مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران از برگزاری جلسات راهبردی مرمت و بازسازی و همچنین عملیات بازپیرایی نمای ساختمان و حفاظت اضطراری خانه موزه و کتابخانه آیت ا… طالقانی خبر داد.
به گزارش سایت خبری پُرسون، سیدمحمد ناظم رضوی با اشاره به ثبت خانه آیتالله طالقانی در فهرست آثار ملی ایران، این خانه را بنایی شاخص و ارزشمند از منظر معماری و بهویژه از نظر جایگاه فرهنگی و مذهبی شخصیت آیتالله طالقانی دانست.
وی افزود: پس از برگزاری جلسات متعدد با حضور معاون ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران و انجام هماهنگیهای لازم، جلسات راهبردی دیگری با مشارکت صاحبنظران حوزه میراث، شرکت مشاور و مدیران شرکت توسعه برگزار شد. این جلسات با هدف بررسی و نقد ایدهها و طرحهای اولیه مرمت و باززندهسازی بنا انجام گرفت.
رضوی ادامه داد: همزمان با این جلسات، اقدامات مقدماتی و فوری در زمینه حفاظت اضطراری از بنا صورت گرفته است؛ از جمله مرمت بخشهایی از طاقها، جدارهها و راهپلههای دسترسی. همچنین پنجرههای آسیبدیده جمعآوری و برای مرمت ارسال شده و الحاقات نمای خانه حذف شده و نمای آجری بنا شستوشو شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد: در استان تهران حدود ۹۰۰ اثر تاریخی به ثبت رسیده که از این میان ۳۳ اثر متعلق به شخصیتهای فرهنگی، مذهبی و علمی کشور هستند. از جمله میتوان به خانههای شهید مطهری، شهید چمران، مهدی اخوان ثالث و سیمین و جلال اشاره کرد که در سالهای گذشته توسط این شرکت مرمت و احیا شده و هماکنون مورد بازدید علاقهمندان قرار دارند.
وی در پایان تأکید کرد: خانه آیتالله طالقانی از نظر ویژگیهای معماری و شخصیتمحور بودن و همچنین در بستر وقایع تاریخ معاصر و نقش آیتالله طالقانی به عنوان یکی از پیشگامان انقلاب اسلامی، بنایی ارزشمند و با اهمیت تلقی میشود. از اینرو، مجموعه اقدامات مرمت و باززندهسازی آن با هدف ارتقای کیفی و حفظ اصالت و یکپارچگی بنا در دستور کار قرار گرفته است.
منبع: شهر
source