Wp Header Logo 3607.png

شهرام صارمی موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و مدرس کمانچه درباره تولید و اجرای آثار موسیقایی با مضمون میهن با خبرنگار ایرنا گفت‌وگو کرد.

اشعار، آهنگسازی عالی و تلفیق خلاقانه، رمز ماندگاری آثار با مضمون میهنشهرام صارمی موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و مدرس کمانچه و معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای ارسباران؛ درباره تولید و اجرای آثار موسیقایی با مضمون میهن به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: موسیقی همراه زندگی است و در اتفاقات مختلف زندگی، کارکردهای به خصوصی دارد؛ جشن‌ها، مناسبت‌ها، سوگ‌ها و حماسه‌ها همگی موسیقی‌های مخصوص به خود دارند. در این میان موسیقی حماسی و موسیقی‌هایی با مضمون میهن‌پرستی، شجاعت و اتحاد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

‌وی گفت: موسیقی حماسی برای تهییج حس میهن‌پرستی، ایجاد انگیزه برای نبرد، برانگیختن حس شجاعت در جنگ‌ها، نبردها، قیام‌ها و انقلاب‌ها تاثیری بس شگفت‌انگیز دارند.

صارمی افزود: این نوع موسیقی در تمام فرهنگ‌ها وجود دارد و از جایگاه ویژه‌ای برخورد است. همچنین در اتفاقات سیاسی و اجتماعی و جنگ‌ها، چنین آثاری تولید شده و در مقاطع مختلف تاریخی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

 شهرام صارمی موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و مدرس کمانچه

این کارشناس موسیقی درباره رموز و دلایل ماندگاری آثار موسیقایی درباره میهن بیان کرد: از این دست آثار می‌توان به تصنیف‌های «از خون جوانان وطن لاله دمیده» اثر عارف قزوینی، «ایران هنگام کار است» اثر غلامحسین درویش (درویش خان)، «ای ایران» اثر روح‌الله خالقی، «ایران ای سرای امید» اثر محمدرضا لطفی، «رزم مشترک» اثر پرویز مشکاتیان، «ژاله خون شد»، «شهید»، «اتحاد»، «خاموشی» اثر حسین علیزاده و «ای ایران» محمد سریر اشاره کرد.

وی افزود: این آثار همگی از شاخصه‌ها و مولفه‌های هنری برخوردار هستند. اشعار، آهنگسازی عالی و تلفیق خلاقانه و هنری منحصر به فرد شعر و موسیقی، آثاری ماندگار از این هنرمندان بر جا گذاشته است.

صارمی اظهار داشت: این آثار در طول تاریخ بارها توسط هنرمندان، ارکسترها و خوانندگان مختلف اجرا شده‌ و هر بار گویی یک اثر تازه در حال اجراست. همچنین برای همان اتفاق کنونی و شرایط فعلی، تولید شده است. آثار زیادی هم در همین راستا وجود داشته که به دلیل نداشتن شاخصه‌های هنری ماندگار نشده‌اند.

این پژوهشگر موسیقی درباره واکنش هنرمندان موسیقی به جنگ تحمیلی ۱۲روزه رژیم صهیونیستی علیه کشور گفت: درباره این جنگ تحمیلی نمی‌توان واکنش هنرمندان را از واکنش مردم جدا دانست. به یقین نظر هنرمندان نیز مانند نظر مردم، محکومیت این حملات و تجاوز به حریم کشور است.

صارمی همچنین درباره قطعه موسیقی علاج که به آهنگسازی و خوانندگی محسن چاوشی در جریان حمله رژیم صهیونیستی تولید و منتشر شد، بیان کرد: درباره این قطعه که با توجه به شرایط و اتفاقات این جنگ تحمیلی تولید و به عنوان یک اثر جدید از آن استقبال هم شد، باید دید در طول تاریخ ماندگار می‌شود یا فقط برای حال حاضر کاربرد دارد. در این خصوص تاریخ نظر خواهد داد.

 

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *