به گزارش همشهری آنلاین، سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران به همراه سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا، عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و مهدی صداقتی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران از پروژههای احداث شاخه غربی ادامه بزرگراه یادگار امام (ره) بلوار بهار و بزرگراه شهید بروجردی بازدید کردند.
عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در جریان این بازدید با بیان اینکه یکی از اهدافی که برای حوزه فنی و عمرانی تعریف شد، اجرای کلانپروژهها بود، گفت: یکی از این پروژهها ادامه بزرگراه یادگار امام (ره) و اتصال به بزرگراه شهید بروجردی، بزرگراه آزادگان و سپس آزادراه تهران- ساوه بود.
وی افزود: ۱۲ سال عملیات عمرانی در بزرگراه شهید بروجردی انجام شده بود اما درکل پروژه ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
شعبانی با بیان اینکه این پروژه معارضین و مشکلات عدیدهای داشت، خاطرنشان کرد: علت توقف طرح در دوره قبلی این بود که رفع معارضین پروژه به اندازه چند پروژه تلاش نیاز داشت. در این دوره هزینههای زیادی برای رفع معارضین صورت گرفت اما چون نیاز شهر بود، باید اجرایی میشد.
وی با بیان اینکه وجود تاسیسات همچون لولههای آب بیش از یک سال پروژه را متوقف کرد، یادآور شد: دو و نیم میلیون نفر از شهروندان تهرانی در منازل مسکونی از آب عبوری از این لولهها استفاده میکردند. انتقال آب بدون هیچگونه تبعات اجتماعی به سرعت صورت گرفت.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران ادامه داد: این پروژه در تابستان امسال قابلیت افتتاح دارد؛ چه بسا اگر این جنگ ۱۲ روزه رخ نمیداد و پیمانکار و نیروها در پروژه حضور داشتند، امروز شاهد خطکشی پایانی بودیم. به لحاظ ایمنی در جنگ، روی پروژه خاک ریختیم و امروز در حال جمعآوری این خاکها برای ادامه پروژه هستیم.
وی با بیان اینکه اگر حمایت شورا از پروژه را داشته باشیم، طرح سریعتر به نتیجه میرسد، تصریح کرد: به شرط رفع معارض، اتصال بزرگراه یادگار امام (ره) به آزادراه تهران- ساوه را شاهد خواهیم بود.
شعبانی با بیان اینکه قرار بود رینگ غربی بزرگراه آزادگان، ترافیک غرب را تقسیم کند تا تمام حجم ترافیک به بزرگراه شهید لشگری منتقل نشود، خاطرنشان کرد: زمینی در پروژه دوگاز متعلق به شهرداری بود که دانشگاه تربیت مدرس برای آن سند گرفته است.
وی افزود: در تکمیل تقاطعهای بزرگراهی ۴۸ پروژه را اجرایی کردیم و چند پروژه نیز در حال آماده شدن است. در تلاش هستیم ۱۳ پروژهای که باقی مانده تا پایان سال تکمیل شود.
شعبانی با بیان اینکه بزرگترین پروژه در این بخش s20 است، یادآور شد: ۶۰ پروژه از ۹۸ اصلاح تقاطعی به بهرهبرداری میرسد که این پروژهها بر اساس نظرسنجیها از پروژههای اثرگذار به شمار میرود.
۲۸ پلاک شخصی در کنار معارضین نهادی در میدان جی تملک شد
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران با بیان اینکه ما با پروژه ۹ کیلومتری در جنوب غرب پایتخت روبهرو هستیم، اظهار کرد: رمپ و لوپها نیز به این مسیر اضافه میشود. در نقطه مقابل ۹ کیلومتر مسیر هم در شرق تهران داریم.
مهدی صداقتی افزود: قرارداد اول در میدان جی به میدان فتح به طول ۲.۵ کیلومتر، قرارداد دوم تقاطع زرند و ارداقی به طول ۱.۵ کیلومتر و قرارداد سوم مربوط به بزرگراه شهید بروجردی به طول ۵ کیلومتر است.
وی ادامه داد: ارائه قرارداد اول در شورای تامین به علت ملاحظات ترافیکی ۶ ماه زمان برد و خرداد سال قبل موفق شدیم میدان جی را برای اجرای پروژه مسدود کنیم؛ چراکه در غیر این صورت با پروژه ۱۰ ساله مواجه میشدیم.
صداقتی همچنین تصریح کرد: مسیر زیرگذر در میدان جی با مهندسی ارزش به مسیر روگذر تبدیل شد که این اقدام ارزش ریالی نیز دارد. ۲۸ پلاک شخصی در کنار معارضین نهادی در میدان جی تملک شد و در اختیار پروژه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اصلیترین معارض اجرایی ما کانال قلقلی و نهر فیروزآبادی بود، گفت: رفع معارض اول ۶ ماه زمان برد و با عرشه پل درگیر بود. اگر قرار بود از شمال به جنوب، پروژه را اجرا کنیم، کانال با تمام مسیر درگیر میشد.
صداقتی همچنین تصریح کرد: به عنوان اولین گشایش میدان جی، مسیر خیابان دستغیب شرقی به سمت شمال و از شمال به سمت خیابان دستغیب غربی خواهد بود.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران با بیان اینکه کانال به نهر فیروزآبادی متصل شده اما نهر را هم باید در محلی جدید اجرا کنیم، گفت: توالی این اقدامات زمانبر است. شاید اگر با یک پروژه خام روبهرو بودیم، طرح یک ساله به پایان میرسید و اقداماتی از این قبیل باعث زمانبر شدن آن میشود.
وی با بیان اینکه ما با کانال قورخانه نیز در مسیر پروژه روبه رو هستیم، یادآور شد: عملاً جزء خط قرمزهایی است که باید به آن توجه و کانال حفظ میشد؛ چراکه در هر دو سمت آن کابلهای فشار قوی برق وجود دارد. پروژه این بخش، زیر کانال قورخانه اجرایی و کانال حفظ شد.
صداقتی با تاکید بر اینکه دومین گشایش پروژه از خیابان نیارکی به خیابان استاد معین است، اظهار کرد: در این محدوده کندرو به جهت حفظ دسترسیهای ترافیکی اجرا شده است.
وی افزود: اقدامات اجرایی در میدان فتح از سال ۱۴۰۲ در فضایی محدود انجام شد و خوشبختانه توفیقات در این مسیر چشمگیر بود. گره میدان فتح، وجود معارض آموزش و پرورش بود که با توجه به اینکه باید انحراف ترافیکی در میدان فتح ایجاد میکردیم و از معارض آموزش و پرورش عبور میکرد، تملک آن انجام و مسیر انحرافی با حساسیت پلیس اجرا شد که هر مرحله اجرای طرح ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد.
صداقتی با بیان اینکه در مرحله اول پل B5 در مسیر غرب به شمال راهاندازی شد و مسیر جنوب به شمال نیز ۱۰ روز پس از آن اجرایی میشود، گفت: بعد از مسیر شمال به جنوب و اجرای لوله گاز، سه ماه بعد مسیر شمال به غرب میدان فتح اجرایی خواهد شد.
وی افزود: پس از آن مرحله غرب به غرب و سپس مسیر شرق به شرق پروژه میدان فتح اجرایی خواهد شد. باید مسیر شمال به جنوب اجرایی و ترافیک روان شود تا بتوان مسیر غرب به غرب و شرق به شرق را اجرا کرد.
۳۹ مرحله انحراف ترافیک ریز و درشت در میدان فتح برای اجرای پروژه انجام شد
صداقتی با بیان اینکه ۳۹ مرحله انحراف ترافیک ریز و درشت در میدان فتح برای اجرای پروژه انجام شد، گفت: با توجه به اینکه پل B5 در مسیر پروازی فرودگاه مهرآباد قرار دارد، از پایه چراغهای ۱۰ متری در آن استفاده نشده و پایههای کوتاه در آن به کار گرفته شده است.
وی با اعلام اینکه ۵ معارض در مسیر باید برطرف شود که مسیر غرب به شرق و برعکس بزرگراه فتح به صورت استاندارد اجرایی شود، خاطرنشان کرد: رفع این معارضین از آخرین مواردی است که تملک آن در حال انجام است.
صداقتی با اشاره به اجرای پل سه سطحی در بزرگراه فتح، خاطرنشان کرد: در این بخش دو پل از روی خیابان زرند عبور میکند و وارد بلوار ارداقی میشود که اجرای آن در بلوار ارداقی یک سال زمان میبرد.
پیشرفت قابل ملاحظه پروژه ادامه یادگار
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در جریان این بازدید گفت: یکی از پروژه های عمده ترافیکی شهر، اتصال شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) به بزرگراه شهید بروجردی در میدان جی و میدان فتح است. امروز از این مسیر بازدید کردیم تا از روند اجرا و پیشرفت فیزیکی آن مطلع شویم.
وی افزود: بخش عمده این پروژه اجرایی شده و به نظر میرسد تا پایان تابستان میدان فتح زیر بار ترافیک برود و دسترسی کامل شود.
تشکری هاشمی با بیان اینکه پروژه پیشرفت قابل ملاحظهای دارد، گفت: اگر رفع موانع تاسیساتی برق و گاز طی روزهای آینده انجام شود، در تابستان شاهد بهرهبرداری آن خواهیم بود. معارضین تاسیساتی باید با همکاری بین بخشی رفع شود و شورا تلاش میکند دغدغههای همکاران در معاونت فنی و عمرانی را برطرف کند.
وی افزود: برای دو ملک پرونده قضایی تشکیل شده که تلاش میکنیم با اعمال ماده ۴۷۷ این مشکل حل شود.
تشکری هاشمی با بیان اینکه تلاش میشود که بار ترافیکی به شکل مرغوب در طول مسیر این پروژه توزیع شود، اظهار کرد: امیدواریم با شروع سال تحصیلی این پروژه به نتیجه برسد.
چهار هزار میلیارد تومان برای اتصال بزرگراه یادگار امام به بزرگراه شهید بروجردی هزینه نیاز است
عباس شعبانیف معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران هم با بیان اینکه در حوزه اجرایی دو هزار میلیارد تومان در میدان فتح هزینه شده است، گفت: تملک هم جزء هزینههاست که باید محاسبه شود. در مجموع چهار هزار میلیارد تومان برای اتصال بزرگراه یادگار امام به بزرگراه شهید بروجردی هزینه نیاز است.
اقدام معاونت عمران قابل تقدیر است
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پروژه میدان فتح ۶ پل دارد، گفت: توقع این است با توجه به در راه بودن سال تحصیلی و تحت فشار بودن مردم منطقه، منتظر کامل شدن کل پروژه نباشیم و طرح فاز به فاز افتتاح شود و در اختیار مردم قرار بگیرد و مشکلات آن حل شود.
آقامیری افزود: اگر پل اول افتتاح شود باعث دیده شدن کل پروژه برای مردم میشود و به ادامه طرح امیدوار خواهند شد و رضایتمندی مردم به نوعی قدردانی از تلاشهای حوزه فنی و عمرانی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه میدان فتح از بزرگترین و پرمعارضترین میادین است که اجرای تقاطع غیرهمسطح در آن قابل تقدیر است، گفت: در گذشته سازمان آب این شجاعت را نداشت که معارض آب را در میدان فتح رفع کند و همکاران معاونت فنی و عمرانی با شجاعت و تلاش این معارض را رفع کردند.
آقامیری با بیان اینکه جنگ ۱۲ روزه خلا خاصی در پروژه ایجاد نکرد و اجرای آن مرحله به مرحله پیش رفت، یادآور شد: معمولا زمانی که پروژه اجرا میشود، ۶۰ تا ۷۰ درصد زمان به رفع معارض اختصاص دارد؛ چه بسا اگر پروژه خام بود ظرف ۱۴ تا ۱۵ ماه اجرایی می شد. رفع هریک از معارضین چند ماه پروژه را به تاخیر انداخت؛ ضمن اینکه رفع هر معارض ریسک بالایی دارد. لولههای آب در این محدوده، مصرف ۲.۵ میلیون نفر را تامین میکرد و جابجایی آن با ریسک همراه بود. خوشبختانه ۲۵۰ نفر ظرف ۱۰ ساعت این جابجایی را انجام دادند که جای تقدیر دارد.
source