Wp Header Logo 234.png

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر لزوم سرمایه گذاری بیشتر کشور در زمینه هوش مصنوعی تاکید کرد.

شاهین آخوندزاده در حاشیه بیست و پنجمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: به علت سرمایه گذاری ناکافی سال‌های گذشته، میزان فعالیت مان در حوزه هوش مصنوعی به نسبت کشور‌های منطقه رضایت بخش نبوده و حتی از نظر تعداد مقاله، جایگاه اولمان را در هوش مصنوعی از دست داده‌ایم و به زودی جایگاه دوممان را هم از دست می‌دهیم.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری بیشتر کشور در زمینه هوش مصنوعی افزود: حوزه هوش مصنوعی از حوزه‌هایی است که اگر به صورت جدی وارد آن نشویم فاصله مان با دنیا زیاد می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: آذر امسال سندی در دانشگاه شریف منتشر شده است که نشان می‌دهد که سرمایه گذاری کشور‌های منطقه در زمینه هوش مصنوعی بسیار زیاد است مثلا عربستان سعودی بالای ۲۰ میلیارد دلار، امارات متحده یک و نیم میلیارد دلار، ترکیه ۲۵۰ میلیون دلار و ایران ده میلیون دلار و این نشان می‌دهد که اگر ما به صورت جدی سرمایه گذاری نکنیم فاصله مان به سرعت زیاد می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: طبق گزارش همین سند، استفاده از هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان وضع خوبی ندارد، جایگاه اول استفاده از هوش مصنوعی برای مخابرات است و صنایع دیگر و رتبه هفتم و هشتم مربوط به بهداشت و درمان است که البته امیدواریم با وجود زیر ساخت‌های خوبی نظیر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد متعدد در دانشگاه‌های علوم پزشکی بزرگ کشور مثل دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، به زودی زود در حوزه هوش مصنوعی و استفاده از این فناوری در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی، شاهد تحولات شگرفی باشیم.

شاهین آخوندزاده گفت: این میزان از فعالیت را در حوزه هوش مصنوعی رضایت بخش نمی‌دانیم و شتاب رشد کشور‌های همسایه قطعا بیشتر از ماست.

وی افزود: سرمایه گذاری که کشور‌های منطقه در حوزه هوش مصنوعی کرده‌اند، ضعف نیروی انسانی آنها را تا حد زیادی جبران کرده است، در مقابل، ما نیروی انسانی توانمند داریم، اما سرمایه گذاری انجام ندادیم، آنها نیروی انسانی را از خارج وارد می‌کنند، اما به جایش سرمایه گذاری خوب می‌کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به قول‌های مساعد قانونگذاران مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش سهم پژوهش و فناوری از جی دی پی در سال ۱۴۰۴ گفت: سهم قانونگذار این است که در بودجه ۱۴۰۴ سرمایه گذاری خوبی در بخش پژوهش و خصوصا در زمینه هوش مصنوعی انجام دهد اکنون نیم درصد از تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص دارد در حالی که در کشور‌های رقیب، حداقل یک درصد از جی دی پی را به این موضوع اختصاص داده‌اند که تولید ناخالص بزرگتری از کشور ما را شامل می‌شود.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *