«پالستاین کرانیکل» منتشر کرد؛
به نوشته «پالستاین کرانیکل» گزارش مرکز نظارت بر رسانهها (CfMM) درباره جنگ غزه، سوگیریهای قابلتوجه رسانههای انگلیس در پوشش مسائل این جنگ را افشا کرد.
به گفته «فیصل حنیف» نحوه توصیف عملیات ۷ اکتبر (طوفانالاقصی) با عبارات نگرانکنندهای مانند «وحشیانه» و «قتل عام» در تضاد کامل با کشتار بیش از ۴۰ هزار فلسطینیِ ساکن غزه است که در بسیاری موارد فقط در حد یک پاورقی ذکر یا توصیف میشود.
این گزارش که در ماه مارس (اسفند-فروردین) منتشر شد، سوگیریهای قابل توجهی را در پوشش رسانهای انگلیس درباره جنگ غزه نشان داد؛ از جمله اینکه رسانههای انگلیسی، صهیونیستها را ۱۱ برابر بیشتر از فلسطینیها قربانی حملات توصیف کردهاند.
ماه گذشته، دوقلوهای تازه متولدشده فلسطینی در حمله هوایی جنگندههای اسرائیلی به خانهشان در «دیرالبلح» در مرکز غزه به شهادت رسیدند. با این حال، برخی از رسانههای اصلی انگلیس ترجیح دادند در عناوین پستهای خود در شبکههای اجتماعی به «حملات اسرائیل» اشاره نکنند که همین امر واکنش تند بسیاری از کاربران را برانگیخت. آنها پرسیدند این نوزادان «توسط چه کسی کشته شدند؟»
اطلاعات گمراهکننده
«فیصل حنیف» خاطرنشان کرد که پوشش خبری یورش رژیم صهیونیستی به غزه چندین ویژگی قابل توجه دارد. او گفت: موارد بسیاری از اطلاعات گمراهکننده و نادرست در طول ۱۰ ماه گذشته منتشر شده است.
این تحلیلگر رسانهای افزود: برخی از مفسران همچنان تاکید میکنند که این خبر که جنبش مقاومت فلسطین (حماس) نوزادان اسرائیلی را سر برید، ساختگی بوده و رد شده است.
«فیصل حنیف» تصریح کرد: وقتی نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی خود در کنگره آمریکا به این موضوع اشاره کرد، بیبیسی آن را کلمه به کلمه گزارش کرد، بدون اینکه پیشزمینههای لازم برای اطلاع مخاطبانش را درج و تاکید کند که این خبر درست نیست و ساختگیبودن آن بارها توسط روزنامهنگاران تحقیقی تایید و اعلام شده است.
جنگ روسیه – اوکراین
وی با بیان اینکه «نبود اطلاعات» نیز یکی از ویژگیهای قابل توجه در مورد پوشش جنگ غزه در رسانههای اصلی انگلیس است، افزود: سرخط رسانههای انگلیسی گویای این موضوع است، بهویژه زمانی که اسرائیل عامل حمله باشد.
این تحلیلگر رسانه نهتنها رسانهها، بلکه احزاب و سیاستمداران انگلیسی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اغلب دیدهایم که موضوعِ عاملبودن اسرائیل در خبرها قید نشده در حالی که درباره جنگ اوکراین، روسیه، بهعنوان طرف مهاجم معرفی میشود، اما رسانههای انگلیسی در مورد غزه موضع مشابهی اتخاذ نمیکنند.
«فیصل حنیف» در ادامه تصریح کرد: بسیاری از مخاطبان متوجه استاندارد دوگانه بسیاری از رسانهها و خبرگزاریهای بهظاهر معتبر انگلیسی شدهاند.
نسلکشی در حال انجام
رژیم صهیونیستی با نادیدهگرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتشبس فوری است، بهدلیل تداوم تهاجم وحشیانه خود به غزه با محکومیت جهانی مواجه شده است.
رژیم اسرائیل که در حال حاضر در دادگاه بینالمللی دادگستری به اتهام نسلکشی فلسطینیها محاکمه میشود، از ۷ اکتبر جنگی ویرانگر را علیه غزه به راه انداخته است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، تا امروز ۴۰ هزار و ۸۶۱ فلسطینی در این جنگ شهید و ۹۴ هزار و ۳۹۸ نفر هم مجروح شدهاند. علاوه بر این، دستکم ۱۱ هزار نفر همچنان مفقود هستند که گمان میرود در زیر آوار خانههایشان در سراسر نوار ماندهاند.
سازمانهای فلسطینی و بینالمللی میگویند که بیشتر شهدا و زخمیها زنان و کودکان هستند.
رژیم صهیونیستی اعلام کرده که هزار و ۲۰۰ نظامی و غیرنظامی صهیونیست در جریان عملیات طوفانالاقصی در ۷ اکتبر کشته شدهاند. رسانههای صهیونیستی اما گزارشهایی منتشر کردهاند که نشان میدهد بسیاری از این افراد در آن روز بر اثر آتش خودی کشته شدهاند.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه منجر به بروز قحطی گسترده بهویژه در شمال این باریکه شده و بر اثر آن شمار زیادی از فلسطینیان که بیشتر آنها کودک بودند، جان باختهاند.
تجاوزات رژیم صهیونیستی همچنین منجر به آوارگی اجباری نزدیک به دو میلیون نفر از فلسطینیان ساکن سراسر نوار غزه شده و بیشتر آوارگان ناگزیر به مهاجرت دستهجمعی به شهر «رفح» در نزدیکی مرز با مصر شدهاند.
source