وی افزود: تهران به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور، با حدود ۱۰ میلیون مشترک، ۲۰ درصد از کل انرژی کشور را مصرف میکند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران عنوان کرد: سال گذشته این شرکت رشد بیش از ۸ درصدی در توسعه ظرفیت داشته و امسال نزدیک به ۲۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده خواهد شد.
وی به برنامه نصب ۱۴۰۰ مگاوات خازن اشاره کرد و گفت: این برنامه در راستای بهبود کیفیت برق کمک خواهد بود.
به دنبال تغییر سبد انرژی و تمرکز بر تولید در محل مصرف هستیم
شبیهی تأکید کرد: ما به دنبال تغییر سبد انرژی و تمرکز بر تولید در محل مصرف هستیم تا شاخصهای بهبود را ارتقا دهیم. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد محصولات این حوزه ساخت داخل است که امیدواریم این همکاری با بخش خصوصی در آینده دوچندان شود.
شبیهی در پایان با بیان اینکه این نمایشگاه فرصتی برای نمایش توانمندیهای صنعت برق است، گفت: ما به دنبال ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاری مردمی در حوزه انرژیهای نوین هستیم.
مدیرعامل برق منطقهای تهران تاکید کرد: افزايش ظرفيت توليد با توجه به محدوديت هاى شهر تهران و قدمت بالاى شبكه ى برق هزينه ى بالايى را براى ما دارد.
شبیهی گفت: مشكل اقتصاد برق باعث ريسك سرمايه گذارى در اين صنعت شده اما ما اين مشكل رو با حمايت هاى خود تا بخش زيادى حل كرده و براى عموم مردم و سرمايه گذارى خُرد در بخش توليد انرژى تجديد پذير انجام داديم.
٩٨ درصد رشد در بخش خصوصى
وی با اشاره به اینکه ٩٨ درصد رشد در حوزه هاى بخش خصوصى با اصلاح قوانين صورت گرفته، افزود: با افزايش توليد در شبكه ى برق، برق صنايع و شهرك هاى صنعتى نیز تأمين می گیرد.
مدیرعامل برق منطقه ای تهران با تاکید براینکه برق منطقه اى استان تهران هم ترازى با سطح تراز جهانى است، اظهار داشت: نيازمند همكارى جدى مردمى در كم كردن ناترازى برق، هستم.
وی با بیان انیکه ظرفيت تأمين برق براى تهران پاسخگو است، گفت: اما ما به دنبال ظرفيت و رزرو هايى براى حل بحران ها و شرايط خاص هستيم.
٢٠ همت مطالبه ما از مشترکین استان تهران است
شبیهی در ادامه با اشاره به اینکه مطالبات ما از مشتركين استان تهران، بالاى ٢٠ همت مى باشد، گفت: در تلاشیم تا توليد برق از محل انرژى تجديدپذير باشد.
وی در بخش دیگر این نشست به موضع خودروهای برقی اشاره کرد و گفت: در زمینه خودروهای برقی، ایستگاههای شارژ در برنامه کلان کشور قرار دارد. توسعه انرژی تجدیدپذیر نیز به همین منظور است. ایستگاههای شارژ الکتریکی در تهران ایجاد خواهد شد تا فرهنگ استفاده از خودروهای الکتریکال ترویج یابد و آلودگی کاهش یابد.
شبیهی ادامه داد: این صرفهجویی در مصرف انرژی به معنای ذخیره آب بیشتر پشت سدهاست که با افزایش راندمان چراغها و استفاده از تجهیزات پربازده، نتایج ارزشمندی حاصل شده است. صنایع بزرگ مانند فولاد و سیمان موظف شدند بخشی از انرژی خود را به صورت خودتأمین تولید کنند. بسیاری از کارخانههای سیمان وارد این حوزه شدهاند و تولیدات خود را آغاز کردهاند.
وی گفت: در تهران، صنایع اصلی شامل فولاد و سیمان هستند که تلاش میکنند ظرفیتهای خود را به کار گیرند. همچنین با پالایشگاه تهران همکاریهایی داشتیم تا از ظرفیت تولید آن برای شبکه بهره ببریم البته که شرکتهای سیمانی مانند فراز فیروزکوه و سیمان قم توانستهاند بخشی از نیازهای خود را تأمین کنند. با شهرکهای صنعتی نیز همکاریهایی انجام شده تا ظرفیتها وارد مدار شوند.
خبرنگار: محسن ولی زاده
source