وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، با صدور نامهای فوری خطاب به نهادهای بینالمللی، خواستار مداخله بشردوستانه، قاطع و هماهنگ برای توقف فجایع انسانی در نوار غزه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، وزیر بهداشت در این نامه با ابراز تأسف شدید از وضع فاجعهبار حاکم بر غزه تأکید کرد: گستره و هدف این ویرانی که بر جمعیت غیرنظامی، بهویژه کودکان و زنان، وارد شده از آستانه بحران بشردوستانه فراتر رفته است.
محمدرضا ظفرقندی با اشاره به فروپاشی نظام سلامت عمومی در غزه، این وضع را «ویرانسازی عامدانه اصلِ حیات بشری» توصیف کرد و از جامعه جهانی خواست در برابر آنچه «مجازات جمعی، پاکسازی قومی و نسلکشی در حال وقوع» خوانده، واکنشی فوری و مؤثر نشان دهند.
وزیر بهداشت در بخشهایی از این نامه، به شرایط بسیار دشوار و دردناک مردم غیرنظامی غزه اشاره و تصریح کرد: نوزادان بسیاری به دلیل سوءتغذیه شدید و کمآبی در آغوش مادران خود جان میسپارند و بر اساس آمار، بیش از ۳۲ درصد از کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه حاد شدهاند که این وضع، سریعترین روند بروز قحطی در تاریخ ثبتشده تاکنون را نشان میدهد.
محمدرضا ظفرقندی به رنج بیپایان زنان در محاصره اشاره کرد و افزود: مادران ناچارند در مراکز درمانی بمبارانشده، بدون بیهوشی، برق یا حتی آب، مردهزایی و سقطجنین را تاب بیاورند همچنین زنان بسیاری به دلیل کمخونی و سوءتغذیه قادر به شیردهی نیستند و نظارهگر مرگ تدریجی نوزادان خود هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به قحطی بهکار رفته بهعنوان سلاح جنگ، گفت: خانوادهها برای زندهماندن ناگزیر به تغذیه از علف، خوراک دام و دیگر مواد غیرخوراکی شدهاند. این در حالی است که کمکهای بشردوستانه بهصورت عمدی مسدود یا نابود میشود و شمار مرگومیرهای ناشی از گرسنگی از صدها مورد تأییدشده فراتر رفته است.
محمدرضا ظفرقندی در ادامه این نامه، ضمن محکومکردن قاطعانه اقدامات رژیم اشغالگر صهیونیستی، خواستار مجموعهای از اقدامات فوری جامعه جهانی از جمله استقرار بیمارستانهای صحرایی و تیمهای رسیدگی به بحران تغذیه با همکاری شرکای بینالمللی، تسهیل پروازهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای انتقال مواد غذایی درمانی ویژه نوزادان، تصویب و اجرای قطعنامههای الزامآور از سوی سازمان همکاری اسلامی برای رفع محاصره غذایی، دارویی و تجهیزاتی و اختصاص منابع مالی و لجستیکی اضطراری طی ۴۸ ساعت آینده برای اجرای مداخلات حیاتی شد.
وزیر بهداشت تأکید کرد: هر ساعت تعلل، جانهای بیگناه را میگیرد و هر روز درنگ، کودکی دیگر را در خاک دفن میکند.
محمدرضا ظفرقندی یادآور شد: این نامه فقط یک درخواست نیست، بلکه وظیفهای انسانی، اخلاقی و حرفهای است که وجدان، انسانیت و قوانین بینالمللی بر دوش همه انسانهای مسئول گذاشتهاند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باید پاسخ دهیم، نه بهعنوان سیاستمدارانی مقید به مصلحت بلکه بهعنوان پزشک و انسانهایی که برای صیانت از امانت مقدس جان انسانها گماشته شدهاند.
source