نویسنده کتاب «آن صخره مرجانی» گفت: این اثر کنکاشی در زمینه مطبوعات قبل از انقلاب انجام داده و نسل جوان را با کنش گری بانوان آشنا میکند.
محمد رضا امینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: من با نگارش این کتاب قصد داشتم ببینم در لایههای زیرین اجتماع چه اتفاقهایی میافتد و فعل و انفعالات منجر به پیروزی انقلاب اسلامی به چه صورتی بوده است.
وی افزود: مطبوعات و منابع دست اولی در این کتاب مورد مطالعه قرار گرفته است. چرا که در آن فضای مجازی وجود نداشت، اما روزنامهها و مجلات نقش مهمی در فرهنگسازی داشتند.
امینی گفت: شما در مجلات زرد میبینید که سبک زندگی مردم هدف قرار گرفته است و همین باعث شد تا نسل انقلابی آن دوران واکنش نشان دهند.
نویسنده کتاب آن صخره مرجانی گفت: من دو – سه هزار فیش جمع آوری کردم و براساس آنها تحلیلهای لازم را انجام دادم تا بتوانم روند شکل گیری انقلاب اسلامی را پیگیری کنم.
وی افزود: اسم کتاب براساس فلسفه شکل گیری صخرههای مرجانی تنظیم شده است. به این صورت که بانوان در جمعهای پراکنده قبل از انقلاب به یک کنش گری در خصوص تبلیغات ضد فرهنگی رژیم پهلوی رسیدند و مثل یک صخره با طاغوت مقابله کردند.
آقای محمدرضا امینی گفت: بررسی مطالب مطبوعات به ما نشان داد که بانوانی هستند که از پوشش و حجاب خود دفاع میکردند و به صورت فعالانه در صحنه بودند.
وی افزود: ما در اواسط دهه پنجاه با یک جریان بزرگ جدی در جامعه روبرو میشویم که دانشگاهها پا به میدان گذاشتند و بانوان نهضت اسلامی شکل گرفتند.
کار پژوهش درباره کتاب آن صخره مرجانی دوازده سال قبل کلید خورد.
این اثر به تحولات اجتماعی پوشش زنان ایران در پیش و پس از انقلاب اسلامی میپردازد و کاری از پژوهشکده باقرالعلوم است.
source