهایی شدن طرح تسهیم درآمد تولید محتوا با مشارکت اپراتورها، بهزودی «نهضت تولید محتوا» در کشور آغاز میشود؛ حرکتی که میتواند پیشران «اقتصاد دیجیتال» ایران باشد.
هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: ما در وزارت ارتباطات به این مهم باور داریم، آماری که به مردم ارایه می شود بایستی منطبق بر واقعیتهای میدان بیکموکاست باشد. امیدواریم با تکیه بر ظرفیت جوانان و تعاملات جهانی، در مسیر ساختن ایرانی قدرتمند و پیشرو گام برمیداریم.
source