Wp Header Logo 1813.png

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی عنوان کرد

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با بیان اینکه به لحاظ راندمان نیروگاهی ایران جزء دوازده کشور جهان است، افزود: با وجود اینکه ۸۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد، اما بیش از ۹۴ درصد برق مصرفی کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود.

جایگاه شاخص ایران به لحاظ راندمان نیروگاه‌های حرارتی در جهانبه گزارش عصرپرس از وزارت نیرو (پاون)، “ابوالفضل موتابها” پیرامون صنعت نیروگاه حرارتی کشور و تلاش‌های صورت گرفته برای افزایش راندمان این نیروگاه‌ها گفت: بار اصلی تأمین و تولید برق کشور بر دوش نیروگاه‌های حرارتی قرار دارد که این مهم توسط ۱۴۶ نیروگاه و در قالب ۶۲۹ واحد نیروگاهی انجام می‌شود.
وی در همین رابطه ادامه داد: اگرچه ۸۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد، اما به طور کلی بیش از ۹۴ درصد از سهم تولید و تأمین برق پایدار کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین در پاسخ به این سؤال که وزارت نیرو برای ارتقاء راندمان و ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی چه اقداماتی انجام داده است، افزود: در سال‌های اخیر وزارت نیرو از طریق رفع محدودیت، ارتقاء توان عملی و به مدار آوردن واحد‌های جدید نیروگاهی با تکنولوژی کلاس اف که جدیدترین و به روزترین تکنولوژی‌های دنیا در آن استفاده شده است، متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور را به 39.5 درصد رسانده است که در مقایسه با میانگین جهانی راندمان نیروگاهی جایگاه ممتازی را داراست.
موتاب‌ها اظهار داشت: در سال‌های اخیر وزارت نیرو با احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی کلاس اف که راندمان بالای ۵۸ درصدی دارند، گام‌های بلندی در راستای افزایش متوسط راندمان نیروگاهی کشور برداشته است که این حرکت رو به جلو با پشتیبانی دولت جدید و تأمین سوخت کافی استمرار خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو تمایلی به مصرف سوخت مازوت در واحد‌های نیروگاهی ندارد، گفت: مصرف سوخت مازوت در بخش نیروگاهی علاوه بر افزایش ۵۰ درصدی هزینه‌های مربوط به سرویس و نگهداری نیروگاه‌ها، همچنین امکان تأمین برق پایدار و مستمر را با چالش جدی مواجه می‌کند و به همین دلیل وزارت نیرو تمایلی به مصرف سوخت مازوت در واحد‌های نیروگاهی ندارد.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی در همین رابطه یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد نیروگاه‌های کشور اصلاً قابلیت مصرف مازوت ندارند و از بین ۱۴۶ نیروگاه کشور تنها ۱۴ نیروگاه امکان مصرف مازوت به عنوان سوخت جایگزین دارند.
موتاب‌ها در بخش پایانی سخنان خود به ضرورت انجام تعمیرات دوره‌ای و اساسی در واحد‌های نیروگاهی در فصل سرد سال اشاره کرد و یادآور شد: هر ساله نیروگاه‌های کشور پس از پایان اوج بار مصرف برق تابستان در بازه زمانی بین مهرماه تا اردیبهشت سال بعد پس از هماهنگی با مدیریت شبکه برق ایران و در قالب یک جدول زمان‌بندی شده اقدام به بازدید‌های دوره‌ای و تعمیرات اساسی واحد‌های نیروگاهی می‌کنند که تمام این اقدامات با توانمندی متخصصان داخلی صورت گرفته و بیش از ۹۰ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز از طریق ساخت داخل تأمین می‌شود تا نیروگاه‌ها برای تأمین برق کافی فصل سرد و فصل گرم سال بعد آماده شوند.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *