Wp Header Logo 4212.png


وز گذشته توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی وارد فاز اجرائی شد.

به گزارش سایت خبری پرسون، مسعود اکبری در یادداشتی نوشت: 1- روز گذشته توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی وارد فاز اجرائی شد. تجاوز زمینی رژیم صهیونیستی به خاک لبنان از ۱ اکتبر ۲۰۲۴ (10 مهر 1403) آغاز شد و در پی آن با درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و رزمندگان حزب‌الله، جنگ تشدید شد.

در ظاهر امر، حزب‌الله در این مدت و به ویژه پس از عملیات طوفان‌الاقصی مشغول جنگ با رژیم صهیونیستی بود، اما در اصل و در کف میدان، مقاومت لبنان علاوه‌بر رژیم صهیونیستی با آمریکا و ناتو درگیر جنگ بوده است و رژیم صهیونیستی به مثابه تابلوی انحرافی جبهه استکبار در این نبرد حضور دارد.

در حقیقت رزمندگان غیور حزب‌الله لبنان در حال نبرد با تمامی جبهه کفر به سرکردگی آمریکا هستند و تقلیل دادن این جنگ به نبرد حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، یک خطای محاسباتی فاحش است.

2- پس از اعلام آتش‌بس، بسیاری از صهیونیست‌ها بر این باورند که این آتش‌بس به معنای پذیرش پیروزی حزب‌الله و تسلیم ارتش اسرائیل در جبهه نبرد جنوب لبنان است. به این موارد توجه کنید:

– نتانیاهو حرف از پیروزی نهائی و مطلق زد، اما نگفت پیروزی کدام طرف. آتش‌بس یعنی تسلیم در برابر حزب‌الله. (آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل بیتنا»)

– با این توافق، دستاوردهای نیروهای ارتش اسرائیل و فرماندهان آن به یک شکست کامل امنیتی- سیاسی تبدیل شد. (نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی)

– با اعلام آتش‌بس، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ ما در دوره مسئولیت نتانیاهو اتفاق افتاد. (یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون دولت نتانیاهو)

– تصمیم کابینه برای آتش‌بس، یک اشتباه بزرگ است. آتش‌بس در این مرحله ساکنان شمال را به خانه‌هایشان باز نمی‌گرداند، حزب‌الله را از اقدامات خود منصرف نمی‌کند و اسرائیل در واقع یک فرصت تاریخی را برای ضربه به حزب‌الله از دست خواهد داد. (ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی)

– نتانیاهو ترسو است، او هرگز جرات به چالش کشیدن حزب‌الله را نداشت. (یائیر گولان، رئیس حزب دموکرات)

– توافق خوب ساکنان شمال را به منازلشان بازمی‌گرداند، اما آتش‌بس، نه تنها به این نتیجه ختم نشد بلکه حزب‌الله را پشت مرزهای‌ ما بازخواهد گرداند. (بنی گانتس، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی)

3- «یوآو زیتون» خبرنگار مسائل نظامی یدیعوت آحارانوت در توئیتی با اشاره به تصاویر پایین کشیدن پرچم رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان نوشت: «معلوم نیست اسرائیل چگونه اجازه چنین عقب‌نشینی تحقیرآمیزی را داده است؛ صبح چهارشنبه لبنانی‌ها پرچم اسرائیل را که سربازان ارتش اسرائیل در بیت الشعب برافراشته بودند، پایین کشیدند.»

4- کارشناسان و صاحبنظران بر این باورند که ۶ عامل فشار بر رژیم صهیونیستی، در نهایت این رژیم را مجبور به پذیرش آتش‌بس کرد.

این 6 عامل عبارتند از:

1) در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از 10 مهرماه سال جاری، با وجود بمباران شدید جنوب لبنان از سوی رژیم صهیونیستی، حزب‌الله لبنان نه تنها عقب‌نشینی نکرد، بلکه حملات موشکی آن نیز متوقف نشد.

2) ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی نتوانستند به منازل خود بازگردند.

3) رژیم صهیونیستی در اصلاح و تغییر قطعنامه بین‌المللی ۱۷۰۱ از طریق مذاکرات عاموس هوکشتاین فرستاده آمریکا ناکام ماند و رئیس پارلمان لبنان باب هرگونه تعدیل در این قطعنامه یا تحمیل خواسته‌های جدید به لبنان را بست.

4) رژیم صهیونیستی نتوانست هیچ تغییر سیاسی در لبنان و منطقه ‌ایجاد کند. 5) رژیم صهیونیستی در عرصه میدانی نیز با شکست مواجه شد و تجاوز زمینی آن به لبنان به بن‌بست خورد و خسارات و تلفات زیادی را متحمل شد و در نهایت تعداد کشته‌ها و زخمی‌های نظامیان آنها افزایش پیدا کرد. 6) نتانیاهو در عرصه داخلی نیز با فشار مضاعفی مواجه است. این فشار از سوی اعضای تندروی کابینه و صهیونیست‌های افراطی از یک طرف و مخالفان و اپوزیسیون از طرف دیگر تشدید شده است.

5- سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به‌نقل از منابع ارشد این رژیم اعلام کرد که چندین نقطه ضعف اساسی برای اسرائیل در بندهای توافق آتش‌بس با لبنان وجود دارد و مهم‌ترین آنها این است که صراحتاً به اسرائیل اجازه اقدام نظامی علیه لبنان داده نمی‌شود.

دولت لبنان توانست که با خواسته دشمن مبنی بر آسیب رساندن به مبارزان مقاومت در میدان مخالفت کند و مضمون این توافق که مبتنی بر شکست و تسلیم بود را تغییر داد. به عبارت دیگر، آنچه در میدان رخ داد برای دولت لبنان این فرصت را فراهم کرد تا اصلاحاتی بر توافق وارد کند و خواسته دشمن مبنی بر تسلیم شدن را نپذیرد. دشمن صهیونیستی نتوانست خواسته‌های خود مبنی بر ایجاد منطقه حائل در مرزها و نابودی حزب‌الله را محقق کند و مطمئن شد که این امر ناممکن است.

بنابر سه دلیل، ارتش رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف نظامی خود ناکام ماند؛ این عوامل عبارتند از عدم امکان ورود و پیشروی در مناطق جنوبی لبنان، متوقف نشدن آتش ریزی حزب‌الله بر سرزمین‌های اشغالی و احیای مجدد ساختار و سازمان رزم حزب‌الله.

رژیم صهیونیستی درخصوص حمله به لبنان، ایجاد منطقه حائل درجنوب لبنان را یکی از اهداف خود اعلام کرده بود و در این راستا با حمله زمینی‌، درصدد اشغال بخشی از خاک لبنان و تحمیل ترتیبات امنیتی جدید بر این منطقه بود، اما با مقاومت جانانه رزمندگان حزب‌الله مواجه شد و با تحمل تلفات سنگین انسانی نتوانست به هیچ عنوان پیش‌روی قابل ملاحظه‌ای در این خصوص کسب کند.

مقامات رژیم صهیونیستی پیش از این در اظهارنظری مضحک مدعی شده بودند که بیش از 80 درصد توان نظامی و موشکی حزب‌الله را نابود کرده‌اند. اما عملیات‌ها و حملات موشکی سنگین حزب‌الله علیه تل‌آویو، حیفا، عکا و دیگر بخش‌های سرزمین اشغالی تا عمق 150 کیلومتر در روزهای اخیر و حتی روز آخر قبل از آتش‌بس نشان داد که دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و سران سیاسی و نظامی این رژیم، دچار خطای محاسباتی شده‌اند و خود نیز به آن اعتراف کردند.

6- روز گذشته، انتشار تصاویر بازگشت پیروزمندانه مردم لبنان به مناطق جنوبی و مرزی با در دست داشتن تصاویری از شهید سید حسن نصرالله و شهید سید‌هاشم صفی‌الدین و پرچم‌های حزب‌الله، خشم صهیونیست‌ها را که نه‌ می‌توانند و نه نمی‌خواهند که به منازلشان در مناطق اشغالی در نوار مرزی با لبنان بازگردند، برانگیخت. جماعت بدبختی که با گذشت بیش از ۴۰۰ روز، حاضر به اعتماد به وعده‌های نتانیاهو و بازگشت به منازل غصبی خود در نوار مرزی لبنان نیستند.

«آویهای استرن» شهردار شهرک کریات شمونا در شمال اراضی اشغالی دیروز گفت: «آمادگی آن را ندارم که شهرک‌نشینان را مانند دام برای قربانی به کریات شمونا بازگردانم. من خودم هم برای بزرگ‌کردن فرزندانم در کریات شمونا احساس امنیت نمی‌کنم.»

«آویخای ادرعی» سخنگوی عرب‌زبان ارتش صهیونیستی که طی هفته‌های گذشته به صورت مستمر خواستار تخلیه شهرها و روستاهای مختلف در جنوب لبنان می‌شد، دیروز پس از آغاز موج بازگشت لبنانی‌ها به منازلشان، با وجود برقراری آتش‌بس، با خشم و عصبانیت خطاب به لبنانی‌ها گفت: «ساکنان نباید به روستاهایی که ارتش اسرائیل دستور تخلیه آنها را داده یا به سمت محل حضور نیروهای نظامی اسرائیلی در منطقه بروند.» اما این اظهارات تاثیری در موج بازگشت لبنانی‌ها به منازلشان نگذاشت و خشم صهیونیست‌ها را نیز مهار نکرد.

7- روزنامه معاریو روز گذشته در گزارشی نوشت: «نتانیاهو در توصیف واقعیتی که وجود ندارد و در دادن وعده‌هایی که عملی نمی‌شود، تبحر دارد. واقعیت این است که اسرائیل قدرت نظامی و سیاسی برای از بین بردن حزب‌الله را ندارد و گفتن حقیقت بهتر از اظهار این توهمات دروغین است.»

8- واقعیت این است که آتش‌بس اخیر میان لبنان و رژیم صهیونیستی نقطه آغاز است، نه نقطه پایان. عملیات طوفان‌الاقصی، عملیات‌های وعده صادق 1 و 2، انزجار بی‌سابقه از رژیم کودک‌کش اسرائیل در اقصی نقاط جهان و به ویژه در کشورهای اروپایی و آمریکا، اعتراضات گسترده و روزافزون در داخل سرزمین‌های اشغالی علیه دولت نتانیاهو و ایجاد آشوب‌های خیابانی، اختلافات گسترده میان مقامات ارتش و مقامات سیاسی صهیونیستی در مدیریت بحران جنگ و عزل یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم از سوی نتانیاهو، افشا و درز اسناد محرمانه رژیم صهیونیستی، صدور حکم جلب نتانیاهو در دادگاه بین‌المللی لاهه و آتش‌بس اخیر میان لبنان و رژیم صهیونیستی، همگی به مثابه قطعات پازلی است که در نهایت، به فضل الهی نابودی رژیم صهیونیستی را رقم خواهد زد.
ماندگاری حق و نابودی باطل، یک قانون و سنت الهی است. خداوند متعال در آیه ۱۸ سوره مبارکه انبیاء می‌فرماید: «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَی الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ»؛ ما حقّ را بر باطل می‏‌کوبیم تا مغز آن را درهم بشکند، پس بی‌‏درنگ، باطل محو و نابود می‌شود.

«ران بن یاشای» کارشناس نظامی روزنامه یدیعوت آحارونوت چندی پیش گفته بود: «اسرائیل سیر قهقرایی خود را به سوی فروپاشی در پیش گرفته است و بحران فعلی مرحله‌ای جدید و در عین حال مهم در مسیر فروپاشی آن محسوب می‌شود تا در مرحله بعدی حذف شدن اسرائیل از نقشه خاورمیانه (غرب آسیا) رقم بخورد.»


منبع: کیهان

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *