دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی گفت: با احتساب آثار رسیده به بخش «جایزه شیراز» در مجموع، ۴ هزار و ۴۵۱ اثر به این جشنواره ارسال شده است.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی افزود: افتتاحیه این جشنواره در روز ۱۵ آبان در شهر شیراز است و بخشهای مختلفی دارد و بیش از ۴۰ نفر در مراسم اختتامیه تجلیل خواهند شد. این درحالی است که یکی از جلوههای مردمی بودن این جشنواره، تدارکی است که برای میراثبانان آینده و معرفی توانمندیهای نوجوان دیدهایم. این جشنواره همچنین، گامی به سوی وفاق ملی و همبستگی اجتماعی است.
بازدید رایگان از موزهها و اماکن فرهنگی تاریخی شیراز
تابش یادآور شد: با موافقت معاونت میراثفرهنگی از ۱۲ تا ۱۸ آبان به مدت یک هفته بازدید از آثار فرهنگی، تاریخی شهر شیراز برای عموم مردم و گردشگران رایگان است و در همین راستا پویش موزهگردی اعلام شده تا دانشآموزان به همراه معلمان خود از موزهها و اماکن تاریخی بازدید کنند و روایتهای خود را در قالب آثار هنری به این جشنواره ارسال کنند.
او به آثار راه یافته به بخشهای مختلف جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: در بخش سینمایی ۳۲۸ اثر به دست ما رسیده که ۸۲ اثر پذیرفته شد، در بخش هنرهای نمایشی نیز ۱۴۸ اثر دریافت کردیم که ۴۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند. همچنین در پایان فراخوان جایزه شیراز، ۳۸۸ قطعه عکس از ۴۸ شرکت کننده و ۱۶۰ اثر تلوزیونی از ۵۱ شرکت کننده با یکدیگر به رقابت پرداختند.
تابش ادامه داد: علاوه بر این، ۱۹ اثر فضای مجازی از ۱۰ نفر، ۹ اثر موسیقی از پنج هنرمند، ۲۱ اثر نمایشی از ۱۰ نفر و ۲۳ اثر سینمایی از ۱۶ شرکتکننده، ۱۳۸ اثر تجسمی از ۴۲ هنرمند، ۴۶ اثر رادیویی از ۲۳ نفر و ۶۴ اثر مکتوب از ۳۴ شرکت کننده، به دبیرخانه جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی رسیده است.
او گفت: همچنین در بخش برنامههای میدانی شش نمایشگاه موزهای خواهیم داست. در حقیقت علاوه بر بخشهای اصلی، در حاشیه جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی چندین نمایشگاه و کارگاه نیز برپا میشود که یکی از آنها، برپایی نمایشگاه آثار موزهای تمدنی در تخت جمشید است. آثار دوران ایلامی از سطح موزه ملی گردآوریشده و به موزه تخت جمشید منتقل میشوند و در معرض نمایش قرار خواهند گرفت. این در حالی است که در این جشنواره تئاتر ایرانی در بخش تاریخی شهر شیراز اجرا میشود و شامل۱۲ اجرای تئاتر عمارت و ۱۲ اجرای واقعهخوانی است. همچنین در سعدیه در کنار آرامگاه سعدی شیرازی برنامههای شعر و موسیقی تدارک دیده شده است.
برپایی نمایشگاه صنایعدستی شهرها و روستاهای جهانی
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در ادامه گفت: در کنار برگزاری جشنواره، نمایشگاه صنایعدستی تدارک دیدیم که در نمایشگاه شیراز، صنایعدستی و هنرهای سنتی ۱۶ شهر و روستاهای جهانی به نمایش در خواهد آمد. در این نمایشگاه صنایعدستی، دو هنرمند حضور خواهند داشت که به صورت زنده و تجربه محور اجرا خواهند کرد تا مردم با فرآیند تولید اثر هنری آشنایی بیشتری پیدا کنند.
تابش درباره دریافت آثار مکتوب در جشنواره نیز گفت: متن در تمام آثار، ستونفقرات آن اثر است. برای همین در بخشهای مختلف جوایزی برای آثار مکتوب مثل فیلنامه و نمایشنامه در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در بخش شعر و ترانه به متن شعر جوایزی اعطا خواهد شد. همچنین بنابر دستور قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی مقرر شده است تا روابطعمومی وزارت میراثفرهنگی بخش مستقلی را برای حضور آثار خبرنگاران فراهم کند.
رایگان شدن مترو در ایام برگزاری جشنواره
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در ادامه به همکاری دستگاههای مختلف برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره اشاره کرد و افزود: با دستور شهردار شیراز، مترو این شهر در روزهای برگزاری جشنواره برای مسافران و گردشگران رایگان است. ضمن این که مقرر شد، تاکسیهای اینترنتی علاوه بر تبلیغات جشنواره، تخفیفاتی نیز برای مردم و گردشگران داشته باشند.
تابش ادامه داد: امیدوارم این جشنواره نه تنها در ترویج مفاهیم میراثی کمک کند بلکه الهامبخش جهان در مسیر همدلی مردم و متخصصان علوم میراثی باشد.
او یادآور شد: جوایز بخشهایی مثل عکس در افتتاحیه جشنواره ۱۵آبان در تالار حافظ شیراز اهدا خواهد شد و در بخشهای میدانی مثل تئاتر و موسیقی و بخشهای دیگر جوایزشان را در اختتامیه دریافت میکنند. ۲۵تندیس برای ۴۰برگزیده در نظر گرفته شده است. دبیر سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی افزود: با توجه به بینالمللی شدن جشنواره به صورت غیررقابتی، (فراخوان فیلم کوتاه، مستند و عکس) را داشتیم، یک فیلم محصول مشترک ایران و تاجیکستان را به عنوان «ملودی» خواهیم داشت، همینطور آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان، ترکیه، بوسنی که موضوع فیلمها میراث ایران است. یک فیلم دیگر نیز محصول مشترک ایران و ایتالیا را داریم که در بخش بین الملل جشنواره اکران میشود.
او در ادامه به آمار شرکتکنندگان این دوره پرداخت و بیان کرد: بخش «سینما» شامل ۶ بخش بود و ۳۲۸ اثر به دست ما رسید که پس از ارزیابی ۸۲ اثر واجد داوری دانسته شدند. در بخش «هنرهای نمایشی» که شامل چهار بخش بود، ۱۶۸ اثر دریافت کردیم و ۴۵ اثر پذیرفته شدند. در بخش «ایده و تجربه» که شامل دو بخش است، ۷۸ اثر ارسال شد و ۲۱ اثر واجد داوری شناخته شدند. در بخش «رادیو» که چهار بخش دارد، ۱۶۴ اثر رسید و ۸۲ اثر انتخاب شدند. در بخش «موسیقی و شعر» با سه بخش ۴۷۷ اثر به دست ما رسید و ۱۴۲ اثر پذیرفته شدند. در بخش «عکس» ۱۵۷۰ قطعه عکس ارسال و ۴۵ عکس مورد داوری قرار خواهند گرفت. در بخش «میراث دیجیتال» ۶۱ اثر به دستمان رسید که ۳۹ اثر برای داوری انتخاب شدند. در بخش تلویزیون ۲۹۲ اثر رسید و ۹۶ اثر پذیرفته شدند و در بخش «میراثبانان آینده» ۱۳۰ اثر دریافت کردیم که ۷۷ اثر داوری خواهند شد.
تابش افزود: در بخش عکس بینالملل شاهد آثار عکاسانی از ارمنستان، اسپانیا، روسیه و چین هستیم که در شیراز به نمایش در میآیند. در این دوره وجهه مردمی جشنواره مثل همیشه مورد تاکید بوده، کودکان و نوجوانان هم در بافت تاریخی شیراز در قالب برنامه میراثداران آینده حضور دارند، از کانون هم خواستیم یک تماشاخانه سیار در این تاریخ وارد فارس کند و در این مسیر اجرای برنامه داشته باشد.
source