۱۸:۲۹ – ۱۹ آبان ۱۴۰۳
محمدامین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: برگزاری تورهای متنوع گردشگری، رویدادهای ورزشی و اجتماعی از برنامههای مدیریت شهری برای احیای رود دره فرحزاد است.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدامین توکلی زاده در حاشیه آئین بهره برداری از فاز نخست پروژه احیای منطقه طبیعت گردی رود دره فرحزاد که با حضور شهردار تهران، امام جمعه موقت تهران و معاون خدمات شهری، اعضای شورای اسلامی شهر تهران؛ جمعی از مدیران سازمانها و ادارات کل شهرداری تهران و اقشار مختلف مردم برگزار شد با بیان این مطلب افزود: با تلاش انجام شده در قرارگاه اجتماعی شهر تهران و با مشارکت اهالی روستای فرحزاد و اهالی محلههای همجوار با دره فرحزاد شاهد افتتاح فاز نخست اکوپارک دره فرحزاد هستیم.
وی اضافه کرد: در فاز نخست، اولین ایستگاه ورزشی دره فرحزاد فعالیت خود را آغاز و از این پس شاهد تجمع ورزشکاران در این محل که پیش از این پاتوق افراد معتاد متجاهر و کارتن خواب بود هستیم.
توکلی زاده با تاکید بر اینکه دره فرحزاد در نگاه مردم به محدوده دارای آسیبهای اجتماعی معروف شده بود، به عزم شهرداری برای تغییر این نگاه با اجرای فاز نخست اکوپارک فرحزاد اشاره کرد و بیان داشت: بیش از ۳ سال است که طرح تغییر وضعیت اجتماعی رود دره فرحزاد در مدیریت شهری دنبال میشود. در نخستین روزهای اجرای این طرح شاهد حضور بیش از ۸۰۰ معتاد متجاهر و ساخت دهها ساختمان پلاک قرمز و مرکز توزیع مواد مخدر و برخی موضوعات ناخوشایند پیرامون این واحدها در این محدوده بودیم.
معاون شهردار تهران به همکاری بین بخشی میان مدیریت شهری و دستگاههای انتظامی و قضایی اشاره کرد و گفت: با ورود قوه قضاییه و همکاری فراجا و نیز استانداری و شهرداری مناطق ۲ و ۵ و همراهی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران این لکههای آسیب در رود دره فرحزاد پاکسازی و زندگی در این محدوده احیا شد. اکنون این فضا با اقدامات عمیق انجام شده به محل برگزاری رویدادهای ورزشی، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است و این مهم منجر به رضایت مردم شده است.
توکلی زاده، احیای زندگی در رود دره فرحزاد را ناشی از عزم همه جانبه دستگاههای مختلف برای پایان دادن به وضعیت این منطقه از پایتخت دانست و اظهار داشت: با مصوبات قرارگاه اجتماعی شهر تهران مسائل و مشکلات رود دره فرحزاد یک به یک بررسی و ریشه یابی شد تا بتوانیم گرههای پیچیده مشکلات این منطقه را به درستی باز کنیم.
آسیب دیدگان ساکن فرحزاد در حال بهبود هستند
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه با تاکید بر اینکه، ۸۰۰ معتاد متجاهر ساکن دره فرحزاد انسانهایی هستند که اهمیت مراقبت و احیای آنها کمتر از اجرای این پروژه نیست، خاطرنشان کرد: تمام آسیب دیدگان اجتماعی ساکن دره فرحزاد انسانهایی هستند که اهمیت آنان برای شهر کمتر از حفظ این مجموعه نیست. از این رو، پیگیری بهبود و بازگشت افراد به محیط اجتماع در اولویت برنامههای حمایتی شهرداری از این افراد قرار دارد که این مهم در مراکز ماده ۱۶ شهرداری و مجموعههای دیگر در قالب ۹ مرحله از سمزدایی تا توانمندسازی در حال انجام است.
توکلی زاده ادامه داد: امیدواریم این افراد پس از گذراندن دوران درمان و توانمندسازی بتوانند در زمره کسانی قرار بگیرند که از فضای مفرح و با نشاط رود دره فرحزاد مانند دیگر شهروندان استفاده کنند.
رود دره فرحزاد مسیر گردشگری پایتخت میشود
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه به برخی جاذبههای طبیعی و بکر رود دره فرحزاد اشاره کرد و با بیان اینکه این محیط ارزشهای بی بدیلی برای گردشگری و طبیعت گردی دارد، افزود: موضوع گردشگری و طبیعت گردی در رود دره فرحزاد از مباحثی است که باید از سوی ستاد گردشگری دنبال شود. برگزاری تورهای تخصصی، تورهای گردشگری، عکاسی، دانش آموزی، کوهستان گردی و … از اتفاقاتی است که میتواند به معرفی جاذبههای بکر و دیده نشده رود دره فرحزاد به شهروندان کمک شایانی کند.
توکلی زاده، در پایان رود دره فرحزاد را در کنار جاذبههای طبیعی دارای جاذبههای گردشگری مذهبی دانست و گفت: رود دره فرحزاد مسیر زیارتی امامزاده داوود (ع) است. از این رو، در نظر داریم ورزشهای کوهستانی در این منطقه راه اندازی شود تا گردشگران، ورزشکاران و علاقهمندان بتوانند از مجموعهای از خدمات در این منطقه استفاده کنند.
source