به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین نشست مجمع بین المللی رسانه های آزاد، یادبود 200 خبنگار شهید جنگ غزه و لبنان و 1600 حمله علیه خبرنگاران و تخریب 75 مرکز رسانه ای توسط رژیم صهیونی در یک سال اخیر با حضور جمعی از فعالان حوزه رسانهی مقاومت و رئیس سازمان صدا و سیما در سالن همایش دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
مازن: نسلکشی خبرنگار در حال رخداد است
مازن السریع خبرنگار فلسطین الیوم راسم به عنوان اولین سخنران این مراسم گفت: این تعداد از شهدای خبرنگار در تاریخ بی سابقه بوده است. دلیل انتخاب «ترور حقیقت» برای عنوان این مجمع، در راستای کاری است که اکنون از سوی صهیونیستها در حال انجام است؛ یعنی آنها با کمک حامیان رسانهای خود تلاش کردند روایت خود را به جهانیان انتقال دهند تا از این طریق حقیقت را تحریف کنند. این مجمع شکل گرفت تا بگوید حقیقت نباید تحریف شود و باید با انصاف و عدالت با رویدادها برخورد شود.
وی افزود: پس از طوفان الأقصی راهپیماییهای مردمی و دانشجویی و حمایت چهرههای رسانهای از آرمان فلسطین را شاهد بودیم. میتوان گفت دلیلش این است که جهان قضیه فلسطین را میشناخت، اما پس از طوفان الاقصی با فداکاری خبرنگاران، مردم جهان با واقعیت حقیقی روبرو شدند. این آشنایی با واقعیت مردم را برای حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به خیابانها کشاند. ترور خبرنگاران به گونه ای است که می توان از آن با عنان نسلکشی خبرنگار یاد کرد. براساس کنوانسیون حقوق بین الملل باید از جان خبرنگاران محافظت شود. امیدواریم این مجمع به کار خود ادامه دهد و در سالهای آینده جلسات مشابهی را در نقاط دیگر شاهد باشیم تا از مبانی مجمع حمایت شود.
فتونی: دشمن به ترور حقیقت روی آورده است
فاطمه فتونی خبرنگار میدانیِ شبکه المیادین لبنان دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت من از لبنان آمدهام و از ملت ایران و رهبر معظم انقلاب به دلیل حمایتشان تشکر میکنم. با وجود کشتارهایی که رژیم صهیونیستی انجام داده، ما باید از مقاومت یاد کنیم. حضور رسانهها در میدان جنگ و جابجایی آنها، میدان به میدان و شهر به شهر انجام میشود و این رسانه است که دستاوردهای مقاومت را نشان میدهد و همچنین تجاوزات رژیم صهیونیستی را رصد و منعکس میکند. به خاطر همین حضور فعال رسانه است که دشمن میخواهد رسانه را خاموش کند، لذا رو به ترور حقیقت میآورد آن هم زمانی که همه خواب هستند.
وی ضمن ذکر خاطراتی از هجوم صهیونیستها به تیم رسانهای گفت: صدای انفجار بین ما ایجاد شد. همه چیز روی سر ما خراب شد. از زیر خرابههای بیرون آمدیم، به اطراف نگاه کردیم، همه جا دود بود. دنبال ساختمانی بودیم که بر پا بود، اما الان تخریب شده بود. دنبال همکارانمان گشتیم، اما جسد آنها را یافتیم و این آخرین تجاوز صهیونیستها و اخرین کشتارها در قبال خبرنگاران نبود. با بی رحمی با دو موشک آنجا را نابود کردند و به هیچ وجه به قوانین بینالمللی پایبند نبودند و نیستند. در همین هفته اخیر سه تا شهید داشتیم که با بمباران مستقیم صهونیستها به شهادت رسیدند. با این وجود تأکید بر استمرار فعالیت رسانهها در نقل و انعکاس حقیقت و واقعیت میکنیم و سعی میکنیم به هر نحو ممکن صدا و تصویر حقیقت را منتقل کنیم.
فتونی با اشاره به اینکه دشمن صهیونیستی با این کشتارها میخواست عزم و اراده ما را بشکند، اما نمیداند این خون دادنها ما را قویتر میکند، گفت: دشمن با وجود آنکه بمباران سنگینی انجام میدهد، اما ما از مواضع خود کوتاه نمیآییم و با قدرت ادامه میدهیم و صدای مقاومت را منعکس میکنیم. ما با ارواح طیبه شهدایمان عهد بستیم رسالت آنها را زمین نگذاریم و بلکه کامل کنیم. ما حتماً به انعکاس خبری جنگ باز میگردیم. در پایان، به غزه قهرمان تبریک میگویم، همانهایی که در خون دادن و ایستادگی ما با یکی هستید، قول میدهیم کارمان را با همدیگر کامل کنیم تا در روز قدس نمازمان را با هم ادا کنیم.
اسلامزاده: فریاد مجامع حقوق بشر در کشتار 20 هزار کودک در نیامد
محسن اسلامزاده مستندساز حوزه مقاومت در ادامه مراسم گفت: چه کسی می داند که زیر بمباران بودن یعنی چه، غیر از کسانی که زیر آتش جنگ بودند؟ من خودم از سال گذشته تا امروز حدود 50 روز توانستم در لبنان بمانم. ساعت 3 بامداد دشمن ضاحیه را میزد و ما در هتل بودیم. ما وحشت بمباران را برای لحظات کمی دیدیم. آن لحظه بود که یاد ویدئوی خانم آیات افتادم. در جنگ لحظاتی است که همه میترسند و صدای شیون بچهها و بانوان میآید و همه دنبال جای امن هستند؛ اما جای امن وجود ندارد. 420 روز وضعیت به همین شکل است. 20 هزار کودک شهید شدهاند. تمام کسانی که فریاد حقوق بشر می زدند، صدایی از آنها بر نمیخیرد.برای چه این اتفاق می افتد؟ چون سلاح خبرنگار و سلاح مستندساز به اندازه سلاح جبهه مقاومت برای دشمن خطرناک است. نه تنها ما که معتقد به جبهه مقاومت هستیم، بلکه خبرنگار بی بی سی هم محدود می شود. لذا آنها هر کاری کنند، بازندۀ جنگ هستند. خبرنگار باید روایت مقاومت داشته باشد. مردم در لبنان سرشان بالاست. اسرائیلیان بازندۀ جنگ هستند. یحیی سنوار را به شهادت رساندند. الان معضل آنها، مبل اوست.نقش ما این جمله شریعتی است: آنها که رفتند، کار حسینی کردند و آنها که ماندند، باید کار زینبی کنند؛ وگرنه یزیدیاند.
نثار: رسانههای مقاومت بر دستاوردهای حزب الله تمرکز کنند
مریم نثار سردبیر العالم در این مراسم گفت: شهادت خبرنگاران بخشی از جنایتهای رژیم صهیونیستی است. این آمار بی سابقه است و با سکوت مجامع بین المللی همراه است. بیش از 1600 مرتبه به نهادهای رسانهای و خبرنگاران حمله کردند. هدف از این جنایات، از بین بردن حقیقت یا ترور حقیقت است. خبرنگاران با فداکاری خود توانستند صدای مقاومت و مظومیت مردم فلسطین را به جهانیان برسانند.
وی درباره اهمیت جهاد تبیین گفت: بحث جهاد تبیین را بارها رهبر انقلاب تکرار کردند و در جنگ غزه و لبنان این حقیقت را دیدیم. رسانهها توانستند واقعیتهای لبنان و غزه را به خوبی منعکس کنند. رسانههای مقامت لازم است بر دستاوردهای حزب الله تمرکز کنند. دشمن می خواهد این دستاورد را کوچک نمایی کند.
پشتیبانی مردم از حزب الله کاسته نشد
نثار گفت: به عنوان یک لبنانی باید بگویم با وجود تمام سختیها، به شدت حامی حزب الله هستیم. در این کشور طوایف مختلف با رویکردهای سیاسی مختلف وجود دارند، اما این اختلاف با حملات رژیم صهیونیستی نه تنها کم نشده، بلکه افزایش یافته است. این اتحاد و همبستگی ادیان و طوایف اولین شکست اسرائیل بود. آنها تصور میکردند بتوانند با حملات خود شکافی بین مردم ایجاد کنند. رژیم اسرائیل سعی کرد با بمباران شدید و کشت و کشتار زن و بچه، رابطه بین مردم با حزب الله را خراب کند. صد ها ویدئو و تصاویر گویای این حقیقت است که آنها موفق نشدند. بعد از جنایتهای ناگوار و یا با انفجار پیجرها و ترور سید حسن نصرالله و شیخ صفی الدین، درست است که در جامعه لبنان شوک ایجاد شد، اما پشتیبانی مردم از حزب الله را کم نکرد. مردم لبنان به وعدههای مقاومت باور دارند. شیعیان لبنان این جنگ را تعیین کننده میدانند؛ آگاهند اسرائیل و کشورهای غربی، قصد نابودی حزب الله را دارند و این نبرد، بهانه است. همه میدانند این جنگ، نامتقارن است. چون مورد ظلم قرار گرفتند، می دانند راهی جز دفاع از خود و سرزمینشان ندارند.
گورگان: ما خبرنگاران در بخش درست تاریخ ایستادیم
گورکان دمیر مسئول دفتر اوراسال ترکیه پشت تریبون مراسم قرار گرفت و گفت: نزدیک 9 ماه پیش به جنوب لبنان رفتم. امکان صحبت با مقامات آنجا را داشتم. برای سخنرانی سید حسن نصرالله یک سالن آماده می شد. در حین سخنرانی، با مقامات آنجا گفتوگو گرفتم. چرا این ریسک مصاحبه در لبنان را پذیرفتیم تا در شرایط بمباران گزارش بگیریم؟ موقعی که لبنان جنوبی رفتم، فرصت ملاقات با مردم را داشتم و از طرفی فرصت یافتم جاهایی که اسرائیل بمباران کرده، ببینم. موقعی که در چشمهای آنان قاطعیت را دیدم، به عنوان خبرنگار متوجه شدم در بخش درست تاریخ ایستادم. مهمانان گرامی، این قطعه سنگ را از جنوب لبنان برداشتم. همچنین موقعی که در لبنان بودیم، اسرائیل به یک خانه زندگی با موشک یورش برد و آنجا را ویران کرد و من تکه پارچهای را از زیر آوارها برداشتم. همه آن کسانی که در آن خانه زندگی می کردند، کشته شدند. هدفم از برداشتن این تکه پارچه و سنگ این بود که هرگاه قلم برداشتم، یادم بماند اسرائیل چه جنایتهایی دارد.
ما پیروز میدان رسانه در نبرد غزه هستیم
وی افزود: شبکه ما در ترکیه پرچمدار جریان «ضد آمریکایی» است و امروز تلاشمان این است که تحرکات پایگاههای نظامی آنها در ترکیه را به گوش مردم برسانیم. ما در نقطه تحول جهان ایستادیم و جهان را به دو دسته قبل و بعد از طوفان الأقصی تقسیم کردیم. در نگاه اول، این موضوع مربوط به فلسطین است، اما در اصل مربوط به کل جهان است. پس از ضربه ای که در 7 اکتبر به دشمن زده شد، میبینیم جبهه آسیایی در حال پیشرفت و جبهه آتلانتیک در حال عقب روی است. جنگ فقط با تانک و توپ و تفنگ انجام نمیشود بلکه با دوربینها و قلمها انجام میشود؛ یعنی یک جنگ رسانهای نیز وجود دارد.همکاران ما که در غزه به شهادت رسیدند، سعی کردند صدای مقاومت را به جهانیان برسانند. همان طور که در میدان جنگ پیروزیم، در جنگ رسانهها هم موفقیم. بین سازمانها باید ارتباط را قویتر کنیم و تصاویر را بیشتر با هم اشتراک بگذاریم. باید متوجه بذرهای نفاقی باشیم که میخواهند در کشورهای ما بکارند. باید اخبار مشترکی داشته باشیم. می توانیم چنین جلساتی را بیشتر و بزرگتر کنیم. می توانیم مثل این جلسه را در پایتخت لبنان داشته باشیم، به مرز رفح برویم، به غزه برویم تا از آنجا پیام مقامت را مخابره کنیم. ما ناله نخواهیم کرد، به زانوی خود نخواهیم زد و از انجام وظیفهمان خودداری نخواهیم کرد.
هانی: بیداری ملتهای عالم پس از طوفان الأقصی است
یکی از خبرنگاران عراق به نام هانی الخاطر نماینده تلویزیون العهد گفت: ما طی یک همبستگی با سایر رسانههای مقاومت در حال انعکاس حقایق جنگ در قبال دروغ گوییهای رژیم صهیونیستی هستیم. بیداری ملتهای عالم پس از طوفان الأقصی است. باید شعار و اهداف آنها را دنبال کنیم و پیگیر باشیم. یکی از اتفاقاتی که در ایام مبارزه با داعش شاهدش بودیم، این بود که سردار حاج قاسم و شهید ابومهدی مهندس اصرار داشتند خبرنگاران در میدان حضور داشته باشند و اتفاقات را مخابره کنند. ابتدا علتش را نمیدانستیم، اما وقتی در جبهه حضور یافتیم، حقایق اصلی را دیدیم. توانستیم تصاویری از کمکهای آمریکا به داعش را ضبط کنیم. علاوه بر اینها، پیروزیهای محور مقاومت را منعکس میکردیم.
بر پایه این گزارش، تعدادی از خبرنگاران از کشورهایی مثل آمریکا، استرالیا، اردن و فلسطین پیام خود را در قالب ضبط ویدئویی به این مراسم ارسال کردند.
انتهایپیام/
source