برنجکاری یکی از مهمترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان این استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از مازندران تامین میشود. فصل تابستان زمان برداشت برنج از ۲۱۰هزار هکتار زمین شالیزاری شمال کشور است. اراضی کشاورزی در شهرستانهای جویبار، بابل و بخش چهاردانگه ساری در مناطق جلگهای مازندران، به دلیل شرایط مناسب آبوهوایی و حاصلخیزی خاک، امکان دو بار کشت در سال وجود دارد. اما در مناطق بالادست به علت شرایط دمایی کمتر مساعد، تنها یک بار کشت انجام میشود.
source