محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: نشستهای تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم، یکی از رویدادهای مجرب و موفق قرآنی کشور است که امسال با برگزاری بیستمین دوره، دهه دوم فعالیت خود را پشت سر خواهد گذاشت.
معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن، با بیان اینکه در نشستهای گذشته، موضوعات مختلفی که غالباً مرتبط با مسائل جامعه قِرائی کشور بوده در دستور کار قرار داشته است گفت: اظهار خرسندی اخیر رهبر معظم انقلاب از مباحثی که در این نشستها مطرح میشود را میتوان گویای اثرگذاری این حرکت علمی و تخصصی قرآنی دانست.
میرزاجانی ادامه داد: معظمله در طلیعه ماه رمضان گذشته این طور فرمودند: «من دیدم بعضی از اساتید قرآن مذاکراتی کرده بودند ــ که آقایان در اختیار من گذاشتند بعضیاش را ــ مطالب مهمی، مطالب قابل توجهی از مسائل قرآنی را، مسائل تلاوت را اینها در میان گذاشتند، به آن توجه داشتند، روی آن تکیه کردند، اهتمام ورزیدند؛ خُب اینها مورد استفاده قرار بگیرد.»
معاون شورای عالی قرآن خاطرنشان کرد: همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار رمضانی، یک چشمانداز متعالی را برای اساتید و قاریان کشورمان ترسیم فرمودند و ناظر به رشدی که در این سالها در جریان تلاوت حرفهای ایجاد شده، قراء را به ابداع الحان جدید در تلاوت تشویق کردند.
میرزاجانی ادامه داد: بر این اساس، موضوع اصلی نشست بیستم «الزامات ابداع در تلاوت قاریان ایرانی» تعیین شده است. در بخش دیگری از نشست هم به تبیین بایستههای مرتبط با سیرت و صورت قاریان قرآن و مشارکت ایشان در فعالیتهای اجتماعی، خواهیم پرداخت.
او ضمن اعلام زمان برگزاری نشست در آبانماه سال جاری، از پژوهشگران و کارشناسان قرآنی دعوت کرد تا مقالات، طرحهای و ایدههای خود را ذیل موضوعات تعیینشده، حداکثر تا نیمه مهرماه به شورای عالی قرآن ارسال کنند.
میرزاجانی درباره موضوعات نشست اظهار داشت: ویژگیهای تلاوت مطلوب از منظر آیات، روایات و امامین انقلاب؛ بررسی تحلیلی سبکهای رایج تلاوت در جهان اسلام، نقش صدا و سیما و فضای مجازی در ارتقاء و استقلال تلاوت قاریان ایرانی، تبیین نگاه رهبر معظم انقلاب در مقوله تقلید و ابداع در تلاوت و مبانی و مؤلفههای ابداع در تلاوت قراء ایرانی ازجمله این موضوعات خواهد بود.
او همچنین کارویژه نشست بیستم را «مؤلفههای سلوک فردی و اجتماعی قاری قرآن» عنوان کرد.
انتهای پیام/
source