Wp Header Logo 2249.png

به گزارش همشهری آنلاین، رشت، گیلان است و غذاهای محلی که نمی‌شود به راحتی از کنارشان گذشت. گردشگری نیست که پای به این خطه سرسبز بگذارد، اما غذاهای محلی را نچشد و حتی برای خوردن آن‌ها تصمیم به سفر نگیرد. گیلان، یکی از متنوع‌ترین بازارهای غذا را دارد، از سبزیجات مختلف تا میوه‌ها و صیفی‌جات گوناگون و محصولات گوشتی از ماهی‌ها و محصولات دریایی گرفته تا محصولات دامداری. همین تنوع غذایی هم موجب شد تا رشت، مرکز گیلان به عنوان نخستین «شهر خلاق خوراک شناسی» شناخته شود.

از میان حدود ۱۷۰ غذای محلی که در گیلان پخت می‌شود، امروز می‌خواهیم درباره «ماهی گردبیچ» بنویسیم که با ماهی صید این روزها یعنی ماهی سفید طبخ می‌شود.

مواد لازم

ماهی سفید، گردو، سبزیجات معطر مثل نعناع، خالواش، چوچاق، رب انار، گلپر و ادویه و سیر و پیاز مهم‌ترین مواد تشکیل دهنده این غذای محلی هستند.

دستور تهیه

در ابتدا باید ماهی را به خوبی پاک و شکم آن را تخلیه کنید و به خوبی بشویید. سپس درون شکم ماهی را کمی نمک و فلفل بپاشید. در مرحله بعد باید سیر و پیاز خرد شده را همراه با سبزی‌های معطر گیلانی در ماهیتابه تفت دهید. سپس گردو آسیاب شده را به این ترکیب اضافه کنید. به همراه دو قاشق غذاخوری رب انار بعد از اینکه مواد کمی تفت خورد. باید این مواد را درون شکم ماهی قرار دهید. بعد باید سر ماهی با نخ به دم آن بسته شود تا به صورت دایره گرد درآید. در مرحله بعد باید ظرف مناسب برای پختن ماهی انتخاب کنید. که معمولا گیلانیان از گمج استفاده می‌کنند برای پخت این ماهی به سنگ‌های ریز مانند سنگ نانوایی سنگکی نیاز دارید. سنگ‌ها را به خوبی بشویید و درون ظرف بریزید. حتما روی سنگ‌ها دو قاشق غذا خوری آب بریزید و ماهی را بر روی سنگ ها قرار دهید و حرارت را روی ملایم قرار دهید تا به خوبی مغز پخت شود.

خواص

تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل پروتئین بالا و چربی مفید و اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدان، لاغری و کاهش وزن، درمان افسردگی، پیشگیری از پیری پوست، کاهش کلسترول بد خون، درمان کم خونی، پیشگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از بیماری التهابی، جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی و سکته و … ماهی را به یک غذا با ارزش بالا تبدیل کرده است. همه این خواص را می‌تواند در ماهی گردبیج به دست بیاورید. خانم‌های باردار، کودکان در حال رشد، ورزشکاران و بدنسازان، افراد سالمند و … هر یک فایده خود را از این غذا خواهند برد. یکی از ویژگی‌های جالب این غذا داشتن ویتامین B۱۲‌است که برای خانم‌های باردار در معرض سقط جنین مفید است.

آن‌ها می‌توانند با مصرف ویتامین B۱۲ به شکل طبیعی و از طریق منابع غذایی سالم از این مشکل جلوگیری کنند.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *