Wp Header Logo 1768.png

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود جعفرنژاد در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: کل سطح زیر کشت این محصول در آذربایجان شرقی حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار است که شامل پنج هزار و ۴۰۰ هکتار سطح بارور و ۱۰۰ هکتار سطح غیربارور می‌شود و برآورد می‌کنیم میزان تولید هلو در سال جاری به حدود ۷۰ هزار تن برسد.

وی با بیان اینکه متوسط عملکرد استان حدود ۱۴ تن در هکتار است، افزود: عملکرد باغات شاخص استان حتی به ۴۵ تا ۵۰ تن در هکتار نیز می‌رسد.

جعفرنژاد، شهرستان شبستر را با دو هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت و سهم ۴۵ درصدی از کل تولید، رتبه نخست استان دانست و گفت: شهرستان‌های مراغه، مرند، اهر، هوراند، تبریز و میانه نیز در رتبه‌های بعدی تولید قرار دارند.

به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ، عملکرد شهرستان شاخص استان در سال جاری از ۲۲ تن به حدود ۱۸ تن در هکتار کاهش یافته که علت اصلی آن کوچک شدن سایز میوه‌ها به دلیل گرمای هوا و شروع زودهنگام رسیدگی میوه، خشکسالی، کم‌آبیاری ناشی از قطعی برق و خشک شدن برخی باغات به‌ویژه در روستای شندآباد شبستر بوده است.

جعفرنژاد با اشاره به پایه‌های مورد استفاده شامل پایه‌های بذری و پایه‌های رویشیGF و GN و همچنین ارقام عمده‌ای همچون هلوی گرد گوشت سفید، خونی هسته‌ جدا، کارتی، انجیری تابستانی، انجیری زعفرانی، مالکی، انجیری پلنگی و هلوی کوثری گفت: ۵۵ تا ۶۵ درصد محصول تولیدی استان به‌صورت تازه‌خوری در داخل استان و اکثر استان های کشور مثل، تهران، زنجان، اهواز، شیراز، مشهد، اصفهان و ‌صادرات به خارج کشور مصرف می‌شود و ۳۵ تا ۴۵درصد نیز به صنایع تبدیلی و فرآوری راه می‌یابد.

وی شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص استان، استفاده از ارقام برتر و بهره‌گیری از آخرین فنون تولید محصولات باغی را از عوامل مهم کیفیت و طعم ممتاز هلوی آذربایجان شرقی برشمرد و تصریح کرد: همین ویژگی‌ها باعث شده این محصول نه‌تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای خارجی مانند عراق و روسیه نیز متقاضیان فراوانی داشته باشد.

جعفرنژاد افزود: ۱۰ درصد باغات هلوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار داشته و از نظر سطح زیرکشت پس از استان مازندران در جایگاه دوم قرار گرفته است و از نظر میزان تولید نیز با ۸ درصد تولید، رتبه چهارم کشور را داراست.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *