به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز چهره واقعی رژیم صهیونیستی بر کمتر کسی در دنیا پوشیده مانده است، شاید تا پیش از عملیات طوفانالاقصی این اندازه حرکتهای جهانی علیه اسرائیل و رژیم صهیونیستی که ناشی از شناخت ماهیت این رژیم است، وجود نداشت، اما امروز در سراسر دنیا حرکتهای مختلفی در مبارزه با فعالیتها و سیاستهای رژیم دیده میشود، این مهم زمانی رنگ بیشتری به خود میگیرد، که بسیاری از تئوریسینهای این حرکتهای مبارزهطلبانه که سعی در معرفی ماهیت واقعی این رژیم جنایتکار به مردم دنیا دارند، از درون این اسرائیل برخاستهاند.
نویسندهها و نظریهپردازان یهودی بسیاری در سالهای اخیر از سرزمینهای اشغالی صدای اعتراضی خود را نسبت به سیاستها و اقدامات جنایتکارانه این رژیم در قالب کتاب و گزارشهای تحقیقاتی و ژورنالیستی به گوش جهان رساندهاند.
ایلان پاپه مورخ و فعال اجتماعی اهل اسرائیل یکی از این صداهای اعتراضی است. او استاد دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بینالملل در دانشگاه اگزتر در بریتانیا، رئیس مرکز اروپایی مطالعات فلسطین همان دانشگاه و رئیس سابق مرکز مطالعات قومی – سیاسی اگزتر بوده است. در حیفا در اسرائیل متولد شد و پیش از رفتن به بریتانیا از سال 1984 تا 2007 استاد ارشد علوم سیاسی در دانشگاه حیفا و از سال 2000 تا 2008 رئیس موسسهٔ مطالعات فلسطینی و اسرائیلی امیل توما در حیفا بود. او که از اعضای برجستهٔ جبههٔ دموکراتیک صلح و مساوات بود، در سالهای 1996 و 1999 در فهرست انتخاباتی همین حزب برای انتخابات کنست قرار داشت. از جمله مورخان جدید اسرائیلی است که پس از انتشار اسناد مربوطه توسط دولتهای بریتانیا و اسرائیل در اوایل دههٔ 1980 میلادی، به بازنویسی تاریخ شکلگیری اسرائیل در سال 1948 و اخراج یا فرار 700٬000 فلسطینی در همان سال پرداخت. بهعقیدهٔ ایلان پاپه اخراج این افراد اقدامی ارتجالی نبود؛ بلکه موجب پاکسازی قومی در فلسطین شده و منطبق بر نقشهٔ دالت بود که در سال 1947 توسط رهبران آیندهٔ اسرائیل مطرح شد.
او تشکیل اسرائیل را مقصر فقدان صلح در خاورمیانه دانسته است و صهیونیسم را خطرناکتر از نزاعطلبی اسلامی پنداشته و خواستار تحریم بینالمللی دانشگاهیان اسرائیلی شده است. پاپه معتقد است که واقعیت را باید با نگاه به وضعیت ساکنان کرانه باختری و سرخپوستان به عنوان ساکنان اصلی قاره آمریکا دید.
از پایه تاکنون کتابهای «پاکسازی قومی فلسطین»، «خاورمیانهٔ جدید» ، «تاریخ فلسطین جدید: یک سرزمین، دو قوم» و «بریتانیا و نزاع عرب ـ اسرائیلی»، «10 غلط مشهور درباره اسرائیل» و «بزرگترین زندان زمین» به فارسی برگردان شده است.
پایه بزرگترین زندان زمین را در سال 2017 منتشر کرد، کتابی که توانست جایزه کتاب فلسطین در آن سال را از آن خود کند، پاپه کتاب خود را به کودکان فلسطینی تقدیم میکند که به دلیل زندگی در بزرگترین زندان روی زمین، قتل، جراحت و قلدری را تحمل کردهاند. این کتاب شامل یک پیشگفتار، مقدمه و دوازده فصل است که 357 صفحه را تشکیل میدهند.
او در این کتاب، نگاهی نافذ به سرزمینهای اشغالی میاندازد و داستان را از جایی که پاکسازی قومی فلسطین به پایان رسید، دنبال میکند. در این کاوش جامع در مورد یکی از طولانیترین و غمانگیزترین درگیریهای جهان، پاپه از مطالب بایگانیشدهای که در همان سال از طبقهبندی خارج شدند، برای تحلیل انگیزهها و استراتژیهای ژنرالها و سیاستمداران و خود فرآیند تصمیمگیری که پایه و اساس اشغال را بنا نهاد، استفاده میکند. پاپه با بررسی زیرساختهای قانونی و بوروکراتیکی که برای کنترل جمعیت بیش از یک میلیون فلسطینی ایجاد شده بود، تا سازوکارهای امنیتی که با جدیت این کنترل را اعمال میکردند، تصویری از آنچه که از هر نظر بزرگترین «زندان باز» جهان است، ترسیم میکند.
کتاب به دنبال شفافسازی شبهاتی است که از سوی رسانههای غربی برای حمایت از اشغالگری و توجیه خونریزیهای اسرائیل مطرح میشود.
این مورخ اسرائیلی، جنایات زشت اسرائیل علیه بشریت را در طول سالها، با استفاده از شواهد روشنی که موجودیت استعماری شهرکنشینان را محکوم میکند، آشکار میکند. پاپه به طور جامع اهداف صهیونیستی در فلسطین اشغالی و پاکسازی قومی فلسطینیان را در دورههای مختلف تاریخی تجزیه و تحلیل میکند.
ترجمه عربی این کتاب به کوشش انتشارات نوفل در لبنان منتشر شده است، همچنین ترجمه فارسی این کتاب به کوشش مهدی خانعلیزاده و مریم قرهگزلو سال گذشته از سوی انتشارات کتابستان معرفت روانه بازار نشر ایران شد.
کارشناسان معتقدند که این کتاب پایه، میتواند تمام شبهاتی را که از سوی رسانههای غربی برای حمایت از اشغالگری و توجیه خونریزیهای ذولت اسرائیل بهصورت گسترده پمپاژ میشود، شفاف کند.
فعالیتهای پایه درباره تاریخ اسرائیل استقبال و انتقاد مورخان دیگر را نیز در پیش داشته است، پیش از ترک اسرائیل در سال 2008، او در کنست، پارلمان اسرائیل، محکوم شده بود؛ وزیر آموزش و پرورش خواستار اخراج او شده بود؛ عکس او در روزنامهای در مرکز یک هدف قرار گرفته بود؛ و چندین بار تهدید به مرگ شده بود.
پاپه معتقد است، تغییر در درجه اول به دلیل پایداری فلسطینیها و مقاومت مردمی، تشدید فشار بینالمللی بر اسرائیل، رخ خواهد داد و با تلاش فلسطینیها و البته یهودیها برای اصلاح روابط بین آنها بر اساس برابری، دموکراسی و احترام به حقوق بشر و مدنی، تثبیت خواهد شد.
او میگوید: مانع اصلی، ایدئولوژی اسرائیل است که فلسطینیها را غیرانسانی جلوه میدهد و به خاطر آنچه “امنیت یهودی” تلقی میشود، از دادن اجازه زندگی برابر و عادی به آنها خودداری میکند.
پاپه پس از عملیات طوفان الاقصی و جنایتهای وحشتناک اسرائیل در دو سال اخیر در غزه، معتقد است که «چه مردم از این ایده استقبال کنند و چه از آن بترسند، فروپاشی اسرائیل قابل پیشبینی شده است. این احتمال باید گفتگوی بلندمدت در مورد آینده منطقه را شکل دهد. این موضوع به دستور کار تبدیل خواهد شد، زیرا مردم متوجه میشوند که تلاش یک قرنی، به رهبری بریتانیا و سپس ایالات متحده، برای تحمیل یک دولت یهودی بر یک کشور عربی، به آرامی در حال پایان است.
انتهای پیام/
source